Ideas: 21344 Orientekspressen

Ideas: 21344 Orientekspressen

I desember får vi første toget i tema IDEAS fra LEGO, 21344 Orientekspressen. Nå er det selvsagt ikke første gangen LEGO kommer med et togsett, det gjorde de allerede i midten på 60 tallet. Å siden den gang har LEGO kommet med mange forskjellige tog, alt i fra DUPLO til 18+ sett.

21344 Orientekspressen er ikke det største togsettet som har kommet i antall deler, det er det 76405 Hogwarts Express – Collectors’ Edition er på hele 5147 deler, og 71044 Disney Train and Station er på 2927 deler. Men begge disse settene har tilleggs bygging og ikke bare selve toget.

76405 Hogwarts Express – Collectors’ Edition er hele 118 cm (47″) lang, mens 21344 Orientekspressen har en lengde på 116cm (46″). 71044 Disney Train er en del kortere med sine 78 cm (30″).

De store tog entusiastene vil nok bygge om 21344 Orientekspressen litt for å sette inn en motor på den.

Det er selvsagt masse artige detaljer på 21344 Orientekspressen, og det vil sikkert dukke opp noen som ikke synes på bildene når du bygger.

Fakta om den ekte Orientekspressen

Orientekspressen var en langdistansepassasjertogtjeneste opprettet i 1883 av det belgiske selskapet Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL) som kjørte frem til 2009. Toget reiste langs hele det kontinentale Europa, med hovedterminalstasjoner i Paris i nordvest. og Istanbul i sørøst, og filialer som utvider tjenesten til Athen, Brussel og London.
Orientekspressen hadde alt fra 4 og opp til 45 vogner.

21344 Orientekspressen

LEGO settet kommer med 2 vogner i tillegg til selve lokomotivet. Så hvem er gal nok til å utvide til mange flere vogner for å matche originalen?

Har du planer om å kjøpe 21344 Orientekspressen?
 • Add your answer

 

Norsk navn: Orientekspressen
Engelsk navn: The Orient Express Train
Sett nr: 21344 
Blir gitt ut: 1. desember 2023
Alder: 18+
Tema: IDEAS
Antall deler: 2540
Antall minifigurer: 8
lego.com eksklusive?: Ja
Størrelse
Høyde: 12 cm (5″)
Bredde: 8 cm (4″)
Lengde: 116 cm (46″)

Pris pr del i Norske kr: 1,36.-

Prisene er:
Norge: 3449,90 kr
Sverige: 3600,00 kr
Danmark: 2350,00 kr.
Euro: 299,99 €
Storbritannia: £259.99
USA: $299.99
Canada: 389.99 CAD
Australia: $469.99

LEGO sine bilder

 

LEGO skriver dette om

Gjenopplev en gyllen tid for togreiser mens du bygger denne flotte LEGO® Ideas utstillingsmodellen (21344) av Orientekspressen. Den klossebygde versjonen av lokomotivet, kullvognen, spisevognen og sovevognen er en ideell gave til en som elsker tog, reise og historie. Taket er enkelt å ta av for å se alle de autentiske interiørdetaljene i spisevognen og sovevognen, inkludert innlagte paneler og en speileffekt over sengen i sovevognens rom på første klasse.

 

Stig om bord!
Det er også åtte LEGO minifigurer, inkludert en stasjonsmester, en grevinne og en filmregissør (basert på fandesigneren som designet dette settet!). Det følger med instruksjoner i esken, og i LEGO Builder appen finner du en veiledning til hvert enkelt trinn i den fordypende og kreative opplevelsen.

 

Byggesett for voksne
Velkommen til sonen. LEGO sett for voksne er en eksklusiv samling av utvalgte kvalitetsmodeller. Uansett hva du er interessert i, kan du finne et byggeprosjekt som passer for deg.

 

 • LEGO® Ideas Orientekspressen (21344) – Legg ut på en kreativ reise, og gjenskap fortidens glamour og rike historie med en detaljert, byggbar utstillingsmodell av Orientekspressens damptog.
 • Inkluderer åtte LEGO® minifigurer – En hertuginne, konduktør, togfører, kelner, togstasjonsleder, forsker, forfatter og filmregissør samt assortert tilbehør og en byggbar bagasjevogn.
 • Stig om bord på toget med en kullvogn, spisevogn (voiture-restaurant) og sovevogn (voiture-lits), hver med et avtakbart tak som avslører interiører, et lokomotiv og togspor.
 • Autentiske detaljer – Innlagte paneler og en speileffekt over sengen i sovevognens rom på første klasse, et backgammon-brett, dekorasjon på utsiden som viser ruten fra Paris til Istanbul og mer
 • Gaveidé til voksne – Unn deg selv eller gi byggesettet av et damptog fra Orientekspressen i 2540 deler som en bursdagspresang eller julegave til togentusiaster eller en som elsker reise og historie.
 • Bygg og still ut – Denne samlermodellen av toget er 12 cm høy, 116 cm lang og 8 cm bred
 • Rik historie – inkluderer et illustrert hefte med Orientekspressens historie og intervjuer med settets fandesigner og LEGO® designere samt instruksjoner som veileder deg gjennom alle trinn i den engasjerende byggeprosessen
 • Valgt av LEGO® fans – dette byggesettet for voksne samlere er en av flere LEGO® Ideas modeller som alle er designet av en LEGO fan, stemt frem av LEGO fans og satt i produksjon av LEGO konsernet
 • Førsteklasses kvalitet – LEGO® klosser oppfyller strenge bransjestandarder som sikrer at de er lette å sette sammen til robuste modeller
 • Sikkerhetsgaranti – LEGO® komponenter slippes i gulvet, varmes opp, knuses, vris og analyseres grundig for å påse at de oppfyller strenge, globale sikkerhetsstandarder

 

 

LEGO sin pressemelding

Alle ombord! Reis gjennom tiden med det nye LEGO Ideas Orient Express-settet

16. november 2023: LEGO Group avduker i dag LEGO® Ideas Orient Express – en vakker klosse rekreasjon av en av verdens mest luksuriøse og legendariske reiseformer. Kjent som et «rullende palass» var Orientekspressen verdens første internasjonale luksustog som fraktet tusenvis av passasjerer over hele Europa til Istanbul fra 1883 til 1977.

 

Utgitt for å feire togets 140-årsjubileum, transporterer det nye 2540-delers LEGO-settet byggere tilbake til reisenes gullalder, med noen fantastiske nøkkelfunksjoner, inkludert hovedlokomotivet, tender-, spise- og sovevognene.

 

LEGO Ideas Orient Express-settet har også avtakbare tak for å gi tilgang til detaljert interiør, 8 LEGO minifigurer inkludert konduktøren, en kokk, ansatte og en rekke passasjerer som viser forskjellige passasjerer. Dekorasjoner av destinasjonene toget besøkte på sin opprinnelige rute er også synlige på tvers av det praktfulle settet.

 

Settet ble designet av den 27 år gamle Paris-baserte, LEGO-fan Thomas Lajon, som en del av LEGO Ideas-programmet. Når den først ble designet, stemte 10 000 mennesker for at den skulle lages til et ekte sett. Når han snakket om designet sitt, sa Thomas Lajon: «Jeg har alltid vært en stor fan av lokomotiver, seilskuter og atlanterhavsskip. Som barn samlet jeg alt relatert til dem. År senere oppmuntret kjæresten min meg til å komme tilbake i kontakt med LEGO-klosser, og fordi hun kjente min kjærlighet til tog, oppmuntret hun meg til å lage en. Det er klart jeg valgte å lage Orientekspressen. Et overdådig fransk tog, i hjertet av mange historier.»

 

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder