Extra Leker og Brikkelauget

Extra Leker og Brikkelauget har feiret LEGO sitt 90-årsjubileum har på hele 9 Extra Leker fra Trondheim og sørover har det i løpet av 3 helger. Her har det blitt produsent 9 flotte mosaikk bilder.

Det var medlemmer av Brikkelauget som hadde ansvaret og organiserte de forskjellige byggene i de forskjellige byene i samarbeide med Extra Leker butikkene. På forhånd har vi ikke sett hva som skal bygges av mosaikk bilder. Så dette var en overraskelse for de som kom innom for å bygge. 

Etter at alle mosaikk bildene ble ferdig er de utstilt i butikkene en stund i etterkant. 

Hvor og når foregikk dette?

12.-13. august – Hamar
12.-13. august – Lørenskog
12.-13. august – Bergen Lagunen
12.-13. august – Trondheim Tiller
26.-27. august – Oslo Alna
26.-27. august – Bergen Sotra
26.-27. august – Stavanger Forus
26.-27. august – Haugesund
2.-3. september – Sarpsborg

 

Hvor mye klosser ble brukt?

I bunnen er det 16 stk hvite baseplate i størrelsen 32×32 studs.
Hver seksjon som ble bygget, ble bygget på 8×8 plate. Det ble totalt 256 av de.
For selve bildet ble det brukt vanlige 1×1 brick, og de ble det 16 384 stykk av.

Det er totalt 9 bilder som er blitt bygget rundt i Norge og alle er i samme størrelse, så totalt er det brukt hele 149 904 klosser.

 

Hva er Brikkelauget?

Brikkelauget er en forening for alle voksne som liker LEGO, om du fribygger, samler, bygger sett eller rett og slett er en fan!
Forening for alle voksne LEGO-entusiaster fra 15 år og oppover.
Brikkelauget har som formål å samle voksne LEGO-entusiaster i Norge. Foreningen er med på utstillinger i inn- og utland og knytter bånd mot andre LEGO-interesseorganisasjoner samt mot LEGO Norge. Og å ha det skikkelig gøy!

 

Bilder fra Extra Leker Sarpsborg

I Sarpsborg var det Henrik og Freddie som organiserte byggingen, de hjalp til fortløpende barn og voksene som komme bort å lurte på hva som skjedde. Rundt bordet satt det barn, foreldre, besteforeldre og ellers andre slektninger og venner. Her satt alle å bygget sammen, hjalp hverandre med farger, det var skikkelig koselig å se ❤️

Det var også noen voksen som smøg seg langs hylle kantene for å se hva som var i LEGO hyllene. Ikke alle voksne tør innrømme at de bygger LEGO. For noen er det barnslig, dessverre. Men LEGO er for alle aldre og kjønn. For mange av oss er det avslappende å bygge LEGO, enten om det er ferdige sett fra LEGO eller om vi bygger etter eget hode.

Sitter du å lurer på om LEGO bygging er noe for deg? Vi er mange voksene som bygger og hjelper hverandre på Facebook, 2 av gruppene vi kan anbefale er Lego-entusiast Norge og LEGO-inspirasjon for oss kvinnfolk 🙂

 

 

Fremgangen i en bildeserie. Tatt av Henrik Lorentzen.

 

LEGO Art

LEGO har en egen serie med mosaikk bilder, de kalles LEGO Art. Disse er av 1×1 fliser eller plater.

LEGO skriver følgene om Art serien:

LEGO® Art-sett og -veggkunstleker
Lag klosse kunst av LEGO® med venner og familie. Sett som både er utfordrende og kreative, gir gode muligheter til å tilbringe tid sammen med dem du er glad i. Dere kan prøve dere på vennlige puslespill med kjente og ikoniske ansikter fra LEGO® minifigurer eller livlige mønstre, i tillegg til stilige portretter i LEGO® male stil av figurer alle kan kjenne igjen.

Du finner alt fra figurer og design fra film og TV til mer abstrakt kunst. Det finnes noe som passer enhver design stil og blir fin pynt i hvert et rom. Eller velg et sett der du kan være enda mer kreativ, med flere måter du kan sette det sammen på. Du kan lage noe helt unikt å henge på veggen. Disse settene er flotte gaver til bursdager og høytider for barn fra ni år og voksne.

Vil du lage ditt eget mosaikk bilde? Da er nettsiden Brickplicator noe for deg.

Bildet av rosa space minifigur har jeg laget ut i fra et bilde jeg fant på Instagram. Klossene jeg brukte er fra settet 31197 Marilyn Monroe.

Extra Leker og Brikkelauget

Brikkelauget har lagt ut flere bilder fra alle disse arrangementene i Extra Leker butikkene. 

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder