10323 PAC-MAN arkadespill

ICONS settet 10323 PAC-MAN arkadespill kommer i juni

Det er ikke første gang LEGO lager LEGO sett basert på retro spillkonsoller. Tidligere har de kommet ut med 10306 Atari® 2600 og 71374 Nintendo Entertainment System. Denne gangen er det det klassiske spillet Pac-Man de har laget i settet 10323 PAC-MAN arkadespill. Som de andre settene kan ikke dette spilles på som er spill, men det har masse detaljer som beveger seg ved å snurre rundt på håndtaket på side. Da vil Pac-Man og spøkelsene gå rundt. Den gjør seg godt på hylla også.

Spøkelsene Blinky og Clyde ser vi på toppen av spillkonsollen sammen med Pac-Man. Det er totalt 4 spøkelser i spillet, så jeg vil tippe at noen lager MOC av spøkelsene Inky og Pinky ganske snart. I tillegg er det en mini versjon av 10323 PAC-MAN arkadespill som følger med sammen med en kvinnelig minifigur.

Klistremerker, jepp det er i dette settet også… Men det er flere spennende nye klosser med print på, i tillegg til flere nye klosser som også er med i dette settet.

En morsom kuriositet er at den gulfargen Pac-Man fikk i spillet på -80 tallet er inspirert av den gule LEGO klossen.

Fakta om Pac-Man

Pac-Man er et arkadespill utviklet av Bandai Namco Entertainment Inc. (tidligere Namco) i Japan, utgitt 22. mai 1980. Det populære spillet er en klassiker og har blitt et symbol på 1980-årenes populærkultur.

I spillet styrer man en gul sirkel med munn kalt Pac-Man. Den beveger seg rundt i en labyrint og spiser dotter og premier som den kommer over, samtidig som fire spøkelser prøver å fange den. Spøkelsene heter Inky, Pinky, Blinky og Clyde. Ved å la Pac-Man spise en av fire spesialpiller kan den også spise spøkelsene i 10 sek eller mindre. Et nivå fullføres ved å spise opp alle dottene i labyrinten.

Pac-Man ble det bestselgende spillet til Atari 2600 med syv millioner enheter, noe som gjorde det til mestselgende spillet den gang.

Norsk navn: PAC-MAN arkadespill
Engelsk navn: PAC-MAN Arcade
Sett nr: 10323
Ble gitt ut: 1. juni 2023 for VIP medlemmer, 4. juni 2023 for ikke VIP medlemmer.
Alder: 18+
Tema: ICONS
Antall deler: 2651
Antall minifigurer: 1
lego.com eksklusive?: Ja
Størrelse
Høyde: 32 cm (12.5″)
Bredde: 17 cm (7″)
Lengde: 25 cm (10″)

Prisene er:
Norge: 2949,90 kr
Sverige: 3100,00 kr
Danmark: 2100,00 kr.
Euro: 269,99 €
Storbritannia: £229.99
USA: $269.99
Canada: 349.99 CAD
Australia: $399.99

 

Bilder fra LEGO av 10323 PAC-MAN arkadespill

 

Pac-Man på Google

Ønsker du å spille Pac-Man? Da har Google løsningen, med en mini Pac-Man. Klikk på bildet.

Ellers finner du Pac-Man på de fleste spill konsoller.

Dette skriver LEGO om 10323 PAC-MAN arkadespill

Reis tilbake til åttitallet med byggesettet LEGO® Icons PAC-MAN arkadespill (10323) for voksne. Settet byr på en engasjerende byggeopplevelse, hvor du gjenskaper det ikoniske labyrint-arkadespillet som mange anser for å være det viktigste videospillet gjennom tidene.

 

Autentiske detaljer
Denne nøyaktige LEGO kopien er full av retro designdetaljer og gøyale funksjoner, inkludert en fireveis joystick og et belyst myntinnkast. Vri på håndtaket for å aktivere en mekanisk labyrint som gjengir de populære spillfigurenes jakt på hverandre. Etterpå kan du åpne bakpanelet for å se nærmere på de mekaniske elementene. Settet inkluderer også en byggbar åttitalls scene med en spillminifigur og et utstillingsmonter med roterbare figurer av PAC-MAN, BLINKY og CLYDE.

 

Kun for spillere
Dette er et førsteklasses LEGO byggesett for voksne. LEGO PAC-MAN samlermodellen gir en både gledesfylt og engasjerende byggeopplevelse og passer perfekt som gaveidé til alle som liker klassiske videospill.

 

  • Bygg en ikonisk arkadespillmaskin fra åttitallet – med byggesettet LEGO Icons PAC-MAN arkadespill (10323) kan du gjenskape åttitallets ikoniske labyrint-videospill av LEGO® klosser
  • Hva inneholder esken? Alt du trenger for å bygge PAC-MAN arkadespillmaskinen, et utstillingsmonter med roterende figurer av PAC-MAN, BLINKY og CLYDE og en åttitalls scene med en spillminifigur
  • Mange retro-funksjoner – spillmaskinen har en fireveis joystick, belyst myntinnkast, justerbar poengtavle og en mekanisk labyrint, som er en kopi av spillfigurenes klassiske jakt på hverandre
  • En nostalgisk gaveidé til voksne fans av klassiske videospill – skjem bort deg selv, eller gi settet til en du er glad i, i forbindelse med en spesiell anledning
  • Størrelse – PAC-MAN arkadespillmaskinen (spillsystemet fungerer ikke) er 32 cm høy, 25 cm bred og 17 cm dyp
  • Ekstra funksjoner – trykk på en knapp på sokkelen for å få PAC-MAN, BLINKY og CLYDE til å endre retning og ansiktsuttrykk. Åpne baksiden av spillmaskinen for å se nærmere på labyrint-mekanismen
  • Digitale byggeinstruksjoner – appen LEGO® Builder inkluderer en digital versjon av byggeinstruksjonene som følger med settet
  • Et prosjekt for voksne – dette LEGO® settet inngår i en serie med byggesett for voksne bygge-entusiaster med sans for klassiske LEGO byggesett
  • Med fokus på kvalitet – LEGO® byggeklosser lages av ekte kvalitetsmaterialer. De er ensartede, kompatible og alltid lette å sette sammen og ta fra hverandre, og slik har det vært siden 1958
  • Sikkerhetsgaranti – LEGO® konsernet prioriterer sikkerhet og kvalitet foran alt. Derfor testes alle LEGO® deler grundig, og du kan være sikker på at denne modellen er robust og solid

Litt om designet til 10323 PAC-MAN arkadespill skrevet av LEGO

Slik ble PAC-MAN inspirert av den gule fargen på LEGO® klossene
PAC-MAN er uten tvil et av tidenes beste arkadespill. Da det ble produsert i 1979, ønsket sjefsdesigneren bak spillet, Toru Iwatani, å skape et inkluderende spill som appellerte til absolutt alle.

 

I spillet må du gå gjennom labyrinten for å spise alle PAC-DOT-ene, POWER PELLET-ene, all frukten og andre gjenstander før de fire fargerike spøkelsene tar deg. Gleden over å fullføre labyrinten er like tilfredsstillende som bippelydene.
Spillet er fortsatt utrolig populært den dag i dag, men ingenting slår den originale spillehallversjonen der du puttet på penger.

 

LEGO® designeren Sven Franic forteller hvordan han gjorde om det ikoniske arkadespillet fra 80-tallet til et LEGO sett …

 

Den store ideen
Vi har tidligere lansert LEGO sett basert på retro spillkonsoller, så hva skulle bli det neste?
«Vi hadde lyst til å gjenskape opplevelsen fra åttitallet og den gleden folk følte i spillehallene på den tiden», sier Sven.

 

«Det som gjør PAC-MAN så spesielt, var at det var det første spillet som ikke inneholdt vold. Mange av dataspillene den gangen handlet om å ødelegge ting. Dette var det eneste spillet som ikke gjorde det, og derfor passet det mye bedre til begge kjønn.»

 

LEGO designere ville være tro mot spillet, men det måtte gjøres noen justeringer for å få det til å bli et LEGO sett.

 

«Det opprinnelige arkadespillet var enormt, med en veldig stor sokkel. I stedet lagde vi en mindre versjon av spillet med fokus på den mest interessante delen, men det er fortsatt stort nok til å være et blikkfang på hylla.»

 

Den mekaniske labyrinten
Det kuleste med LEGO PAC-MAN settet er den mekaniske labyrinten, som ser ut til å bevege seg akkurat som i det ekte spillet. Når du dreier på sveiven på siden, beveger karakterene seg rundt i labyrinten på en realistisk måte, takket være imponerende ingeniørarbeid.

 

«Jeg tror at rundt 70 prosent av tiden vi brukte på å utvikle settet gikk til den mekanismen», forklarer Sven.

 

«Vi utviklet et nytt kjedeelement, og det er bare å feste disse små karakterene på siden. Det er et lite svart kjede som går rundt inni settet, og som er forbundet med flere funksjoner.»

 

Og noe som er enda kulere, er at du kan løfte av baksiden for å se mekanismen og hvordan LEGO funksjonen virker i sanntid, mens du dreier på sveiven. Settet inneholder også en liten overraskelse til fansen: en miniscene fra en spillehall fra 80-tallet, inkludert en egen minifigur!

 

Minner fra 80-tallet
Den gang var spillehallene stedet å være, og ungene kom med lommene fulle av mynter. Settet har nostalgiske funksjoner som hyller de opprinnelige spillehallene, blant annet et belyst myntinnkast.

 

Sven la til det røde lyset bak myntinnkastet for å gi det en skinnende effekt, akkurat som de opprinnelige spillene hadde.

 

I tillegg kan den røde joysticken beveges for å gjenskape bevegelsene fra det ekte spillet.

 

Og når vi snakker om ekte spill …
«Det var morsomt å spille PAC-MAN i pausene», sier Sven, som brukte spillet som inspirasjon om han støtte på hindringer i designprosessen.

 

Store og små karakterer
«Dottene og karakterene i labyrinten er bygget av 1 x 1 fliser», forteller Sven.
Men han ville også få med større, klossebygde versjoner av karakterene i settet, som ville være synlig ved første øyekast.

 

«Karakterene i labyrinten er så små fordi de måtte kunne komme rundt hjørnene, så vi valgte å vise fram karakterene på toppen av spillet også.»

 

Men de er ikke bare til pynt.

 

«Når du trykker på utløseren bak, snurrer spøkelsene rundt og blir blå, akkurat som i spillet når PAC-MAN spiser en POWER PELLET.»
«Spøkelsene hadde hver sin personlighet i spillet, og i dette settet har vi valgt å vise figurene BLINKY og CLYDE.»

 

Ment for hverandre
Det var ofte snakk om hvilken gulfarge vi skulle bruke på LEGO PAC-MAN.

 

Under samarbeidet med Bandai Namco Entertainment Inc. (eierne av PAC-MAN), fant Sven senere ut at gulfargen som brukes på PAC-MAN, var inspirert av de gule LEGO klossene. Det virker som de alltid var ment for hverandre!

 

«Det var litt artig at vi ikke visste at PAC-MAN var inspirert av LEGO klosser, siden vi brukte ganske mye tid på å tenke gjennom hvilken gulfarge vi skulle velge.»

 

Der ser du, PAC-MAN og LEGO er som skapt for hverandre! Vi håper at fansen setter pris på alle funksjonene i LEGO Icons PAC-MAN arkadespill. Kos deg med å bygge denne utfordrende modellen, og sett den fram til utstilling som et minne om de gode stundene fra barndommen. Det finnes vel ingen bedre måte å hylle barndommen på enn med åttitallsikoner!

PAC-MAN™& ©Bandai Namco Entertainment Inc.

Pressemelding fra LEGO om 10323 PAC-MAN arkadespill

På tide å knaske noen klosse spøkelser med The New LEGO Icons Pac-Man Arcade Set

• Nytt LEGO Icons PAC-MAN Arcade-sett er en detaljert gjenskaping av det klassiske 80-talls arkadespillet
• Nytt LEGO-sett kunngjøres samme dag som det originale spillet ble avslørt i 1980 og inkluderer store fargerike klossversjoner av PAC-MAN, BLINKY og CLYDE
• Samarbeidet mellom Bandai Namco og LEGO Group avslørte at PAC-MANs berømte gule farge var inspirert av LEGO Groups signaturfarge

 

Billund, 22. mai 2023: LEGO Group og Bandai Namco feirer 43-årsjubileet til PAC-MAN med avsløringen av det nye vintage LEGO® ICONS PAC-MAN Arcade-settet – et av de mest kjente og nostalgiske arkadespillene gjennom tidene .

 

PAC-MAN-videospillet ble opprinnelig utgitt 22. mai 1980 av Bandai Namco Entertainment Inc. (tidligere Namco) i Japan, og ble et kulturelt ikon. Etter 40 år med å være en del av popkulturen over hele verden gjennom spill, TV-programmer, musikk og mer, har LEGO Group samarbeidet med Bandai Namco for å bringe 80-tallsklassikeren tilbake i klossform. Dette samarbeidet førte til den unike oppdagelsen at PAC-MANs berømte gule farge var inspirert av LEGO Groups signaturfarge.

 

Det nye LEGO-settet-designet viser en arkadeversjon av PAC-MAN og lar deg gjenskape noen av de legendariske spøkelsesmunching-bevegelsene i spillet. I tillegg kan byggherrer lage store fargerike klosse versjoner av PAC-MAN, BLINKY og CLYDE som roterer på en base, og kan vises på toppen av skapet eller separat.
Når du er ferdig – kan du lyse opp myntluken, pluss at det er en liten vignett av en kvinnelig minifigur som spiller PAC-MAN på en arkade, skjult inne i skapet.

 

PAC-MAN MORO FAKTA:
• Den 22. mai 1980 ble den første fokustesten avholdt for PAC-MAN, hvor publikum fikk se den gule karakteren for første gang.
• PAC-MAN er gul, ettersom designeren Mr. Iwatani ble inspirert av den ikoniske gul fargen til LEGO-klossen.
• Tegnformen er basert på en pizza som mangler en skive.
• Spillet ble utgitt i Japan 29. juni 1980 – før det ble gjort tilgjengelig i resten av verden.
• En PAC-MAN tegneseriehit dukket opp på TV-skjermer på 80-tallet.
• Buckner & Garcia ga ut hitsingelen «PAC-MAN Fever», som gikk så høyt som 9. plass på Billboards Hot 100-liste i mars 1982.
• I 1993 ble Billy Mitchell fra Florida den første personen som noensinne oppnådde spillets perfekte poengsum på 3 333 360 poeng. For å oppnå en perfekt poengsum, må spilleren klare alle 256 scener uten en eneste glipp, og konsumere alle PAC-DOTs, frukter og spøkelser (konsumere 4 spøkelser med hver POWER PELLET).
• Som en anerkjennelse av PAC-MANs utgivelse fra 1980, hvor den installerte 293 822 arkadeenheter innen 7 år, anerkjente Guinness World Records spillet som det «mest vellykkede myntopererte spillet» i verden.

 

Sven Franic, LEGO Designer, beskriver prosessen med å utforme det nye settet: «Et kulturelt ikon de siste 40 årene, det var en fryd å bringe PAC-MAN til livet. Vi leter alltid etter nye og spennende måter å bringe klassiske spillopplevelser til live. Vårt team av dyktige designere jobbet utrettelig for å fange essensen av den elskede PAC-MAN arkademaskinen i mursteinsform, fra PAC-MAN selv til det fargerike, labyrintlignende miljøet han bor i.

Hver detalj ble nøye vurdert og laget, noe som resulterte i en enestående LEGO-kreasjon som fanger magien i det originale spillet samtidig som den legger til en leken ny vri og et par påskeegg – i ekte videospillstil. Vi er begeistret over å dele denne utrolige konstruksjonen med verden og kan ikke vente med å se gleden den bringer til fans i alle aldre.»

 

I tillegg til samarbeidet sier Aadil Tayouga, direktør for lisensiering og forretningsstrategi i Bandai Namco Europe: «Bandai Namco og LEGO-gruppen deler mange felles verdier, spesielt med sikte på å gi moro for alle mennesker gjennom kvalitetsprodukter. I tillegg til disse verdiene, siden PAC-MAN gul faktisk var inspirert av LEGO Group gul, gjorde det forbindelsen enda mer naturlig.

Det har vært et fantastisk samarbeid med de lidenskapelige lagene i LEGO Group, og vi håper at fansen vil like dette settet.»

Kilder: LEGO Group, LEGO

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder