Når vi ser på Finn.no er det LEGO i alle prisklasser. Noen nesten gir det bort, mens andre tror de har gullklosser. Så hva er egentlig verdien på LEGO?

Verdien på LEGO-sett

Verdien vil være det som kjøper betaler for. Så om du legger ut LEGO veldig dyrt på Finn.no vil det ligge lenge før du får solgt det normalt sett.
I LEGO miljøet tar vi ofte utgangspunktet i prisen LEGO blir solgt for på bricklink.com, her ligger det oversikt over hva LEGO er blitt solgt for både i minimumspris, max pris og gjennomsnittspris. På bricklink.com finner du pris på både enkelt klosser og hele sett. Det lønner seg å se på de settene som ligger ute til salg i det øyeblikket du søker de opp. For er det noe som ligger veldig billig er det ikke sikkert at settet er komplett.

Enkelte serier i LEGO har mer verdi og andre mindre verdi. Star Wars er ofte dyre om figurene er med, Legends of Chima serien får du ofte lite for. 80 og 90 talls sett av castle, space, pirates og tog har ofte en høyere verdi. Unntak finne selvfølgelig.

Les også: Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…

Bricklink

Nedenfor ser du bilder fra Bricklink.com på hvordan du kan søke på deres side. Bildene viser en enkel klosser, men det er samme fremgangsmåte for hele sett.

Klikk på Market øverst midt på siden, så på Price Guide.

Artikkelen fortsetter under bildene.
Verdien på Lego

I boksen med Item no skriver du inn nummeret på klossen.

Tada 😀

Verdien på LEGO i bulk/kg

Mange selger LEGO i 1 eller flere eske, da er det vanskelig å vite hva det egentlig er verdt når du skal kjøpe det. Ofte blir det solgt for rundt kr 100.- pr kg. Priser generelt i samfunnet har økt i 2023 og i 2024, så det er litt vanskeligere å få solgt LEGO om dagene. Så en kan ikke forvente så veldig mye mer enn kr 100.- pr kg nå.

Om selger kan si noe om hvilke sett som ligger i esken kan kg prisen være høyere. Jeg har sett de som selger LEGO i esker på Finn til både kr 400. til kr 500.- for kg. Men disse blir liggende LENGE før selger går ned på pris. Unntak finnes selvfølgelig. Innimellom kan du komme over kupp med kg pris helt ned til kr 50.-

Du kan være uheldig å få tak i slike esker med blandings LEGO hvor det har lurt seg inn fake LEGO. Dvs at det ligger klosser i esken som ikke er LEGO, men passer sammen med LEGO. De har mye mindre verdi og dårlige kvalitet. Så om du har mulighet til å hente LEGO du kjøper kan det være lurt å se litt igjennom om du finner slike klosser.

Og ikke minst kan det ligge med andre leker, har funnet alt fra fidgetspinnere, metallbiler, fargeblyanter, viskelær i grunn alle mulige små leker. Men har sett at andre funnet melketenner og hylser. Så vær forberedt på at du kan finne det meste. Når du kjøper brukt anbefaler jeg deg å vaske LEGO før bruk.

Røyklukt og solskader på LEGO

Skal du kjøpe LEGO på nett bør du spørre om det er noe lukt i LEGO. Røyklukt spesielt kan være vanskelig å bli kvitt, enkel vask fjerner det ikke. Har blitt fortalt et å vaske de i lunket eddikvann kan fjerne røyklukt, så det er verdt å prøve. Husk at klistremerker kan bli ødelagte ved vask.

Har du allergier kan det være lurt å spørre om det kan ligge dyrehår blant LEGO.

Eldre LEGO sett og klosser kan også ha solskader, det er også vanskelig å få vekk. Det er mulig å gjenopprette misfargede LEGO-klosser, men det krever en del jobb.

Alt dette påvirker selvsagt verdien på LEGO i negativ forstand.

Minifigurer

Verdien på minifigurer er det store forskjeller på. Mange plukker ut minifigurene når de skal selge blandings LEGO i eske. For så å selge minifigurene for seg selv. Med tanke på at noen av minifigurene har stor verdi er det forståelig. Lurer du på hvordan du identifiserer minifigurer? Da bør du lese  Hvordan identifisere minifigurer?. Star Wars figurer og Super Heroes har ofte en høyere verdi enn for eksempel City. Trenger du hjelp til å identifisere minifigurer kan du få hjelp til det i LEGO Identifiseringshjelp gruppa.

CMF minifigur seriene

Minifigurene fra CMF seriene har ofte litt høyere verdi enn minifigurer fra vanlige LEGO sett. I innlegget LEGO Collectible Minifigure, serie 1 til 22 + spesial seriene får du en full oversikt over disse seriene.

Skal du selge?

Hvis du skal selge LEGO og vil ha mest mulig penger for det, bør du kunne dokumentere at alle klossene og figurene til settene er der. Har du bygge instruksjonene og eskene til settene kan du få enda mer for settene. Skulle det mangle noen klosser bør du skrive ned hva som mangler. Hvis det er normale klosser kan verdien være bra likevel, men om det er klosser som ikke er mye brukt vil verdien falle.

Hvis du ikke har mulighet til finne settene, men har instruksjonene bør du legge med disse på bildene i salgs annonsen. Slik ser kjøper litt mer hva som befinner seg i haugen. Plukk gjerne ut alle minifigurene og legg med bilde av disse. Det kan øke verdien.

Grupper på Facebook

For både kjøp og salg finnes det flere grupper på Facebook for dette:
LEGO-auksjoner; -kjøpe eller selge
Lego auksjoner!
Lego kjøp og salg
LEGO – Salg – Kjøp – Bytte
Lego-entusiast Norge er det mulig å stille spørsmål du måtte ha.
Trenger du hjelp til å identifisere klosser, sett eller minifigurer kan du få hjelp til det i LEGO Identifiseringshjelp gruppa.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder