verdien

Når vi ser på Finn.no er det LEGO i alle prisklasser. Noen nesten gir det bort, mens andre tror de har gullklosser. Så hva er egentlig verdien på LEGO?

Verdien på LEGO-sett

Verdien vil være det som kjøper betaler for. Så om du legger ut LEGO veldig dyrt på Finn.no vil det ligge lenge før du får solgt det normalt sett.
I LEGO miljøet tar vi ofte utgangspunktet i prisen LEGO blir solgt for på bricklink.com, her ligger det oversikt over hva LEGO er blitt solgt for både i minimumspris, maxpris og gjennomsnittspris. På bricklink.com finner du pris på både enkelt brikker og hele sett. Det lønner seg å se på de settene som ligger ute til salg i det øyeblikket du søker de opp. For er det noe som ligger veldig billig er det ikke sikkert at settet er komplett.

Enkelte serier i LEGO har mer verdi og andre mindre verdi. Star Wars er ofte dyre om figurene er med, Legends of Chima serien får du ofte lite for. 80 og 90 talls sett av castle, space, pirates og tog har ofte en høyere verdi. Unntak finne selvfølgelig.

Bricklink

Nedenfor ser du bilder fra bricklink på hvordan du kan søke på deres side. Bildene viser en enkel brikke, men det er samme fremgangsmåte for hele sett.

Klikk på Market øverst midt på siden, så på Price Guide.

Artikkelen fortsetter under bildene.
Verdien på Lego

I boksen med Item no skriver du inn nummeret på brikken.

Tada 😀

Verdien på LEGO i bulk/kg

Mange selger LEGO i 1 eller flere eske, da er det vanskelig å vite hva det egentlig er verdt når du skal kjøpe det. Ofte blir det solgt for rundt kr 100.- pr kg. Men om selger kan si noe om hvilke sett som ligger i esken kan kg prisen være høyere. Jeg har sett de som selger LEGO i esker på Finn til både kr 400. til kr 500.- for kg. Men disse blir liggende LENGE før selger går ned på pris. Unntak finnes selvfølgelig. Innimellom kan du komme over kupp med kg pris helt ned til kr 50.-

Du kan være uheldig å få tak i slike esker med blandings LEGO hvor det har lurt seg inn fake LEGO. Dvs at det ligger brikker i esken som ikke er LEGO, men passer sammen med LEGO. De har mye mindre verdi. Så om du har mulighet til å hente LEGO du kjøper kan det være lurt å se litt igjennom om du finner slike brikker.

Og ikke minst kan det ligge med andre leker, har funnet alt fra fidgetspinnere, metallbiler, fargeblyanter og viskelær. Men har sett at andre funnet melketenner og hylser. Så vær forberedt på at du kan finne det meste. 

Minifigurer

Verdien på minifigurer er det store forskjeller på. Mange plukker ut minifigurene når de skal selge blandings LEGO i eske. For så å selge minifigurene for seg selv. Med tanke på at noen av minifigurene har stor verdi er det forståelig. Litt mer om minifigurer kan du lese her. Star Wars figurer og Super Heroes har ofte en høyere verdi enn f.eks City.

CMF minifigur seriene

Minifigurene fra CMF seriene har ofte litt høyere verdi enn minifigurer fra vanlige LEGO sett. I innlegget LEGO Collectible Minifigure, serie 1 til 21 + spesial seriene får du en full oversikt over disse seriene.

Skal du selge?

Hvis du skal selge LEGO og vil ha mest mulig penger for det, bør du kunne dokumentere at alle brikkene og figurene til settene er der. Har du instruksjonene og eskene til settene kan du få enda mer for settene. Skulle det mangle noen brikker bør du skrive med hva som mangler. Hvis det er normale brikker kan verdien være bra likevel, men om det er brikker som ikke er mye brukt vil verdien falle.

Hvis du ikke har mulighet til finne settene, men har instruksjonene bør du legge med disse på bildene i salgannonsen. Slik ser kjøper litt mer hva som befinner seg i haugen. Plukk gjerne ut alle minifigurene og legg med bilde av disse. Det kan øke verdien.

Grupper på Facebook

For både kjøp og salg finnes det flere grupper på Facebook for dette:
Lego auksjoner!
Lego kjøp og salg
LEGO – Salg – Bytte – Auksjon
Trenger du hjelp til å identifisere brikker eller sett kan du få hjelp til det i LEGO Identifiseringshjelp gruppa.

Translate »

Pin It on Pinterest