40516

40516 – LEGO feirer Pride måned og LGBTQ+

Idag annonserte LEGO at 1. juni kommer 40516 – Everyone Is Awesome, dette er første settet med monochrome minifigurer i, hele 11 stykk av de også. Det er nok en og annen monochrome minifigur i andre sett også. Men dette settet er det kun Monochrome minifigurer i. I tillegg er det det første Pride LEGO settet. Det gleder et Gayfol hjerte <3

Det er flere av brikkene som kommer i nye farger enn det som tidligere har vært tilgjengelig. Mer informasjon om dette finner du på bildene til Tips&Bricks lengere ned i dette innlegget.

40516 – Everyone Is Awesome

Fakta:
Settnummer: 40516
Tema: LEGO 18+
Utgivelsesdato: 1. juni 2021
Tilgjengelighet: Usikker på om dette er LEGO Eksklusive. (Oppdaterer når jeg vet)
Anbefalt alder: 18+
Antall brikker: 346
Antall figurer: 11

Priser:
Norge: 449,00 kr Norske
Danmark: 300,00 kr Danske
Sverige: 449,00 kr Svenske
UK: £30.99
Tyskland: 34,99 € (Euro)
Spania: 35,99 € (Euro)
Canada: 44.99 CAD
USA: $34.99
Australia: $59.99 (Australske dollar)
New Zealand: $69.99 (New Zealand dollar)

Det er Matthew Ashton som har designet dette settet. Han skriver følgende på Instagram idag:

Here it is …. our ‘Everyone is Awesome’ set !

I’m incredibly proud to have been able to design this simple little set that hopefully sends a message of love, positivity, acceptance and kindness!

Lego love to you all!

Dette skriver Matthew Ashton på lego.com

Derfor designet jeg «Alle er helt fantastiske» av Matthew Ashton

Jeg mener at vi som samfunn kan gjøre mer for å støtte hverandre og omfavne forskjellene. Det var mitt utgangspunkt. Jeg er selv en LHBTQIA+-person, og jeg skjønte at jeg måtte ta ansvar for kjærlighet og inkludering, og spre budskapet med LEGO® klosser til alle som trenger det. Barna er rollemodellene våre – de ønsker alle velkommen uansett bakgrunn. Det burde vi prøve å få til, alle sammen.

 

Designmessig liker jeg hvor iøynefallende og likevel enkelt settet er. Det sender et sterkt budskap, men det er også morsomt og litt snodig, ikke for seriøst. Vi har tatt med svarte og brune farger for å representere det brede spekteret av alle innen LHBTQIA+-samfunnet, og vi har også fått med lyseblått, hvitt og rosa for å støtte transsamfunnet i tillegg. Jeg satte inn den lilla drag queen-figuren som en hyllest til denne fantastiske siden av LHBTQIA+-samfunnet. Jeg håper folk finner glede både i å bygge og se på settet – og forhåpentligvis vil det være et ekstra lyspunkt i livene deres.

 

Matthew Ashton er Vice President of Design i LEGO gruppen, og designeren bak modellen «Alle er helt fantastiske». I løpet av tjue strålende år her har han vært ansvarlig for utviklingen av flere leketemaer, samlerminifigurer, vært involvert i produksjonen av LEGO Filmen og oppfølgerne og har vært hoveddommer på LEGO Masters i Storbritannia.

Les hele artikkelen om Matthew Ashton her.

Offisielle bilder fra LEGO av 40516 Everyone Is Awesome
 
Tips & Bricks har delt følgende bilder på sin Facebook side.
 
MOC

Det har allerede kommet MOC ut på Facebook hvor 40516 Everyone Is Awesome er blitt brukt som inspirasjon.

Disse bildene er laget digitalt av Sam Hardy, du finner han på Instagram under @ranga_bricks

Bear Brotherhood:  Brunt, orange, gult, beige, hvit og grått med svart bjørne pote
Leather Pride:  Blått, svart med rødt hjerte
Polyamory pride:  blåt, rødt og svart med gult pi tegn
Rubber fetish pride:  Svart, gult og rødt

 

 

 

Fant disse bildene på Instagram. @robocat.moc har laget denne 🙂 Micro versjon av 40516.

 
Har du laget en MOC inspirert av 40516 Everyone Is Awesome? Legg gjerne bilder av det du har laget i kommentarfeltet under 🙂
 
40516 Everyone Is Awesome

superbrickbrothers.de har fikset en 2×4 flis brikke med teksten «Everyone Is Awesome». Den selger de til 2,50 Euro, du finner salgssiden deres her.

 

Alle er helt fantastiske

LEGO konsernet jobber hele tiden for å bygge en mer mangfoldig og inkluderende organisasjon som har plass til alle. Målet vårt er å nå fram til og inspirere alle barn (og voksne!) i verden. Vi tror at LEGO® lek passer for alle, uavhengig av etnisitet, kjønn, kjønnsidentitet og hvem du er glad i.

Sitat: LEGO

PRIDE

Progress Pride Flag består faktisk av tre andre flagg. Fargene rød (liv), oransje (helse), gul (sollys), grønn (natur), blå (harmoni) og lilla (ånd) kommer fra det tradisjonelle regnbueflagget til lesbiske og homofile bevegelser. Dette ble designet i 1978 av den amerikanske artisten Gilbert Baker for Gay Freedom Day. Datidens flagg besto faktisk av åtte i stedet for seks striper og inneholdt også fargene rosa (seksualitet) og turkis (kunst). Av produksjonsårsaker kunne imidlertid ikke rosa brukes på den tiden. I 1979 ble også turkis fjernet fra flagget for å kunne splitte fargene jevnt under en begravelsesmarsj, slik at bildet av det seksfargede regnbueflagget, som fremdeles er vanlig i dag, ble skapt.

I 2017 ble det seksfargede regnbueflagget igjen utvidet med to farger. Den amerikanske sivile rettighetsaktivisten Amber Hikes designet det nye Philadelphia Pride Flag for å hedre de fargede i samfunnet. Så en svart og en brun ble lagt over den røde stripen. Aktivisten Monica Helms designet Transgender Pride Flag tilbake i 1999 . Denne består av to lyseblå og to rosa striper, samt en hvit stripe. I følge Helms står lyseblå og rosa for de tradisjonelle fargene for gutter og jenter, den hvite stripen symboliserer mennesker som er i overgang mellom kjønnene eller som identifiserer seg selv som nøytrale eller kjønnsløse.

I 2018 satte kunstneren Daniel Quasar regnbueflagget, Philadelphia Pride-flagget og Transgender Pride-flagget sammen og skapte det nye Progress Pride-flagget. Den er basert på regnbueflaggets seks farger. På venstre side er de svarte og brune stripene til Philadelphia Pride Flag og en lyseblå, rosa og hvit stripe av Transgender Pride Flag lagt til i en vinkel. Som du kan se, er de elleve fargene nøyaktig de samme som vises i LEGO 40516 Everyone Is Awesome-settet.

 

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder