kjøpe LEGO

Hvor lønner det seg å kjøpe LEGO? Det har vel de fleste av oss lurt på. Dette er et spørsmål med mange svar.

Leter du etter nye sett som nettopp har kommet ut? Gamle sett i uåpnet eske? Komplette sett uten eske? Eller er det noen deler og klosser du mangler? Dette er ikke noe komplett liste, men dette er de som oftes blir nevnt i LEGO grupper på Facebook. Ser du noen som mangler er det bare å gi beskjed så fyller jeg inn.

Les også: Verdien på LEGO i 2023

Hele sett i eske, nye og gamle

LEGO -VIP poeng, eksklusive sett
På lego.com får du VIP poeng og eksklusive sett. LEGO skriver dette om VIP poeng:

Du får VIP-poeng til en verdi på minst 5 % av beløpet du handler for. Poengene kan brukes å få rabatt på fremtidige LEGO-kjøp. I tillegg kan du løse dem inn mot andre belønninger. Du får tilgang til Belønninger-senteret på nettet.

VIP poeng kan kun brukes på lego.com eller i offisielle LEGO butikker. Pr i dag har vi ikke noen offisielle LEGO butikker i Norge, vi må til Danmark og Sverige. De butikkene vi har i Sverige og Danmark idag er:
Sverige: LEGO® Store Skärholmen, LEGO® Store Stockholm,
Danmark: LEGO® House Billund, LEGO® Store København, LEGO® Store Tivoli Gardens

Du får også eksklusive sett på lego.com. Noen ganger kan du kun få kjøpt de med opptjente VIP poeng. Men andre eksklusive blir solgt på lego.com først, for så å komme andre steder etter noen måneder. Det kan ta alt fra 2-3 måneder opp til 6-7 måneder før de kommer i andre butikker. Noen sett blir kun solgt på lego.com.

Billigst nettbutikker

Lekekassen.no er som oftes billigst på LEGO i Norge, men unntak skjer. Så er du på utkikk etter et spesielt sett bør du søke litt rundt. De fleste lekebutikkene har nettbutikker også, så du kan se der. Ringo, Exra-Leker, Leika er de største lekebutikkene. Det er selvsagt flere, så har du de i ditt nær område bør du gå innom de å se hva de her.
En jeg har hørt positivt om er Dinas leiker, de har både fysisk butikk og nettbutikk. Lekebua er også et sted du bør sjekke ut.

Kommer du over en nettbutikk som har latterlig lave priser? Da er det nok for godt til å være sant, det er masse useriøse og nettbutikker som kun er ute etter å svindle deg. Anbefaler deg å lese igjennom 8 gode tips når du handler online om du skal handle på nett.

De norske LEGO butikkene har bra utvalg

Vi har flere private Norske LEGO butikker og nettsider. De jeg vet om er:

Brikkebutikken på Kongsvinger: NettsideFacebookBricklink
CF Bricks i Oslo: Facebook – Bricklink
Brikkeparadis i Moss: NettsideFacebookBricklink
Klossehuset i Lier: Nettside – Facebook –  Bricklink
Brikkehuset: Nettside – Facebook
Brukt brikker: Nettside – Facebook

Det finnes også flere Svenske private LEGO butikker. Da har jeg dessverre ikke oversikt over nå, men det vil komme etter hvert.

Outland har ofte eldre LEGO sett i sine butikker, så skal du ha noe som har gått ut av lego.com sitt sortiment bør du gå innom de norske private LEGO butikkene som er nevnt over pluss Outland.

Prisjakt og Prisguiden

Det er også mulig å søke på LEGO sett på Prisjakt og Prisguiden for å finne ut hvor de er billigst. Men det er ikke alle nettsider som er registrert der har jeg erfart tidligere. Så vil uansett gå innom flere nettbutikker for å sjekke selv.

Andre butikker og nettbutikker

Det er også andre nettbutikker som CDON, Sparkjøp, Computer salg, Coolshop og Proshop hvor du også kan kjøpe LEGO. Vanlige butikker som Nille, Extra og Obs kan du også kjøpe LEGO. Det er helt sikkert flere butikker du kan kjøpe LEGO hos som jeg ikke har nevnt her. Har du flere tips kommenter gjerne nedenfor.

Løse klosser og deler

Bricklink er den nettsiden som oftest blir nevnt om du skal ha løse klosser og deler. Oversikt over de norske selgerne finner du her. Nå kan det jo være at ingen av de norske selgerne har det du er på utkikk etter, så det er mulig å søke på selgere ellers i verden på Bricklink også.

Du kan også kjøpe LEGO på LEGO sine egne nettsider i løsvekt. Den såkalte Pick a brick  veggen. Den finnes også fysisk i de offisielle LEGO butikkene.

De norske LEGO butikkene og nettbutikkene har også løse klosser og deler.

Brikkebutikken på Kongsvinger: NettsideFacebookBricklink
CF Bricks i Oslo: Facebook – Bricklink
Brikkeparadis i Moss: NettsideFacebookBricklink
Klossehuset i Lier: Nettside – Facebook –  Bricklink
Brikkehuset: Nettside – Facebook
Brukt brikker: Nettside – Facebook

Det er ikke sikkert at du finner det i deres nettbutikk eller Bricklink butikk, da tar du direkte kontakt med de å hører. Det gjelder også på Bricklink, ser du noen som har de tmeste du trenger, men ikke alt. Ta kontakt med de å hør om du har det du måtte trenge. Det blir fort mange 1000 klosser og deler å legge ut, så å få alt ut på nett kan være vanskelig, de fleste av oss har jo bare 24 timer i døgnet 😉

Du kan også kjøpe LEGO i grupper på Facebook om det er noen private som har de klossene eller delene som du trenger. Det er ikke alle som ønsker å ha en Bricklink butikk, men synes det er greit å selge litt på Facebook.

Brukt både løse klosser og hele sett

Bricklink
Norske selgere på Bricklink
Selgere fra hele verden på Bricklink sortert pr land.

Facebook grupper
LEGO-auksjoner; -kjøpe eller selge
Lego auksjoner!
Lego kjøp og salg
LEGO – Salg – Kjøp – Bytte
Lego bytte og selge

De forskjellige gruppene har forskjellige regler for kjøp, salg og auksjon, så les reglene for den enkelte gruppe når du skal selge eller kjøpe.

Facebook Marketsplace kan du komme over gode kjøp fra privat personer. Noen selger LEGO i esker eller poser da de kanskje har ryddet opp i kjeller og loft. Det er ikke alle som vet forskjell på LEGO og andre merker med LEGO lignende klosser (ofte kalt fake LEGO). Så det kan være at du finner for eksempel Cobi om du kjøper i bulk. Hva verdien er på slike kjøp kan du lese om i Verdien på LEGO.

Finn
Finn kan du finne ALT mulig, å kun søke LEGO vil det dukke opp veldig mye rart. Ikke alt er LEGO engang. Søkemotoren plukker opp de ordene du søker på, og om selger har brukt de ordene vil det dukke opp. Noen selgere skriver kun LEGO og ikke hva for LEGO-klosser eller sett dette er, det må du se på bildene som er med. Så er du ute etter noe spesielt må du bruke flere forskjellige søke ord.

For eksempel tema du ser etter, settnummer eller hvilket tiår det kom ut. Hvis selger har skrivefeil på for eksempel sett nummer vil de ikke dukke opp hos deg, så det kan lønne seg å søke på mulige skrivefeil også. Her er det bare fantasien som setter en stopp for hva du må søke på for å finne det du leter etter. Det er heller ingen selvfølge at noen selger akkurat det du leter etter.

Brukt butikker og loppemarked
I de lokale brukt butikkene og loppemarked er det også mulig å få tak i både løs LEGO og LEGO sett. Her kan prisen variere da det ofte er folk som pris setter LEGO som ikke vet verdien på LEGO. Så du kan komme over kjempe billig og skikkelig dyre kjøp. Innlegget Verdien på LEGO som jeg har nevnt tidligere i dette innlegget er også her nyttig å lese igjennom.

Ingen av butikkene som er nevnt her har jeg fått betalt for å nevne de. Dette er kun mine erfaringer.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder