24. januar 2023 kom LEGO med en pressemelding «LEGO Group vil flytte Americas Office til Boston, MA i 2026»

LEGO Group er stadig i utvikling, denne gangen gjør de forandringer på hovedkontoret sitt i Amerika. Litt lengre ned i dette innlegget ser vi også på LEGO sin historie i Amerika.

LEGO skriver i sin pressemelding:

ENFIELD, Connecticut, 24. januar 2023: LEGO Group kunngjorde i dag at de har valgt Boston til sitt fremtidige hovedkontor i Amerika og vil flytte sitt nåværende kontor fra Enfield, Connecticut innen utgangen av 2026.

 

President for LEGO Group i Amerika, Skip Kodak, sa at flyttingen ville støtte virksomhetens langsiktige vekstambisjoner om å bringe LEGO®-lek til enda flere barn i USA og Amerika-regionen.

 

Kodak sa: «Boston er rangert som en av de beste byene i verden for å tiltrekke og beholde talent. Dette, sammen med sine akademiske institusjoner i verdensklasse, dyktig arbeidsstyrke og høy livskvalitet gjør det til et ideelt sted for vårt amerikanske hovedkontor. Vi har spennende planer for neste fase av vekst og håper vi kan beholde mange av vårt nåværende team, samt tiltrekke oss nye kolleger.»

 

Flyttingen til det nye kontoret vil skje trinnvis fra midten av 2025, 18 måneder fra nå, og fullført innen utgangen av 2026. Inntil da vil LEGO-ansatte jobbe på to steder – det eksisterende kontoret i Enfield og selskapets LEGO ® Utdanningskontor i Back Bay, Boston, hvor nye roller vil bli plassert.

 

Alle kolleger med base i Enfield vil ha en stilling på det nye stedet og vil motta flyttehjelp dersom de ønsker å flytte. Kolleger som velger å ikke flytte vil få økonomisk støtte og arbeidsplasseringshjelp til overgang til nye muligheter utenfor bedriften.

 

Kodak sa: «Vi er takknemlige for vårt fantastiske team og støtten vi har mottatt i Connecticut de siste 50 årene. Dette har gjort det mulig for oss å bygge en vellykket bedrift og inspirere millioner av barn. Vi ønsket å gi folkene våre god tid til å planlegge fremtiden, så vi vil gjennomføre en gradvis overgang i løpet av de neste årene.»

 

LEGO Group åpnet sitt kontor i Enfield CT i 1975. Det opprinnelige stedet var hjemmet til en fabrikk og et lager, men den nåværende plasseringen er kun kontorer. Selskapet vil begynne et søk etter et nytt kontorsted i Boston sentrum.

 

LEGO Group vil fortsette å støtte sine eksisterende lokalsamfunnspartnere i Connecticut og Vest-Massachusetts.

 

LEGO-konsernet sysselsetter i dag ca. 2600 personer i USA hvor det har vært i drift siden 1962. Det er for tiden rundt 740 personer som jobber heltid fra kontoret i Enfield.

 

I juni 2022 kunngjorde selskapet planer om å bygge et karbonnøytralt produksjonsanlegg på USD 1 milliard i Virginia. Byggingen vil starte i april 2023 og skal være ferdig innen utgangen av 2025. Selskapet driver også mer enn 100 LEGO-butikker over hele landet, inkludert en flaggskipbutikk på 5th Ave, New York City. Dets globale hovedkvarter er i Billund, Danmark hvor selskapet ble grunnlagt for 90 år siden.

Fra plakaten:

Spiller godt i USA
I 1932 begynte en snekker i Danmark å lage leker i det lille verkstedet sitt, og sørget for at de alltid var av høyeste kvalitet og designet for å hjelpe barn med å lære gjennom lek. Han ga firmaet sitt LEGO®-navnet – som betyr Play Well på dansk. Helt siden LEGO-produktene ble lansert i USA på 1960-tallet, har LEGO-konsernet hjulpet millioner av barn og familier med å spille godt over hele landet.

1932
Ole Kirk Kristiansen begynner å lage treleker i Billund, Danmark.

1961
LEGO® System in Play lanseres på det amerikanske markedet. Dette følger kort tid etter at LEGO-klossen vi kjenner i dag ble patentert i 1958.

1964
«Barnehageklossen» eller JUMBO-klossen – lanseres i USA som et supplement til LEGO-klosser. Klossene er ikke produsert før i 1971.

1969
LEGO® DUPLO® lanseres for småbarn globalt.

1973
LEGO Systems, Inc. er etablert og begynner å selge utvalget av 19 LEGO-produkter tilgjengelig i USA på den tiden fra et midlertidig hovedkvarter i Brookfield, Connecticut.

1975
LEGO Systems, Inc. flytter sitt amerikanske hovedkvarter til Enfield, Connecticut.

1978
De første LEGO® minifigurene introduseres til System in Play.

1980
En avdeling er opprettet for å hjelpe lærere å bringe læring gjennom lek til klasserommet. I dag er LEGO® Education basert i Boston.

1981
LEGO Systems, Inc. satte opp sine egne 1500 m2 støpeanlegg i Enfield med 20 maskiner. Den første klossen som er støpt her er en rød 1 x 6 klossen.

1985
LEGO Group og MIT Media Lab starter et langsiktig partnerskap for å gjøre koding mer tilgjengelig for barn.

1992
Den første selskapet eide LEGO-butikken åpner på Mall of America® i Minnesota.

1995
Et nytt kontorbygg – Compass House – åpner i Enfield for å huse det økende antallet ansatte.

1998
Den første LEGO® MINDSTORMS® programmerbare klossen lanseres i samarbeid med MIT Media Lab som introduserer barn til robotikk gjennom LEGO System in Play.

1999
LEGO Foundation, opprettet av Kirk Kristiansen-familien, overtar 25 % eierskap i LEGO-konsernet, noe som betyr at en del av selskapets overskudd hjelper barn rundt om i verden å få tilgang til lek og læring.

2009
LEGO®-produktproduksjonen for Amerika begynner i Monterrey, Mexico.

2013
LEGO Group åpner sin 100. butikk i White Plains, New York.

2021
Et nytt flaggskip LEGO Store åpner på 5th Avenue, New York.

2022
LEGO-konsernet feirer sitt 90-årsjubileum.

2022
LEGO Group kunngjør planer om å bygge en karbonnøytral drevet fabrikk til USD 1 milliard i Virginia. Når den er fullført, vil den skape mer enn 1760 arbeidsplasser og støtte langsiktig vekst i Amerika.

Kilder: LEGO Group (engelsk versjon i linken)

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder