LEGO Masters Are Odland har laget The plus i LEGO

The Plus i LEGO, det har LEGO Masters deltaker Are Odland laget

Når forespørselen fra Vestre kom til Are Odland om han kunne bygge The Plus bygget i LEGO, brukte han ikke lang tid på å takke ja til prosjektet. Vestre er en norsk bymøbel produsent, og deres nye fabrikk The Pluss er det Are har fått i oppdrag å bygge i LEGO.

Are forteller følgende i videoen til Vestre på Instagram, videoen finner du lengre ned i dette innlegget.

Jeg heter Are Odland og jeg elsker å bygge LEGO. Jeg har bygget LEGO hele livet og nå har jeg fått en spennende forespørsel om å bygge verdens mest miljøvenlig møbelfabrikk i LEGO.

Jeg startet med Court yard som er hjerte av bygget, og ut fra der sprang hver av de 4 delene. Også har vi den fine skogen som rammer alt inn.

 

LEGO er et skapende, et helt unikt element, det har svært få begrensninger . Den største begrensningen er meg sjøl.

 

The Plus har å handlet om det, om en legger vekk begrensningen hva en fabrikk skal være og se ut. Dette bygget er helt unikt, det skaper strøm, det lager elektrisitet som de trenger for å skape de unike produktene de lager.

 

Å skape denne bygget handler om å se bygget og finne de riktige delene og få de fram i modellen. Jeg føler jeg har gjort det nå, det har tatt en del forsøk og resultetet er jeg veldig fornøyd med.

BrikkeFrue har snakket med Are etter at han er ferdig bygget The Plus i LEGO og han kan fortelle oss at han har brukt ca 100 timer i løpet av 1 måned på å planlegge og bygge dette fantastiske bygget. Det har gått med rundt 30000 klosser og flere av delene var en stor utfordring å få tak i. Are takker de Norske Bricklink butikkene for å skaffe han de deler han trengte kjapt. Hele bygget har en størrelse på 200×100 cm. Det tilsvarer 32 baseplater på størrelsen 32×32 studs. Så dette er ikke noe lite bygg.

Bilder Are og Vestre har lagt ut på sosiale meder.

 

 

Fakta om The Plus

Vårt mål er å skape en smart, unik og transparent møbelfabrikk og på den måten bidra til å øke interessen for design, industri, teknologi og bærekraftig produksjon. Vi ville vise at det er mulig å bygge et banebrytende industriprosjekt og samtidig skape grønne, lønnsomme arbeidsplasser i et høykostland som Norge.

 

Over 100 aktører har bidratt
Det har aldri vært bygget et tilsvarende fabrikkbygg tidligere. Etableringen på Magnor skaper mange nye arbeidsplasser og har allerede bidratt til ringvirkninger i Eidskog kommune og hele Kongsvingerregionen, ikke minst ved at vi i Vestre har benyttet flere lokale entreprenører og leverandører. Totalt har 20 rådgiveraktører og om lag 80 entreprenører og leverandøren har bidratt til å ferdigstille byggeprosjektet på 18 måneder.

 

Prosjekteringen skulle få på plass ny teknologi, krevende arkitektur og tilfredsstille beinharde miljø- og energikrav – for å bli verdens første møbelfabrikk som oppnår aller høyeste miljøsertifisering, BREEAM NOR Outstanding. Merkostnaden for å bygge så miljøvennlig og for å oppnå den høyeste miljøsertifiseringen er 60 millioner kroner. Forutsetningen for å lykkes var å involvere de beste rådgiverne, entreprenørene og leverandørene på tvers av alle fag.

 

Ferdigstilt: 2022
• I uke 7 2022 flyttet monteringsteamet fra Vestre Steel Factory til The Plus Assembly.
• 17. mars 2022 ble protokoll signert og nøkkeloverrekkelsen feiret med The Plus-kake fra Ingelsrud konditori
• 3. juni 2022 ble åpningen av The Plus offisielt feiret med folkefest. Testproduksjon i Wood Factory og Color Factory var gjennomført og maskinparken var operative.

Hele byggeprosessen av The Plus kan du se og lese om her.

Les også: Norge Rundt: LEGO Masters Are Odland viser fram sin LEGO verden

Har du laget et LEGO bygg for et firma, organisasjon eller har et stort bygg hjemme hos deg, som du vil vi skal skrive om? Ta kontakt da vel 😃

Kilder: Vestre på InstagramAre Odland på FacebookVestre på Facebook, The Plus

 

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder