LEGO tensegrity sculpture
LEGO tensegrity sculpture, jeg er kanskje litt sent til festen?

Nå er det ca 2 år siden tensegrity sculpture eller anti-tyngdekraft skulptur på norsk var populært blant LEGO byggere. Da var sosiale medier fylt av forskjellige varianter av den. Nå er det litt lengere mellom hver gang jeg ser de.

Hva betyr Tensegrity, tensional integrity eller anti-tyngdekraft struktur?

Begrepet ble laget på 1960-tallet av arkitekten/oppfinneren Buckminster Fuller som et portmanteau av Tensional Integrity. Tensional Integrity er et fysikkprinsipp der objekter skyver og trekker mot hverandre og dermed skaper motstridende krefter som gjør at et objekt holdes på plass.
Du kan finne anvendelser av dette kule prinsippet i strukturer rundt deg som broer, tårn og til og med på en NASA-robot!

Det er mange måter disse kan bygges på. I sin enkleste form kan du starte med å bygge en base, to lange kjeder, en kort kjede, og en øvre del som er tyngre på siden som vender bort fra de to lange kjedene. Til store detaljerte diorama bygg.

Gjør du et søk på Google på Tensegrity eller tensional integrity, vil du se mange andre variasjoner av denne. Fra 3-bars tensegrity structure til 7-bars tensegrity structure er normalt. Ikke umulig at det er større også, men det har jeg ikke undersøkt.

Byggeinstruksjon til tensegrity sculpture

JK Brickworks har laget en byggeinstruksjon på en enkel tensegrity, den kan du laste ned her:

Rebrickable er det også flere byggeinstruksjoner, både gratis og som du må betale for.

Har du planer om å bygge din egen? Det er bare fantasien som setter stopp på hva du kan bygge, noen ideer er, ET i sykkelen, Delorean fra Back to the Future, alt fra små fugler til papegøyer og drager. Eller hva med ditt favoritt Star Wars sett eller Space sett?

Enda flere inspirasjons bilder her og lengre ned i innlegget finner du videoer med enda flere forklaringer og inspirasjoner. Vi vil gjerne se bilder av ditt tensegrity bygg, du kan legge det igjen i kommentarfeltet nederst eller i kommentarfeltet på Facebook.

Noen tensegrity bygg på Instagram eller Flickr som jeg har oversett? Kommenter gjerne så legger jeg de til 🙂 

Foto: Øverste bildet er fra YouTube videoen til JK Extras.

Kilder: Instagram, brothers-brick.com, IDEAS, Bricksworld, Rebrickable

Du finner full oversikt over alle LEGO innlegg på BrikkeFrue i menyen, eller du kan klikke her.

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Flickr, Facebook og Instagram

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder