Ideas: 21342 Insektsamlingen

Ideas: 21342 Insektsamlingen

I september kommer et nytt IDEAS sett, denne gangen 21342 Insektsamlingen. Dette settet er designet av José María Pérez Suero. Insekter som ser naturlige ut er av det jeg vet første gangen vi får i LEGO. På 90 tallet hadde vi serien Space Insectoids, men de var jo mer fantasi insekter.

21342 Insektsamlingen med sine 1111 deler kan du bygge en blå morfosommerfugl, en herkulesbille og en kinesisk kneler på hvert sitt litt habitat. Herkulesbillen kan slå ut sine vinger og kneler har masse bevegelige bein. Den blå morfosommerfugl kan du også bevege vingene på.

Størrelse

Blå morfosommerfugl med honningbie – 18 x 19 x 11.5 cm (7″ x 7.4″ x 4.5″)
Herkulesbillen – 14.5 x 15.5 x 11.5cm (5.7″ x 6″ x 4.5″)
Kinesisk kneler med marihøne – 17 x 17 x 11.5 cm (6.6″ x 6.6″ x 4.5″)

Norsk navn: Insektsamlingen
Engelsk navn: The Insect Collection
Sett nr: 21342
Blir gitt ut: 7. september 2023. 4 september for VIP medlemmer.
Alder: 18+
Tema: IDEAS
Antall deler: 1111
Antall minifigurer: 0
lego.com eksklusive?: Ja

Prisene er:
Norge: 1099,90 kr
Sverige: 1100,00 kr
Danmark: 790,00 kr.
Euro: 79,99 €
Storbritannia: £69.99
USA: $79.99
Canada: 99.99 CAD
Australia: $124.99

LEGO sine bilder av 21342 Insektsamlingen

 

LEGO skriver dette om 21342 Insektsamlingen

Med LEGO® Ideas Insektsamlingen (21342) kan du stille ut spektakulære insekter fra hele verden. Denne sjarmerende gaveideen for insektelskere inkluderer detaljerte, byggbare modeller av en blå morfosommerfugl, en herkulesbille og en kinesisk kneler i sine naturlige habitater, i full størrelse.

 

Bevegelige utstillingsmodeller
Den blå morfosommerfuglen har justerbare vinger med LEGO elementer i forskjellig blånyanser, og står på en sokkel med en byggbar blomst og honningbie. Herkulesbillen har påmonterbare vinger og hannens karakteristiske horn. Den fullt bevegelige kinesiske hunn-kneleren står på en sokkel sammen med en marihøne med sju prikker. Hver modell har sine egne byggeinstruksjoner, slik at du både kan bygge alene eller sammen med andre.

 

Voksne er velkommen
Velkommen til sonen. LEGO sett for voksne er en eksklusiv samling av førsteklasses kvalitetsmodeller. Uansett hva du er interessert i, finner du et engasjerende byggeprosjekt som passer for deg.

 

  • LEGO® Ideas Insektsamlingen (21342) – nå kan du ta deg en velfortjent pause i naturens tegn med disse tre bevegelige utstillingsmodellene i full størrelse av insekter i sine naturlig habitater
  • Blå morfosommerfugl (Morpho peleides) – gjenskap nyansene i sommerfuglens knallblå vinger med hvite prikker. Modellen inkluderer også en byggbar honningbie og blomst
  • Herkulesbille (Dynastes hercules) – bygg verdens sterkeste bille med påmonterbare vinger og de karakteristiske hornene til hannen
  • Kinesisk kneler (Tenodera sinensis) – dette er en detaljert og bevegelig modell av en kinesisk hunn-kneler. Billens byggbare habitat inkluderer også en marihøne med sju prikker
  • Gaveidé til alle som elsker insekter – skjem bort deg selv, eller gi bort dette LEGO® Ideas settet med 1111 deler til en annen insekt- og naturentusiast
  • Designet for utstilling – den byggbare kinesiske kneleren er 18 cm høy, 17 cm bred og 16 cm dyp
  • Bygg alene eller med andre – inkluderer egne byggeinstruksjoner til hver modell samt et hefte med fakta om insektene og mer. Finn digitale instruksjoner i appen LEGO® Builder
  • LEGO® fansens førstevalg – denne utstillingsmodellen for voksne samlere er en av flere LEGO® Ideas modeller som alle er skapt av en fan-designer, stemt fram av LEGO fans og satt i produksjon av LEGO konsernet
  • Kvalitetsgaranti – LEGO® klosser oppfyller strenge bransjestandarder for kvalitet, noe som gjør at sitter godt sammen
  • Med sikkerheten i høysetet – LEGO® komponenter slippes i gulvet, varmes opp, knuses, vris og analyseres nøye for å kontrollere at de oppfyller strenge, globale sikkerhetsstandarder

 

 

LEGO skriver dette om de forskjellige insektene i 21342 Insektsamlingen

MØT INSEKTENE

«Insekter utgjør en stor del av et sunt økosystem,» sier Mark Gurney, dataforsker ved Royal Society for the Protection of Birds (RSPB), som er basert i Storbritannia.

 

«Et bredt spekter av insekter pollinerer planter, noe som åpenbart er veldig viktig for maten vår, frukttrærne og avlingene våre.»

 

I settet finnes det fem fantastiske insekter: tre store og to mindre, alle nær sin naturlig størrelse.

 

Den fantastiske blå morfosommerfuglen finner du vanligvis i jungelen i Sentral- og Sør-Amerika, så vel som på visse karibiske øyer, men nå er den altså klar til å bre ut sine vakre vinger i klosseform.

 

De justerbare vingene er dekorert i ulike blåtoner, plassert på en byggbar blomst med en honningbie i miniatyr, og gjenspeiler skjønnheten til den ekte sommerfuglen.

Den mektige herkulesbillen holder til i den samme delen av verden, men er en langt mindre delikat skapning. Den er den lengste billen i verden og et av de største flygende insektene, med utrolig lange horn som er lengre enn kroppen.

 

Den har fått navnet sitt fra Herkules, den mytologiske krigeren som er kjent for sin enorme styrke. Og navnet er vel fortjent ettersom herkulesbillen kan løfte opptil 850 ganger sin egen kroppsvekt. Ganske imponerende, ikke sant?

“Larvene holder habitatene friske ved å livnære seg på råtnende trær. Nesten alle insekter som spiser dødt tre, trenger soppen for å kunne bryte det ned”, sier Mark.

 

Biomene (dvs. de fysiske miljøene) til insektene gjenspeiles også i LEGO settet. Herkulesbillen bærer litt av sin favorittmat, LEGO vedklosser, med to blå sopper som signaliserer den viktige rollen til soppen.

 

I tillegg inkluderer det den fullt bevegelige kneleren (Chinese mantis), med to leddede forbein som gjør at kneleren kan gå ned på … ja, riktig, knærne. Se om du får øye på marihøna med syv flekker, som helst ikke bør komme for nær, med mindre den har et ønske om å bli spist.

 

Hver modell kommer med separate byggeinstruksjoner, slik at du kan bygge med andre insektelskere eller alene.

INSEKTENES ROLLE

Selv om noen av disse insektene er veldig små, er rollen deres i verden veldig stor. I tillegg til pollineringen spiller de en viktig rolle for mange andre deler av tilværelsen vår. Fra å danne grunnlaget for næringskjeden til å bryte ned dødt treverk og skape sunt jordsmonn der planter og trær kan vokse.

 

Men til tross for den viktige rollen de spiller på så mange områder av livet vårt, ser ikke utsiktene for insektene særlig lyse ut.

 

«Det er ganske bekymringsfullt, egentlig», fortsetter Mark. «Jeg tror at selv i min levetid virker det som om det er blitt langt færre insekter. Det er så mange av dem som har forsvunnet.»

 

Den syvprikkede marihøna er for eksempel et av de vanligste insektene i Storbritannia, men det ser ut til å bli færre av dem også. Og de spiller en viktig rolle med å kontrollere antall bladlus som spiser hageplanter.»

 

Insekter spiller også en viktig rolle i hvordan vi samhandler med naturen i vårt daglige liv. En måte vi kan bidra på, er å lære mer om insektene og sette mer pris på dem, og Mark håper at det nye settet kan bidra til akkurat dette.

 

«Hvis det inspirerer folk – hvis det fjerner myten om at insekter er kjedelige eller ekle, så er det flott», sier Mark. «Hvis det får dem til å gå ut og prøve å finne noen av disse insektene, så er det fantastisk. Du vet aldri, det kan få noen til å engasjere seg i RSPB (Royal Society for the Protection of Birds) eller noe lignende en dag.»

 

Det er så mange grunner til at vi bør være takknemlige for insektene i naturen. Vi kan tiltrekke oss dem ved ganske enkelt å plante insektvennlige planter og blomster eller ved å bygge et hjem til dem.

 

Så hvorfor ikke ønske LEGO Ideas Insektsamlingen settet velkommen hjem – til ditt hjem – og bli bedre kjent med insektenes fantastiske verden?

The Brothers Brick har lagt ut et innlegg hvor de bygger 21342 Insektsamlingen, den kan du lese på LEGO Ideas 21342 The Insect Collection – Botanicals meets animals [Review]

 

Kilder: LEGO Group, LEGO, LEGO

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder