Det kongelige slott i LEGO

Sommeren 2013 var det ustilt en LEGO versjon av Det kongelige slott i LEGO i den lille festsalen på Det kongelige slott i Oslo. 

For noen er dette gammel nytt, men siden 2013 da dette ble utstilt på Slottet har det kommet til mange flere AFOL (Adult Fan of LEGO) som ikke har fått det med seg. Meg sjøl inkludert 🙈

Slottet ble bygget i skala 1:40 av Morten Dalermoen, noe som passer perfekt til å ha minifigurer med. Det er brukte ca 100 000 klosser på dette fantastiske bygget, vi har dessverre ikke fått mulighet til å se det med egne øyne, men bildene taler for seg selv. Fra planlegging og befaring til ferdig bygg tok det ca 6 måneder. De på Slottet er imponert over hvor bra dette bygget er og hvor detaljrikt det er. Og alle detaljene stemmer med virkelige Slott.

LEGO slottet er ca 2,5 meter i langt og ca 2 meter i dybde. Originalens størrelse er på Hovedfløyens lengde: 100,8 m, bredde: 24,1 m, høyde: 23 m.
Sidefløyenes lengde: 40,7 m, bredde: 14,3 m, høyde: 16 m.

I tillegg til Morten Dalermoen har Are M Heiseldal hjulpet til med blant annet limousinene og å bygge det hele sammen på Slottet.

Are M Heiseldal skriver følgende på sin Flickr:

Morty and I was given the opportunity to set up his lovely minifig-scale version of the Norwegian Royal Palace – inside the real Royal Palace! It’s part of the palace tours, open for anyone this summer. A few of my cars are also included in the display.

Det har også blitt utstilt på flere LEGO utstillinger som LEGO World og På Kloss Hold som er Brikkelauget sin utstilling.

Hele opplevelsen med å sette opp dette flotte bygget på Slottet har Are skrevet om på  BrickNerd How My LEGO Hobby Got Me Invited to the Royal Palace. Anbefaler dere å gå innom å lese den.

 

Bildene fra fra utstillingen på slottet, fra På Kloss Hold 2013 og LEGO World.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder