DIY - LEGO Sorterer

Hvem er glad i å sortere LEGO? Har skal vi se på DIY – LEGO Sorterer. 

Hvis vi kjøper stor brukt bulk med LEGO må vi sortere LEGO, så vi vet hva vi har. De fleste synes dette er en kjedelig jobb. LEGO har laget et stort LEGO minifigur hode med brett inni med forskjellige hull i som gjør det mulig å sortere. Denne er dessverre ikke i salg lengre, men du kan være heldig å finne den brukt. Jeg har vært i kontakt med BrikkeButikken, Klossehuset, CF Brick og Small Brick om de har eller kan skaffe. Ingen har den inne og det er problemer å skaffe den.

Noen vil mener at en slik sorterer vil skade LEGO klossene, gjøres det ofte vil det nok bli litt slitasje på de. Men om en kjøper større bulk kan den være nyttig å få tatt en større rydding først med en LEGO Sorterer. Men senere kan en jo sortere manuelt om enn er redd for riper i klossene.

Det finnes noen plastikk LEGO sorterere å kjøpe, disse er ikke fra LEGO. BOX4BLOX og Blokpod er disse, hvor bra de er er jeg usikker på. Men ut i fra YouTube videoer virker det som de gjør jobben sin.

3D printe LEGO Sorterer er også en mulighet, lengre ned i dette innlegget ser vi mer på dette.

DIY – LEGO Sorterer

Har du tilgang til litt verktøy er det mulig å lage en DIY – LEGO Sorterer. petesquared23 har laget en som har gått viral på TikTok. Denne har han også laget tegninger i både .f3d og .pdf filer på, som ligger gratis på hans nettsider. Har du en laserkutter kan du bruke .f3d filene og lage denne. I den ene TikTok videoen er den laget med laserkutter.

[wpdm_package id=’736296′]
[wpdm_package id=’736298′]

Bilder fra pdf filene, slik at du ser hvordan det ser ut før du laster ned. Alle målene i tegningene er i inch (tommer), hvis du trenger omregning til cm kan du gjøre det her.

Ønsker du å kjøpe en ferdig?

@petesquared23

Apologies not currently for sale and not providing plans at this time. Hole sizes: 1.82” 1.15” .93” .68” .35” #lego #legostorage #woodworking #cnc

♬ Mantra - Dave Grohl & Joshua Homme & Trent Reznor
3D Printe LEGO Sorterer

Det er flere som har laget seg en LEGO sorterer med 3D printer.

Casa de Bricks har laget 3D fil til nedlastning for å lage LEGO sorterer.
De skriver følgende på sine nettsider:

Til de store oppbevaringsbøttene bruker vi IKEA Samla 5L og 11L bokser. De er gjennomsiktige, stables enkelt og ganske kostnadseffektive. Som store fans av 3D-printere har vi laget noen få alternativer som folk kan bruke, avhengig av hva de har hjemme. De kan alle stables, så de faller ikke av hverandre når du rister det hele.

Alternativ 1 og 2 kan skrives ut på en hvilken som helst 3D-skriver med en utskriftsseng på minst 25 x 21 cm. Alternativ 3 trenger en større utskriftsseng på ~30cm x 25cm.

VALG 1
Alternativ 1 er helt frittstående og kan brukes uten IKEA bokser.

Som du kan se til høyre er det nederste Tiny-karet solid og samler alle de små enhetene. Dette alternativet er flott hvis du ikke vil bruke Ikea boksene.

Dette alternativet tar omtrent 90 timer å skrive ut og vil koste ~$27 i 3D-printfilament.

ALTERNATIV 2
Passer rett på toppen av Ikea Samla 5L boks.

Dette alternativet er sannsynligvis det beste alternativet for de fleste med en «standard» 3D-skriver. Alle skuffene kan enkelt skrives ut, og den nederste lille skuffen er ikke nødvendig da Samla 5L-karet fanger opp de bittesmå bitene.

Dette alternativet tar omtrent 76 timer å skrive ut og vil koste ~$22 i 3D-printfilament.

ALTERNATIV 3
Alternativ 3 passer rett på toppen av Ikea Samla 11L boks..
Merk at dette alternativet krever en storformatskriver. I mitt tilfelle bruker jeg en Artillery X1 som har en større trykkseng.

Du må også skrive ut 4 av støttebenene. Disse er montert på Very Small (11L) sorteringsstykket ved hjelp av 4 x M5 10 mm sekskantskruer og 4 x M5 sekskantmuttere.

Dette alternativet tar omtrent 80 timer å skrive ut og vil koste ~$24 i 3D-printfilament.

[wpdm_package id=’736366′]

Denne har LEGO nummer 5001125-1, den ble gitt ut i 2012. Den er listet på Amazon, men kan ikke se i skrivende stund at noen selger den der. Ser det ligger noen på eBay, men billige er de ikke.

Mer informasjon på brickset.com

Les mer om BOX4BLOX her. De kjører Kickstarter kampanje for å lage denne.

Blokpod Toy & Lego Storage Bin Organizer har jeg ikke funnet til salg noen sted. På Amazon står den «ikke på lager», usikker på om den kommer inn igjen.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder