Monkie Kid? Hva er det?

Monkie Kid? Hva er det?

I 2020 kom LEGO ut med både tegnefilm og LEGO sett med Monkie Kid. Ved første øyekast kan den minne litt om Ninjago, men det er overhode ikke samme fortelling. Når vi ser på LEGO settene til Monkie Kid er de fulle av detaljer. Du vil finner nye klosser og nye farger på eksisterende klosser.

LEGO skriver følgende om Monkie Kid serien:

Monkie Kid™-settene er basert på de kinesiske legendene om apekongen og Reisen mot vest, og gir en ny generasjon av barn sjansen til å oppleve en verden fylt med tradisjonelle helter og skurker. Monkie Kid-settene er utviklet for å inspirere barna til kreativ lek og gi dem sjansen til å gi liv til sin indre helt.

 

Forestill deg hva som ville skjedd dersom helter og fiender fra gamle eventyr plutselig dukket opp i nåtidens verden? Med LEGO® Monkie Kid™ settene vekkes karakterer fra en flere hundre år gammel kinesisk legende til live – og nå dreier alt seg om kampen mellom det gode og det onde i en moderne verden. En ny legende blir til – og barn får muligheten til å finne på sine egne fortellinger om heltemodige bragder.

 

Legenden om Monkey King
Historien om LEGO® Monkie Kid™ er tuftet på eldgammel kinesisk kultur og mytologi, og lekesettene gjenskaper legenden om den høyt elskede herskeren Monkey King samt andre karakterer fra den klassiske romanen Reisen mot Vest. Historien stammer fra det 16. århundre og er en av de fire store klassiske romanene i kinesisk litteratur.

 

LEGO® Monkie Kid™ er selv en legende. En vanlig gutt som møter idolet sitt og oppdager hva som kreves for å være en helt i dagens moderne verden: Selv om du iblant gjør feil, må du tro på deg selv og handle i tråd med verdiene dine. Fantasi og øvelse i bøttevis er også helt nødvendig! Det skader heller ikke å ha venner med pølseskytende våpen og kule kjøretøy!

Monkie Kid («MK»)

Seriens hovedperson. En ung nudelbud valgt av Monkey King som sin nye etterfølger til å kjempe mot ondskapens krefter, han bruker Monkey Kings gylne stav og gitt nesten alle kreftene sine.

Når Monkie Kid ikke jobber som bud for Pigys nudelsjappe som lager byens BESTE nudler, spiller videospill eller samler på kule Monkye King-suvenier, slåss han mot oldtidsdemoner sammen med vennene sine.

Mei

Etterkommeren av den legendariske White Dragon Horse og MKs beste venn, er hun begavet med en drageaura og familiens jadedrageblad for å kjempe mot fiender.

Mei kommer fra den sagnomsuste og prestisjetunge Dragon-familien, etterkommerne etter den legendariske Whithe Dragon Horse. Hun er intelligent, snill, kul og modig, og hun kjører en heftig White Dragon Horse-sykkel.

Tang

En vanlig kunde hos Pigsy’s Noodles, som ofte forteller MK-historier om Monkey King i bytte mot gratis nudler (som irriterer Pigsy for å være billig), han fungerer også som kritiker når han anmelder restauranter han spiste på på nettstedet sitt.

Pigsy

Eier og sjefskokk i Pigsys nudelsjappe, stedet hvor verdens lengste nudel lages. Sørges for militær disiplin på kjøkkenet sitt, men er samtidig hundre prosent lojal mot venner og forsvarer alltid gjengen sin.

 

Sandy

En elvetro som formelt sett var en raseri fylt soldat som ble fredelig etter å ha gått i terapi for sitt sinne. Når de rasende øynene hans lyser lilla mens perlekjedet hans blir til ildkuler, bruker han en halvmånestav som et våpen.

Nå er han mest opptatt av natur, te og avslapning med kattene sine. Men ypper du med den vesle katten hans Mo, gjør du klokt i å stikke av.

Mo

Sandys kjæledyrkatt som alltid blir sett sammen med ham når han drar på oppdrag.

Monkey King

Den legendariske helten som kjempet mot Demon Bull King for århundrer siden ved å bruke staben sin til å fange ham inne i et fjell, han bestemte seg deretter for å trekke seg tilbake på Flower Fruit Mountain og trene MK som sin nye etterfølger til å kjempe mot onde demoner samtidig som de hjelper teamet ved anledninger.

Demoner

Demon Bull King («DBK»)
Prinsesse Iron Fans ektemann og Red Sons far, han er lederen for Demon Bull-familien og hovedantagonisten i sesong én. Demon Bull King ble beseiret av Monkey King for århundrer siden og fanget inne i et fjell i 500 år til han ble frigjort av familien sin og planlegger å overta Megapolis, våpenet hans er en stridsøks, mens det er også kanoner og en flammekaster når de forvandles til en gigant.

Princess Iron Fan
Demon Bull Kings himmelske kone og Red Sons mor. En kald og hensynsløs skurk som ville gjøre hva som helst for familien hennes for å nå sine mål og for å tilfredsstille hennes kjærlighet, i likhet med mannen hennes liker de begge å håne Red Son når han mislykkes i noe som får ham til å prøve å gjøre det bedre. Selv om hun oppfører seg kald hjertet, har hun en mykere side overfor ektemannen og sønnen. Hun bruker en gigantisk, magisk vifte som kan fremkalle virvelvind samtidig som den er kraften til aerokinesis.

Red Son
Demon Bull King og Princess Iron Fans halv demon, halvt himmelske sønn. Han er en egoistisk gal vitenskapsmann som bygger djevelske våpen og har et bokstavelig varmt temperament når han blir ydmyket foran sin far, som han søker sin hengivenhet. Senere ble han med MKs team kort for å hente himmelske gjenstander for å beseire Edderkoppdronningen. Han har Pyrokinesis for å trylle frem ild og bruker en hanske som et våpen for både kamp og til å bruke Monkey Kings stab.

Bull Clones
En hær av okse roboter opprettet av Red Son for å tjene Demon Bull Family som ledes av General
Ironclad, det er også fem oksekloner som heter, Bob, Snort, Grunt, Roar og Growl.

Gold and Silver Demons
Tvillingdemonbrødrene Jin og Yin er en duo av bråkmakere som liker å skape ugagn. En gang ble MK sugd inn i en fortryllet kalebass av tvillingene som de får ham til å tro at han har et perfekt liv, men påvirkningen går galt som fikk helten til å rømme (ett eksempel er at Mei elsker ham).

Spider Queen
Hun er lederen for Spider Demons og hovedantagonisten i sesong to. Hun var en gang en mektig dronning for lenge siden, men ikke før imperiet hennes ble begravet under jorden, hun stiger deretter til overflaten ved hjelp av Syntax og en liten jente (besatt av Lady Bone Demon) for å erobre Megapolis ved å spre giften hennes til tankene. Hun bæres av en robotedderkopp som fungerer som vognen hennes som får henne til å se ut til å ha edderkoppbein og mage.

Syntaks
En menneskelig vitenskapsmann som ble snudd av edderkoppdronningens gift for å hjelpe henne med å erobre Megapolis, han bruker briller og har uttrekkbare robotedderkoppbein på ryggen han bruker for mobilitet.

Huntsman
En dyktig jeger som tjener Edderkoppdronningen som får ordre om å spore opp MK og teamet hans, han har mekaniske ben som kan forvandle seg fra vanlige ben til edderkopplemmer.

Strong Spider
En brute som fungerer som edderkoppdronningens armé, han har en muskuløs bygning med robotiske edderkopplemmer for bena.

Spindrax
En kvinnelig syklist som jobber for Spider Queen, hun dukker ikke opp i serien, men ble bare utgitt i settet «Monkie Kid’s Cloud Bike».

Spider-Bots
Roboter skapt av Syntax for å hjelpe til med Edderkoppdronningens overtakelse av Megapolis.

Lady Bone Demon
En åndelig demon som ble forseglet i en grav av Monkey King og hovedantagonisten i sesong tre. Etter å ha blitt frigjort av Demon Bull King tok hun over kroppen hans og prøvde å ødelegge MK, bare for at helten skulle beseire henne og frigjøre Demon Bull King fra hennes besittelse, uten at de visste om det, streifer hun rundt i byen og eide en liten jente. Hun hjalp deretter Edderkoppdronningen med å herske over Megapolis, men bare for å forråde monarken ved å plassere henne og andre 4 ingredienser i Trigram-ovnen for å lage beinmekanikken hennes, MK prøvde å beseire henne igjen, men hvert slag gjorde henne bare sterkere som tappet ham for hans makter og ødela Monkey Kings stab. Navnet hennes er skrevet som «White Bone Demon».

Macaque
Monkey Kings dobbeltgjenger som deler kreftene sine og den sekundære antagonisten i sesong tre. Han og Monkey King var en gang allierte for århundrer siden, men etter hvert som han ble mektigere, ble Macaque etterlatt og ble sjalu på sin motsetning, noe som får ham til å ønske å stjele staven hans, makten og tittelen hans. Han slår seg senere sammen med Lady Bone Demon for å fullføre målet hennes om å ødelegge MK og Monkey King. Som navnet tilsier har han seks ører festet til hodet sammen med et arret blindt øye på høyre side av ansiktet, men han kan enkelt skjule dem begge med magi for å se normal ut, han kan generere en stav som ligner på Monkey King, bortsett fra det har labyrint pigger på slutten av hver spiss. I motsetning til sin rival besitter han mørk magi som kraftabsorpsjon, fase gjennom terreng, lage kopier av seg selv kalt Shadow Monkeys og Rumble. 

The Mayor
«Ordermesteren» i Megapolis som viser seg å være skapt av Lady Bone Demon før hun ble fanget for å fortsette planen hennes om å ødelegge Monkey King, den åpenbare forestillingen om at han er umenneskelig er at han har hvite øyne og har rare bevegelser, hans sanne form blir avslørt for å være en gigantisk gigant.

Bone Spirits
Spøkelsesaktige krigere som tjener Lady Bone Demon, de vises ikke i serien, men ble bare utgitt i «The Bone Demon»-settet.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Hver dag kommer det ut et innlegg med Dagens minifigur, du finner full oversikt over de her.

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook og Instagram

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

    

 

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

God jul og husk å ta vare på hverandre ❤️
Nå har vi begynt på desember, mange gruer seg til jul av forskjellige årsaker. Mange sliter med å få endene til å møtes, mange sliter psykisk og/eller fysisk. Hva kan vi gjøre for å hjelpe?

Har du ikke økonomi til å vippse?
Det er mange i den båten, så ikke føl deg presset til å måtte vippse noen. Men det finnes andre ting vi kan gjøre. Du kan hjelpe en nabo med å hente posten, gå ut med søpla? Mange eldre, syke og funksjonshemmede sliter med slike ting, spesielt på vinteren med snø og is. Når tok du sist en kaffe med noen du vet er ensomme? Når tok du en telefon til en venn eller familie medlem å spurte hvordan det går?

Har du noen kroner å avse?
Da kan du donere til et veldedig formål som står deg nær.

Eller du kan gi til Fairy Bricks, de samler inn penger til å kjøpe LEGO sett som de gir til barn på sykehusene. Tidligere år har det blitt delt ut mange hundre LEGO sett på rundt 20 sykehus i Norge.

Hjelpetelefoner/chat:
Kirkens SOS Norge: Telefon 22 40 00 40 (døgnåpen)
Kirkens SOS Norge Chat: https://www.kirkens-sos.no/ (døgnåpen)

Mental Helse Hjelpetelefonen: 116 123 (døgnåpen)
Mental Helse Chat: https://www.sidetmedord.no/ (døgnåpen)

Røde Kors, Kors på halsen Telefon 800 333 21 Mandag til fredag kl 14-22. Her kan alle opp til 18 år ta kontakt.

Alarmtelefon for barn og unge: Telefon Alarmtelefonen på 116 111 (døgnåpen)
Alarmtelefon for barn og unge Chat: https://www.116111.no/ (døgnåpen)

Oversikt over flere hjelpetelefoner/chat her: https://psykiskhelse.no/trenger-du-hjelp/hjelpetelefoner-og-nettsteder/

Ved øyeblikkelig hjelp: 113

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder