Tandberg Portable 41

Tandberg Portable 41 model , hvem har ikke lyst på en klassisk radio i LEGO som fungerer?

I 2020 kom 21323 Grand Piano og i 2021 kom 21329 Fender Stratocaster, så nå er det på tide med et musikk relatert LEGO sett for oss som ikke kan spille et instrument 😅

Knut Davidsen aka Bricks up North har bygget en LEGO versjon av Tandberg Portable 41 model, en klassisk radio fra 70 tallet. De fleste hjem hadde en slik radio på den tiden. Ved å sette inn en liten Bluetooth høyttaler som du kobler til for eksempel til mobil har du et stilig LEGO sett som er både nyttig og fin å se på.

Hva er IDEAS? LEGO skriver følgende på sine sider:

LEGO® Ideas-sett har hentet inspirasjon fra det fans har bygget og lastet opp på LEGO® Ideas-siden. Der blir de STEMT PÅ AV FANS og gjort om til OFFISIELLE SETT. LEGO® Ideas-serien er et tilbud med noen av de mest kjente og realistiske modellene man kan få tak i, og gjenspeiler alle slags ulike interesser. Komplekse gjenskapelser av nivåer fra klassiske videospill står ved siden av fungerende, digitale musikkinstrumenter, mens de som har en forkjærlighet for realfagene, kan dykke ned i modeller av romteknologi.

Det finnes også spennende samleobjekter som er morsomme å leke med. Ta en titt på kjente sett fra klassiske filmer og TV-programmer, eller bygg utstillingsmodeller som passer rett inn i en unik samling hos deg. De utfordrende modellene gjør disse settene til flotte gaver for tenåringer og voksne som liker å utfordre seg på vanskelige design.

Du kan stemme på Tandberg Portable 41 model eller CLASSIC VINTAGE RADIO – WI-FI & BLUETOOTH STREAMING som den heter på IDEAS sine sider. Det er gratis å stemme, du må kun lage deg en konto der. Det er også gratis. Nederst i dette innlegget finner du oppskrift på hvordan logge inn eller opprette konto på IDEAS.

Kan vi nå 10000 stemmer slik at det blir en mulighet for at LEGO lager dette settet?

 

Bricks up North skriver dette på LEGO IDEAS siden om Tandberg Portable 41 model:

Norsk radioklassiker reprodusert i en 1:1 skala LEGO-modell. Denne Tandberg Portable 41-modellen har mange av funksjonene du finner på den originale radioen:

  • Trykk ned volumknappen og aktiver de to lysklossene i tuning-displayet.
  • Roter FM-knappen og sett den røde kjededrevene frekvensnålen på din favorittstasjon.
  • Flytt markørene for å indikere posisjonen til favorittstasjonene.
  • Realistiske «pop-up-knapper» drevet av syv rakettskyttere, føles og høres ut som den originale radioen.
  • Bevegelig håndtak.
  • Uttrekkbar antenne i krom.

Radioen består av 1710 deler og er bygget opp av flere undermodeller. For enkel tilgang til de tekniske funksjonene kan topp-panelet tas av og høyttalergrillen bak kan også åpnes. Her kan du sette inn en liten Bluetooth/Wi-Fi-høyttaler og spille din favorittmusikk.

 

Vebjørn Tandberg ble født i Bodø i 1904. Han grunnla senere Tandbergs Radiofabrikk i Oslo og ble en ledende produsent av kvalitetsradioer i Europa frem til 1978. Portable 41 er anerkjent av samlere som en av de beste bærbare radioer som noen gang er laget, med ytelse og lyd i verdensklasseklasse. Radioen er veldig tidstypisk fra 70-tallet og utstråler retro sjarm.

 

På slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, var dette radioen jeg vokste opp med. Den bringer tilbake uforglemmelige musikkminner fra lange late sommernetter under midnattssolen. Senere arvet jeg radioen fra min far, og som hyllest til disse gode minnene bestemte jeg meg for å lage denne LEGO-modellen. Jeg håper andre husker eller skaper nye lignende gode minner når de bygger denne modellen.

 

Retro objekter blir stadig mer populære og for radioentusiaster kan kanskje denne modellen være en inngangsport til LEGO-bygging. Funksjon og form gjør denne tidløse radioen til en spennende konstruksjon for nye og eksisterende LEGO-fans.

 

Håper du liker den og takk for du tok deg tid til å lese. Du kan bidra til å virkeliggjøre dette LEGO-settet. Stem og del gjerne.

 

Bluetooth høyttaler

Høyttaleren på bildene har størrelsene:
Høyde: 7,1 cm
Dybde: 3,1 cm
Bredde: 8,6 cm

Høyde og dybde er nesten på max, men i bredden er det mer plass. Bluetooth høyttaler som er på bildene er en JBL Go Essential, den får du fra kr 290.- og oppover i følge prisjakt.no. Skulle du ikke ha tilgang til en bluetooth høyttaler, kan du legge inn mobilen.

 

Bilder fra LEGO IDEAS siden.

 

Her er flere bilder av LEGO Tandberg Portable 41 model som vi har fått tilgang på fra Knut 🙂 

 

Her er ser vi bilder tatt med tilbehør som den ekte Tandberg Portable 41 model hadde. Satt på LEGO versjonen av Tandberg Portable 41 model.

 

Her har vi noen samenlignings bilder av LEGO versjonen og den ekte versjonen av Tandberg Portable 41 model.

Når vi ser disse to sammen må jeg si at Knut har klart å lage LEGO versjonen helt eksakt lik originalen.

 

Stem

Liker du det du ser? Da regner jeg med at du går inn på IDEAS å stemmer: https://ideas.lego.com/projects/3ce4f3c3-617d-4a7f-af1f-c34d65a91bc8

 

Har du ikke logget inn på IDEAS før?

Fortvil ikke, her forklarer vi hvordan.

Skriv inn ideas.lego.com i din nettleser.
Øverst til høyere klikker du på «LOG IN», da får du 2 muligheter. Enten «log in» om du allerede har en konto, eller «Create account»
Ved «Create account» kommer det opp et bilde hvor du må legge inn alder, så får du mulighet til å logge inn med din Facebook konto, Google konto eller Apple konto. Eller du kan scrolle litt ned og lage en bruker med din e.post adresse. 

Nå vil du få en kode på e-posten du har skrevet inn i skjema, så husk å sjekke at du skriver inn riktig e-post adresse.

 

Hvordan stemme (support)

Nå har du en konto på IDEAS, så nå kan du stemme (support) på  Tandberg Portable 41 model eller CLASSIC VINTAGE RADIO – WI-FI & BLUETOOTH STREAMING som den heter på IDEAS sine sider.

Det eneste du trenger å gjøre er klikk på «Support», det er det hele. Enkelt ikke sant?

 

Har du et IDEAS sett som du ønsker vi skal skrive om? Ta kontakt med oss da vel 🙂 

Kilder: IDEAS

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder