10294 LEGO Titanic

I november kommer det hittil største LEGO settet ut, 10294 LEGO Titanic. I alle fall når en ser på lengden på settet.

10294 LEGO Titanic er på hele 9090 brikker og 135 cm lang. Millennium Falcon som kom ut i 2017 og var på hele 84 cm lang og 7541 brikker. Så Titanic er virkelig en del større i lengde. For ca 5 år siden bygget Islandske Brynjar Karl Bigisson den gang 10 år en MOC av Titanic på hele 56000 brikker. Se video av den lengre ned i innlegget. Siden den gang er det mange som har ønsket at LEGO skulle gi ut et sett av det ikoniske skipet fra 1912. Nå er det endelig her og det skuffer ikke. Det er fullpakket med detaljer.

Navn: Titanic
Sett nr: 10294
Blir gitt ut: 1. november 2021 for forhåndsbestilling
Alder: 18+
Tema: Icons
Antall brikker: 9090
Høyde:  44cm (18″)
Bredde:  16cm (7″)
Lengde:  135cm (54″)
Antall minifigurer: 0

Prisene pr november 2021:
Norge: 6999,00 kr
Sverige: 6999,00 kr
Danmark: 4999,00 kr.
Storbritannia: £569.99
USA: $629.99
Canada: 799.99 CAD
EU: 629,99 €
Australia: $999.99

Prisene pr april 2024:
Norge: 8199,90 kr
Sverige: 8199,90 kr
Danmark: 5299,95 kr.
Storbritannia: £589.99
USA: $679.99
Canada: 849.99 CAD
EU: 679,99 €
Australia: $999.99

Dette skriver LEGO på siden nettsider om 10294 LEGO Titanic:

Dette berømte skipet har fascinert folk over hele verden helt siden den skjebnesvangre jomfruturen i 1912. Nå kan du bygge en hyllest til det vakre skipet i form av den store samlermodellen LEGO® Titanic (10294).

 

En autentisk skalamodell
Denne 1:200 skalamodellen er designet i tre seksjoner med realistiske detaljer og funksjoner fra virkelighetens Titanic. Et tverrsnitt viser detaljer fra skipsinteriøret, inkludert spisesalen for førsteklassepassasjerene, den storslåtte trappen, et av fyrrommene og mange av lugarene i de ulike passasjerklassene. Vekk Titanic til live igjen med detaljer som skipsbroen, promenadedekket, leseområdet, svømmebassenget og mye mer.

 

Det ultimate byggeprosjektet med over 9000 deler
Modellen er en av de største LEGO modellene noensinne og er 135 cm lang. Med over 9000 deler kan du glede deg til timevis med gøyal bygging, og resultatet er en fantastisk modell du kan være stolt av å vise fram.

 

  • Med modellen Titanic 10294 kan du bygge en fabelaktig LEGO® modell av verdens mest berømte skip. Settet byr på en skikkelig flott byggeutfordring med over 9000 deler.
  • Gjenskap Titanics historiske detaljer med denne skipsmodellen i 1:200-skala. Autentiske detaljer som den ikoniske broen, over 300 kuøyne, livbåter, benker, lastekran og mer.
  • Skipet kan deles opp i tre seksjoner, slik at det detaljerte interiøret kommer til syne. Sett sammen den imponerende hovedtrappen, lugarene, spisesalen, røykesalongen, lesestuen og svømmebassenget.
  • Bygg og utforsk de realistiske funksjonene til et fungerende skip. Drei på propellen for å se hvordan ventilmotorene fungerer. Hev og senk ankeret, og juster strammelinen mellom mastene.
  • Denne enorme modellen av Titanic er et historisk samlersett og inkluderer en utstillingssokkel som støtter opp under hver seksjon. Fest navneskiltet til baugen på den ferdige modellen.
  • Et engasjerende og tilfredsstillende byggeprosjekt for voksne LEGO® byggere, historieinteresserte og alle som er fascinert av Titanic. Modellen er også flott som gave til alle som samler på historiske sett.
  • En av de største og lengste LEGO® modellene noensinne. Den er 135 cm lang, 44 cm høy og 16 cm bred.
  • Denne LEGO® modellen av Titanic for samlere inngår i en serie med kreative byggesett for voksne byggere som setter pris på slående design, komplekse detaljer og elegant arkitektur.
  • LEGO® byggeklossene er laget av materialer av høy kvalitet. De er ensartede, kompatible og alltid lette å sette sammen og ta fra hverandre igjen, og slik har det vært helt siden 1958.
  • Alle LEGO® deler er laget med fokus på sikkerhet og kvalitet. Alle deler testes grundig, slik at du kan være trygg på at du får en modell som er like solid som den er vakker.

Her ser vi LEGO versjonen av Titanic vs originalen fra 1912. Personlig syne jeg LEGO har gjort en bra jobb med å lage en LEGO versjon av Titanic. Dette ut i fra bildene, jeg har så langt ikke sett 10294 LEGO Titanic i virkeligheten kun bilder og video.

Bilder fra LEGO

 

 

Petter Lerdahl tok disse bildene av Titanic bygget til Brynjar Karl Bigisson i 2015 på Kids Expo.

 

Lego skriver følgende i sin pressemelding:

Billund, 7. oktober 2021: LEGO Group har avslørt en autentisk kopi av det mest berømte skipet gjennom tidene, RMS Titanic. For første gang kan fans nå gjenskape luksusforingen i detaljert LEGO® brikker, 110 år siden den ble lansert i Belfast i 1911.

 

LEGO Titanic er en av de lengste og største LEGO -modellene til dags dato, og består av 9 090 brikker, noe som gjør den til en virkelig oppslukende bygningsutfordring for både LEGO -fans og spirende historikere.

 

I tillegg til sin rene størrelse, var Titanic kjent for sin enestående storhet, som trofast har blitt fanget i settet. Under det umiskjennelige utsiden av LEGO Titanic er det flere innvendige rom å utforske, inkludert førsteklasses stor trapp som strekker seg over seks dekk og spisestuen i jakobisk stil som lå på skipets D-dekk.

 

Titanic var også kjent for sin hastighet uten sidestykke, og overgikk andre tiders skip, og i de nedre dekkene vil fansen finne en kopi av det topp moderne maskinrommet.

 

Mike Psiaki, designmester i LEGO -gruppen, kommenterte: «På tidspunktet for lanseringen var Titanic toppen av nautisk konstruksjon, det største kjøretøyet i bevegelse som noensinne er laget. Det har vært en utrolig reise å gjenskape dette ikoniske fartøyet fra LEGO klosser, ved hjelp av tegninger laget for over et århundre siden.

 

“Å designe LEGO Titanic med et slikt fokus på enorme detaljer og skala, men også nøyaktighet, har gjort det mulig for oss å lage en av de mest utfordrende byggeopplevelsene til nå. Vi vet at teglbyggere og skipsentusiaster i alle aldre vil elske å bygge settet og vise det i hjemmene sine. ”

 

LEGO Titanic -settet er over 1,3 meter langt og er perfekt for visning og kommer med en unik plakett med skipets navn. Dette imponerende settet kan forhåndsbestilles fra 1. november og generelt salg fra 8. november fra LEGO Stores og www.LEGO.com/titanic til anbefalt utsalgspris på € 629,99 / $ 629,99 / £ 569,99.

Hele pressemeldingen kan du lese her: The grandest ship in history joins the LEGO® family as LEGO Titanic is unveiled

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder