DeLorean

DeLorean i fra Tilbake til fremtiden, hvordan ble den designet?

1. april 2022 01:00 norsk tid ga LEGO ut 10300 Tidsmaskinen fra Tilbake til fremtiden (Back to the Future Time Machine), bilen blir ofte kun kalt DeLorean. Det gikk ikke mange timer ut på dagen før den var utsolgt fra LEGO. Den er også eksklusive for lego.com og offisielle LEGO butikker, det vil si at den ikke kommer i andre butikker før om flere måneder.

Her kan du kjøpe 10300 Tidsmaskinen fra Tilbake til fremtiden.

Spesifikasjoner:
Navn: Tidsmaskinen fra Tilbake til fremtiden
Sett nr: 10300
Blir gitt ut: 1. april 2022
Alder: 18+
Tema: Creator Expert
Antall deler: 1872
Antall minifigurer: 2
lego.com eksklusive?: 
Ja
Størrelse:
Høyde:  12 cm (5″)
Bredde:  19 cm (8″)
Lengde:  35 cm (14″)

I 2013 gå LEGO ut IDEAS settet 21103 The DeLorean Time Machine, den var på 401 deler. Så en god del mindre enn årets DeLorean.

Spesifikasjoner:
Navn: The DeLorean Time Machine
Sett nr: 21103
Var i salg fra: 1. aug 2013 til 31. des 2014
Alder: 10+
Tema: IDEAS
Antall deler: 401
Antall minifigurer: 2
lego.com eksklusive?: Ja
Størrelse:
Høyde:  6 cm (2″)
Lengde:  15 cm (5″)
Bredde:  8 cm (3″)

Sal Vaglica hos bloomberg.com har skrevet «Hvordan LEGO designet DeLorian fra «Back to the Future: En sjelden sniktitt på prosessen»

Et eksklusiv «behind the scenes» på hvordan LEGO fant nostalgien til de klassiske film-bilene fra 1980-tallet, fra flukskondensatoren til Mr. Fusion.

Lego’s Back to the Future Time Machine ($170) kommer i salg 1. april. Kilde: The Lego Group

Da leketøysprodusenten LEGO Group først begynte å utvikle «Back to the Future Time Machine» for et år siden for å slippe den 1. april, kunne de ikke ha valgt et bedre tidspunkt. Teasere for en ny elektrisk DeLorean-bil kalt EVolved dukket opp rett før Super Bowl i februar, med planer om å slippe bilen denne sommeren på Pebble Beachs Concours d’Elegance – et støt av ren tilfeldighet.

 

Designprosessen alene tok «omtrent fire til seks måneder, fra konsept til ferdigstillelse», sier LEGO-hoveddesigner Sven Franic i et sjeldent intervju før utgivelsen. LEGO Group er kjent for å være ordknappe når det kommer til sniktitt på nye sett. For en fan som meg, føles denne tilgangen litt som portene til Willy Wonkas sjokoladefabrikk som svinger opp – selv om LEGO-hovedkvarterets skarpe, danske moderne linjer er langt unna sukkertøymannens industrifabrikk.

 

Settet på 1872 deler ($170 eller kr 1899.- NOK) er det siste i LEGO Creator Expert linje, med modeller som spenner fra den 9090 deler, 135 cm lange «Titanic» til den kulturelt ikoniske «Adidas Originals Superstar»-skoen. Som livslange fans leker datteren min og jeg ofte med LEGO-settene hennes, men jeg har også stjålet litt privat tid til å bygge merkets skrivemaskin, «Porsche 911» og «Voltron» – bastionen til tegneserier fra lørdagsmorgenene på 80-tallet.

Tre mulige konfigurasjoner gjør at Back to the Future Time Machine kan bygges, (fra venstre til høyre) som i den originale filmen fra 1985; i oppfølgeren Tilbake til fremtiden del II (1989); eller i del III (1990). Kilde: LEGO Group

Siden LEGO sin første filmtilknytning – «X-Wing Fighter»»Star Wars: Episode I The Phantom Menace» – fant selskapet en mulighet til å gi popkulturelskere en unik måte å vise fandom på. (Et mindre, enklere «Back to the Future»-sett, «DeLorean Time Machine» ble utgitt i 2013.) Disse avanserte settene retter seg mot sentimentale voksne som mer enn gjerne vil bruke et par timer for å bygge en visningsverdig modell, som også er morsom å leke med.

 

Billund, den danskbaserte produsenten, hadde ekstraordinært salg under pandemien, med fortjeneste som gikk opp med en tredjedel i fjor, takket være nye produkter, og mange forbrukere i karantene som søkte tilflukt i sine ikoniske byggeklosser. I desember annonserte verdens største leketøysprodusent, med distribusjon i 130 land, en ny fabrikk til 1 milliard dollar i Vietnam, for å møte økende etterspørsel i Asia.

 

Mens LEGO øker antallet sett rettet mot voksne, tenk på den 36 cm lange «Fender Stratocaster», 11 695 deler «Art verdenskart», eller $380 «Lamborghini Sián FKP 37», komplett med fungerende 8-trinns girkasse, så vil brorparten av fortjenesten fortsette å komme fra leker rettet mot barn, spesielt de som er basert på Star Wars og Harry Potter.

 

Hvordan et LEGO-sett blir laget
For å utvikle den 12 x 19 x 35 cm store modellen, som du kan bygge alle de tre tidsreisende DeLorean’ene, en fra hver av seriens tre filmer, forsynte Universal Pictures Franic og hans designteam på fem med bilder av filmenes restaurerte DMC DeLorean. Derfra, sammen med støpte metallversjoner av bilen som guider, begynte Franic å bygge.

 

Mens andre designere kan stole på datamodellering, sier den kroatiskfødte tidligere bilmekanikeren at han heller vil bruke hendene. «Jeg liker å bygge alt, spesielt hvis du har funksjoner involvert, fordi du vil kjenne på ting med hendene for å se hvordan det fungerer.» For det komplekse tre-i-ett-bygget, som betyr tre potensielle konfigurasjoner, brukte Franic et par uker på å leke med klossene for å utvikle et konsept.

Franic fikk hjelp av en «vinkelekspert» designer da han laget de bevegelige måkevingedørene. Kilde: The Lego Group

Modellen kommer med både skrevet og strekkodeversjoner av den ikoniske lisensplaten. Kilde: LEGO Group

 

Den vanskeligste delen av silhuetten var å spikre DeLorean fronthette. «Det var en designutfordring fra begynnelsen, fordi alle eksisterende elementer vi hadde av våre skrånings elementene, var for skarpe,» sier han.

 

For LEGO-designere er modellen og dens deler ikke målt i tommer eller vinkler, men snarere i moduler eller stendere. For eksempel er den tynneste LEGO-delen en plate. Stable tre plater, og det blir høyden på det som er en standard LEGO-kloss.

Hellingen på DeLorean panser krevde fabrikasjon av nye Lego-elementer Kilde: Lego Group

«Du må spørre deg selv hva som ville være den nærmeste økningen som gir mening i LEGO-systemet,» sier Franic, «så vinkelen vår er i utgangspunktet en fire moduler lang del, som endrer stigningen med en plate over de fire studsene.» LEGO-designere er forsiktige når de introduserer nye elementer, for å sikre at delen blir nyttig utover settet den er designet for.

 

Etter hvert som prosjektet skred frem, fra å perfeksjonere bilens proporsjoner, til mer komplekse ingeniøroppgaver som å finne ut hvordan vi skal vippe alle fire hjulene ned, slik bilen gjør på slutten av den første filmen(«Hvor vi skal, gjør vi ikke trenger veier!”), ble settet overlevert til LEGO-ansatte for å bygges ved pultene deres. Målet er å se hvordan andre bygger, leker og tolker byggeinstruksjonene, samt hvilke deler som er morsomme og som kan gjentas.

Etter at klossmodellen er perfeksjonert – sett her i Back to the Future Part III-konfigurasjonen – konverteres den til et digitalt format. Kilde: Lego Group

«Noen mennesker foretrekker faktisk gjentakelser, og synes det er meditativt,» sier Franic. «Vi vil gjerne treffe det optimale punktet, hvor du ikke kjeder deg og du blir utfordret akkurat nok med konstruksjonen.» Når klossmodellen er perfeksjonert, konverteres den til et digitalt format, og deles med andre avdelinger, som emballasje og markedsføring, for å fullføre deres individuelle deler av prosessen.

 

Mange av settets detaljer er basert på «Back to the Future Part II», inkludert utseendet til Marty- og Doc Brown-minifigurene, og overraskelser under panseret som et hoverboard, en kasse med plutonium, OUTATIME-nummerskiltet (både strekkode og skriftlige versjoner), og til og med en banan for å mate Mr. Fusion, den «rare tingen laget av en kaffekvern,» sier Franic. Åpne måkevingedørene, og du vil finne en batteridrevet lyskloss mellom setene som bruker en LED for å lyse opp flukskondensatoren.

En gjengivelse viser den originale konfigurasjonen fra 1985 – inkludert strømkrok – samt Mr. Fusion fra del II og vakuumrørene og vognhjulene fra del III. Kilde: Lego Group

Dette er noen av de nostalgiske elementene som utelukkende finnes i Back to the Future Time Machine-settet. Kilde: Lego Group

 

«Når du drar spaken under bilen, snur alle fire hjulene 90 grader, og du kan gjøre det hele dagen,» sier han. «Det er supertilfredsstillende.»

LEGO skriver dette på sine sider om 10300 DeLorean

Se her, alle fans av Tilbake til fremtiden! Vi har det ultimate byggeprosjektet til dere: modellbyggesettet LEGO® Tidsmaskinen fra Tilbake til fremtiden (10300) for voksne. Nå kan du fordype deg i en av filmverdenens mest populære trilogier og bygge 1 av 3 mulige versjoner av den tidsreisende bilen.

 

Ta deg tid til å utforske detaljene
Doc og Marty reiste i drøyt 140 kilometer i timen, men du har all verdens tid til å bygge og utforske alle de imponerende detaljene på bilen. Inkluderer autentiske funksjoner som topphengslede dører, dekk som kan vippes til flymodus, flukskondensator som lyser, trykte datoer på dashbordet og panser som kan åpnes, pluss et svevebrett og nummerskilt som kan byttes ut. Utstillingsmodellen inkluderer minifigurer av Doc og Marty og passer perfekt som en hyllest til yndlingsfilmen din.

 

Velkommen til sonen
Fordyp deg i et engasjerende prosjekt med våre byggbare LEGO kvalitetsmodeller for voksne. Dette settet er det nyeste i en serie med LEGO biler fra filmer. Modellen passer både som byggeprosjekt for deg selv og som gave til alle fans av Tilbake til fremtiden.

 

  • Bygg et ikon – fordyp deg i alle kvalitetsdetaljene på modellen LEGO® Tidsmaskinen fra Tilbake til fremtiden (10300), som inkluderer tre versjoner av bilen, en for hver film
  • Bygg 1 av 3 versjoner – den første versjonen har en lynavleder og plutoniumkammer, versjon to inkluderer Mr. Fusion og svevefunksjonalitet og versjon har whitewall-dekk og kretskort
  • Topphengslede dører – akkurat som i filmene har modellen av bilen fra Tilbake til fremtiden de berømte, topphengslede dørene
  • Flymodus – bilens dekk kan vippes til flymodus, og modellen inkluderer også flukskondensator som lyser, trykte datoer på dashbordet og panser som kan åpnes
  • Inneholder to minifigurer samt tilbehør – se alle detaljene fra filmene, inkludert Martys svevebrett og OUTATIME-bilskiltene. Utstillingsmodellen inkluderer minifigurer av Doc og Marty McFly
  • Et prosjekt det er verdt å bruke tid på – Tilbake til fremtiden-byggesettet er designet spesielt for voksne som ønsker seg et engasjerende prosjekt
  • Størrelse – modellen er 12 cm høy, 35 cm lang og 19 cm bred
  • Et prosjekt for voksne – dette LEGO® settet inngår i en serie med byggesett for voksne bygge-entusiaster som liker slående design, komplekse detaljer og elegant arkitektur
  • Kvalitetsmaterialer – LEGO® byggeklosser lages av materialer av høy kvalitet. De er ensartede, kompatible og alltid lette å sette sammen og ta fra hverandre. Slik har det vært siden 1958
  • Sikkerhetsgaranti – LEGO® konsernet prioriterer sikkerhet og kvalitet foran alt. Derfor testes alle LEGO® deler grundig, og du kan være sikker på at denne modellen er robust og solid

Bilder fra LEGO:

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder