Når vi ser på Finn.no er det LEGO i alle prisklasser. Noen nesten gir det bort, mens andre tror de har gullklosser. Så hva er egentlig verdien på LEGO?

Verdien på LEGO vil jo være det som kjøper betaler for. Så om du legger ut LEGO veldig dyrt på Finn.no vil det ligge lenge før du får solgt det.
I LEGO miljøet tar vi ofte utgangspunktet i prisen LEGO er blitt solgt for på bricklink.com, her ligger det oversikt over hva LEGO er blitt solgt for både i minimum pris, max pris og gjennomsnittspris. På bricklink.com finner du pris på både enkelt brikker og hele sett.

Nedenfor ser du bilder fra bricklink på hvordan du kan søke på deres side. Bildene viser en enkel brikke, men det er samme fremgangsmåte for hele sett.

Artikkelen fortsetter under bildene.
Verdien på Lego

Mange selger LEGO i en stor eske, da er det vanskelig å vite hva det egentlig er verdt når du skal kjøpe det. Ofte blir det solgt til kr 100.- pr kg. Men om selger kan si noe om hvilke sett som ligger i esken kan kg prisen være høyere. Jeg har sett de som selger LEGO i esker på Finn til både kr 400. til kr 500.- for kg. Men disse blir liggende LENGE før selger går ned på pris. Unntak finnes selvfølgelig. Innimellom kan du komme over kupp med kg pris helt ned til kr 50.-

Du kan være uheldig å få tak i slike esker med blandings LEGO hvor det har lurt seg inn fake LEGO. Dvs at det ligger brikker i esken som ikke er LEGO men passer sammen med LEGO. De har mye mindre verdi. Så om du har mulighet til å hente LEGO du kjøper kan det være lurt å se litt igjennom om du finner slike brikker.

Minifigurer

Verdien på minifigurer er det store forekjeller på. Mange plukker ut minifigurene når de skal selge blandings LEGO i eske. For så å selge minifigurene for seg selv. Med tanke på at noen av minifigurene har stor verdi er det forstålig. Litt mer om minifigurer kan du lese her.

LEGO serier

Enkelte seirer i LEGO har mer verdi og andre mindre verdi. De som skiller seg ut er Technic som er dyrere og bionicle ble en liten flopp hos LEGO og er som regel veldig billig. Unntak finne selvfølgelig.

Flere LEGO innlegg finner du her.

Translate »

Pin It on Pinterest