Ninjago-karakterene

LEGO ga ut Ninjago sett første gang i 2011, og de har blitt veldig populære. Både LEGO settene og LEGO tegnefilmene. Men hvem er Ninjago-karakterene? Her skal vi se på hovedkarakterene.

Ninjago-karakterene er Master Wu som lærer opp sine ninjaer.

  • Lloyd – energiens ellementmester
  • Zane – isens mester
  • Jay – den elskelige Lynninjaen
  • Cole – jordens mester
  • Nya – vannets elementmester
  • Kai – den målbevisste ildninjaen

I 2021 er Ninjago 10 år og LEGO har gitt ut det hittil største Ninjago bygget, 71741 NINJAGO City Gardens.

Wikipedia skriver dette om Ninjago:

Lego Ninjago er et Lego-tema som ble introdusert i 2011, som er et flaggskip fra The Lego Group. Det er det første temaet som er basert på ninja siden avviklingen av Lego Ninja-temaet i 2000. Selv om det beholder noen elementer fra det forrige temaet, er det basert på en mer detaljert historie satt i en fantasiverden, først og fremst underbygget av datamaskinen -animert TV-serie Ninjago.

 

Temaet fokuserer på en gruppe på seks tenåringsninjaer, ledet av den legendariske Grønne Ninja, Lloyd Garmadon. De viktigste ninjakarakterene er definert i historien som «Elemental Masters», noe som betyr at de hver har elementære krefter. Ninjaene er trent i den fiktive kampsporten «Spinjitzu» av deres eldgamle og kloke lærer, Master Wu, og gir dem muligheten til å kjempe mot ondskapens krefter.

Dette er hva LEGO skriver om Ninjago-karakterene, vi skal senere fordype oss mer i de enkelte Ninjago-karakterene.

[democracy id=»21″]

Master Wu

Master Wu

Noen av Master Wu minifigurer

Mester Wu er ninjaenes gamle mentor. Han lærer dem å tro på seg selv og være disiplinerte og sterke.

Mester Wu er den kloke, eldre mentoren for ninjaene og skaperverkets mester. Han er den første Spinjitzu-mesterens andrefødte sønn, Garmadons yngre bror, Misakos svoger og Lloyds onkel. Wu vokste opp med å lære ninjaens kunst sammen med sin eldre bror, Garmadon, som ble infisert med ondskap.

Lloyd – energiens ellementmester

Lloyd

Noen av Lloyd minifigurer

Lloyd er den grønne av Ninjago-karakterene, men noen minifigurer av Lloud er i en annen farge.

Lego skriver følgende om Lloyd:

Selv om han er sønnen til Master Garmadon, valgte Lloyd å gå en annen vei og oppfylle sin skjebne om å bli den grønne ninjaen og ultimate spinjitzu-mester. En klok og inspirerende leder.

 

Som barnebarn av den første Spinjitzu-mesteren som skapte Ninjago riket, ver det Lloyds skjebne å bli Den grønne ninjaen. Men da han var en rampete unggutt, var det like før han valgte gal side, da han prøvde å bli som sin onde far Garmadon i stedet.

 

Det var Lloyds kloke onkel Wu, bror til Garmadon, som hjalp ham med å endre seg. Lloyd ble gjenforent med sin mor Misako og trente hardt for å slippe løs sine gylne krefter, bli den ultimate Spinjitzu-mesteren og hjelpe resten av ninjaheltene med å beskytte NINJAGO verdenen mot Overlord og andre fiendtlige trusler.

 

Som den yngste på ninjateamet, har han vist seg å være en modig leder som setter pris på vennene sine og tror på kraften i teamarbeid. Med det særegne, grønne ninjaantrekket finnes Lloyd minifigurer i mange LEGO NINJAGO lekesett, klar for ubegrensede, spennende rollespilleventyr.

 

Zane – isens mester

Zane

Noen av Zane minifigurer

Zane er den hvite av Ninjago-karakterene, men noen minifigurer av Zane er i en annen farge.

Lego skriver følgende om Zane:

Zane var den første Nindroide-ninjaroboten skapt av Dr Julien, og han har utviklet seg til å bli en isninja og et viktig medlem av teamet. Han er en fryktløs kriger som er dedikert til å hjelpe andre og beskytte freden.

 

Zane er en nindroide (ninjarobot) skapt av dr.Julien i hans skjulte verksted i Birchwood-skogen. Doktor Julien oppdro Zane som en sønn og lærte ham masse nyttige livsferdigheter, og Zane fikk is-kreftene sine etter et tilfeldig besøken natt av en gammel mann, isens mester.

 

Like før dr. Julien døde av alderdom, slo han av Zanes minnebryter for at robotsønnen ikke skulle være trist. Mester Wu rekrutterte gladelig Zane for å trene på spinjitzu-klosteret og bli en del av en ny «familie» – teamet av ninjahelter.

 

Isninjaen Zane bringer mye datamaskinintelligens til gruppen og er alltid på pletten for å beskytte de som ikke kan beskytte seg selv. Zane er viet til fred og frihet, er modig, omsorgsfull og har et stort hjerte (selv om han ikke egentlig har et).

 

Det er derfor fansen elsker å rollespille som denne is-kule karakteren ved å bruke Zane minifigurer, som er med i mange LEGO® NINJAGO byggesett.

 

Jay – den elskelige Lynninjaen

Jay

Noen av Jay minifigurer

Jay er den blåe av Ninjago-karakterene, men noen minifigurer av Jay er i en annen farge.

Lego skriver følgende om Jay:

Jay er en kvikk og dynamisk lynninja som bruker kreftene sine til å vinne i mange kamper. Han er også morsom og får teamet til å smile og le med vitser.

 

Jay var sønn av den kjente skuespulleren Gliff Gorden, men foreldrene ga ham vekk da han var bay. Heldigvis fikk han gode forsterforeldre i skraphandlerne og oppfinner Ed og Edna Walker, som oppdro ham som sin egen sønn.

 

I likhet med Ed og Edna utviklet han et fantastisk talent for å gjøre skrapmetall om til kule maskiner. Ironisk nok var det da han krasjet inn i en reklametavle mens han testet et sett mekaniske vinger, at han møtte Mester Wu som inviterte ham til å trene til ninja på Spinjitzu-klosteret.

 

Jay er Lynninjaen, og han lever opp til tittelen på alle måter. Han er snartenkt og snakker fort… noen ganger før han har koblet til hjernen! Han har også en tendens til å være overdramatisk og fort få panikk.

 

Jay syns han er litt av en komiker, men han er ofte morsommere når han ikke mener å være det. Det er det som gjør ham så elskelig og populær, og en Jay minifigur, med det karakteristiske blå ninjaantrekkeet, finnes i mange LEGO® NINJAGO® byggelekesett.

 

Cole – jordens mester

Cole

Noen Cole minifigurer

Cole er den svarte av Ninjago-karakterene, , men noen minifigurer av Cole er i en annen farge.

Lego skriver følgende om Cole:

Cole er sønn av en danser, men nektet å følge i sin fars fotspor, og ble i stedet rekruttert av Mester Wu til å bli en ninja. Cole er gjennomsyret av jordens kraft, og er høyt aktet for sin styrke og mot.

 

Cole ble født inn i en familie av sangere og dansere, og faren sendte ham til en kunstskole som barn for å lære familieyrket. Stjernelivet var ikke noe for COle, så han dro i hemmelighet for å følge sin egen skjebne i livet.

 

Cole er alltid opptatt av å utfordre seg selv, og han bestemte seg en dag for å bestige det høyeste fjellet i NINJAGO® verdenen. Mester Wu var på toppen og ventet på ham, og han inviterte Cole til Spinjitzu-klosteret for å lære å bli en ninja. Det var starten på mange spennende eventyr.

 

Cole behersker jordens elementkraft og er derfor ekstremt sterk fysisk. Noe som er nyttig i vanskelige situasjoner. Og selv om han utstråler selvtillit i store mengder, er Jordens mester likevel begge beina på bakken. Han elsker det enkle livet – friluft, fjellklatring, gammeldags teknologi og mest av alt: kake!

 

Cole er en favoritt blant LEGO® NINJAGO fans, og en Cole minifigur finnes i mange LEGO byggelekesett.

 

Nya – vannets elementmester

Nyq

Noen Nya minifigurer

Nya er den mørk rød av Ninjago-karakterene, men noen minifigurer av Nya er i en annen farge.

Lego skriver følgende om Nya:

Nya er vanninjaen og bruker sin beherskelse av dette elementet til å slåss mot de onde inntrengerne i NINJAGO. Som Kais yngre søster og den eneste jenta på laget, er hun kjent som en dristig og sterk karakter.

 

Nya er en sterk kvinne som oser av selvtillit og sjarm. Som den eneste jenta på ninjateamet måtte hun kjempe for å bli anerkjent, og hun endte med å skape seg en alternativ identitet for å bli sett og verdsatt.

 

Som «Samurai X» reddet hun ofte situasjonen, og så snart masken falt, ble hun akseptert som en viktig del av gjengen. Og med opplæring fra Mester Wu har hun utnyttet sin elementkraft over vann til å beseire mange farlige fiender.

 

Nya og storebroren Kai hjalp til i familiens smie da de vokste opp, og denne erfaringen har hun hatt stor nytte av. Hun er et oppfinnsomt teknisk geni som har tilpasset smedkunstene sine til å lage fantastiske kjøretøy og utstyr samt planlegge flere av ninjakrigernes farligste oppdrag.

 

Hun er en sentral skikkelse i mange spennende TV-episoder i NINJAGO®-serien, og fans elsker å rollespille som denne kule karakteren med Nya minifigurer som er med i mange LEGO® NINJAGO lekesett.

 

Kai – den målbevisste ildninjaen

Kai

Noen av Kai minifigurer

Kai er den røde av Ninjago-karakterene, men noen minifigurer av Kai er i en annen farge.

Lego skriver følgende om Kai:

Kai er ildninjaen, kledd i rød rustning med sitt trofaste sverd, og en av lederne av NINJAGO teamet med kjempende kamerater. Han leder dem med sin sterke følelse av rettferdighet og iboende mot.

 

Selvsikker, impulsiv, måbevisst og modig – Kai er en sterk karakter som blandt LEGO® NINJAGO® ninjaheltene. Hvis han bestemmer seg for noe, stopper han ikke før han har nådd målet sitt. Denne staheten kan få Kai i trøbbel noen ganger, men hans sterke rettferdighetssans er alltid beundringsverdig.

 

Kai og lillesøsteren Nya arbeidet i farens smie inntil Mester Wu tok dem under sine vinger og trente dem opp til å bli en del av et fantastisk Ninja-team. Med Wus veiledning lærte Kai Spinjitzu-kunstene og hvordan han kunne temme ilden som brenner inni ham for å bli en ildelementmester og følge sin far, som, uten at Kai visste det, var den tidligere ildelementmesteren (Nya arvet sin mors vannelementmestring).

 

Kai er en stor personlighet i Ninja-teamet og en svært populær figur med NINJAGO-fans som elsker å rollespille med den rødkledte minifiguren, som finnes i mange LEGO NINJAGO byggesett.

 

Kilder: LEGO, Wikipedia

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder