Hjelpemidler for identifisering av minifigurer og klosser

Hjelpemidler for identifisering av minifigurer og klosser

De aller fleste av oss ønsker å identifisere minifigurer og klosser vi har. Enten for salg eller vi ønsker å bygge noe spesielt. Men hva fins av hjelpe midler for å identifisere minifigurene og klossene? Hvert enkelt LEGO sett har et nummer, alt i fra 3 sifre opp til 5 sifre. Hver enkel kloss, del og minifigur del har også et nummer. Bakerst i byggeinstruksjonen er det en oversikt over alle klosser og deler til LEGO settet.

Noen av de har også flere nummer. I innleggene «Dagens minifigur» her på BrikkeFrue ser dere nummer på minifigur delene. Med disse nummere på kloss, del og minifigur kan en søke de opp på nettsider som rebrickable.comBricklink.comBrickset.com og Brickowl.com for å se hvilke sett disse delene er i. De samme nummerne kan også brukes i digital programmet Studio til Bricklink.

Vi har tidligere skrevet litt om Hvordan identifisere minifigurer?

Så hvilke hjelpemidler for identifisering av minifigurer og klosser finnes det?

Her ser vi på det vi vet om så langt, vet du om flere hjelpemidler for identifisering er det bare å gi en lyd så skal vi legge inn disse også.

Brickognize

Brickognize er en nettside hvor du laster opp bilder av dine minifigurer eller klosser. Denne nettsiden fungerer både på pc og mobil. Ved å bruke den på mobilen kan du ta bilder direkte fra nettsiden. Når du gjør et søk på Brickognize kommer det opp linker til Bricklink, så du lett kan se verdien på det du søker på.
https://brickognize.com/

BrickMonkey

BrickMonkey er en App til både Android og Apple produkter. Med Appen tar du bilder av dine klosser, deler eller minifigurer. For å bruke BrickMonkey Appen må du lage deg en bruker eller logge inn med Google konto. Det er mulig å logge inn uten noen for for innlogging, da kommer varselet «Do you want to continue without signing in? Your collection cannot be saved.». Det er selvsagt mulig å logge inn senere. BrickMonkey har også linker til Bricklink, så du lett kan se verdien på det du søker på.
https://brickmonkey.app/

RebrickNet

RebrickNet er en del av Rebrickable, denne er ikke full utviklet. Men ved å bruke den og hjelpe Rebrickable kan denne bli bra etter hvert.
https://rebrickable.com/rebricknet/

Google Lens

Google Lens har en egen App som du kan ta bilde av klosser og deler for å få opp et Google søk. Du kan også bruke Google Lens på nettsidene deres. Klikk på Lens logoen i søkefeltet på Google.com.
https://lens.google

Hva tenker jeg om disse sidene og Appene?

Jeg har testet ut de forskjellige. Foreløpig er det RebrickNet  som kommer dårligst ut. Brickognize, BrickMonkey og Google Lens er mer jevn gode. Fordelen til Brickognize, BrickMonkey er at de linker opp til Bricklink. Mens på Google Lens kommer den med søk fra hele internett, så forslagene du får opp kan være alt mulig som ikke har med LEGO å gjøre også. Alle Appene og nettsiden er intuitive og lette å bruke.

[democracy id=»71″]

Facebook grupper

Skulle du av en eller annen grunn ikke finne det du leter etter finnes det flere Facebook grupper som kan hjelpe deg.

Norsk språklig

Engelsk språklig

Andre nyttige Apper/nettsider:

Det finnes flere Apper som du kan ta bilde av flere klosser og den søker opp hva du kan bygge. Brickit og Brick Search er to slike Apper og det finnes helt sikkert flere.

BrickLink

I tillegg til sin enorme database har Bricklink et søke side hvor du kan skrive inn 3 forskjellige klosser eller deler og se hvilke sett disse er i. Så har du et delvis bygg du lurer på hva er og ikke har fått noe hjelp av overstående nettsider og apper. Kan du skrive inn 3 av de klossene eller delene som er litt mer uvanlig å bruke. Hvis du vet eksakt farge på de så setter du inn det også. Nå kan du se hvilke sett som disse 3 klossene eller delene er i. På denne måten kan det gjøre søket etter riktig sett litt enklere.
https://www.bricklink.com/catalogIn.asp?viewMulti=Y

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder