LEGO kan bli ulovlig i Norge

LEGO kan bli ulovlig i Norge

3 juli 2021 tredde forskriften «Forskrift om endring i produktforskriften (forbud mot enkelte produkter laget av plast)» i kraft. I Norge blir leker mer og mer et engangsprodukt da vi har for stor bruk og kast mentalitet. Så nå vil MDG vil fjerne mest mulig plast i følge sitt Partiprogram 2021 – 2025. Så hva vil skje etter 2025? Blir LEGO ulovlig?

Må LEGO lage sine berømte plastikk klosser i tre?

Dette er selvsagt en aprilsnarr, men nå håper vi ikke MDG blir inspirert av dette innlegget??? Vi har samlet alt om Aprilsnarr 2023 i eget innlegg. 

I 2018 skrev LEGO dette på sine nettsider:

Produksjonen har startet på en rekke bærekraftige LEGO®-elementer laget av plantebasert plast fra sukkerrør. De nye bærekraftige LEGO ‘botaniske’ elementene kommer i varianter inkludert blader, busker og trær.

 

«Hos LEGO Group ønsker vi å ha en positiv innvirkning på verden rundt oss, og jobber hardt for å lage flotte lekeprodukter for barn som bruker bærekraftige materialer. Vi er stolte over at de første LEGO-elementene laget av bærekraftig plast er i produksjon og vil være i LEGO-bokser i år. Dette er et flott første skritt i vår ambisiøse forpliktelse til å lage alle LEGO-klosser med bærekraftige materialer, sier Tim Brooks, visepresident for miljøansvar i LEGO-konsernet.

I 2020 kom LEGO med dette:

Neste trinn er å begynne å fase ut engangsplastposer fra LEGO®-bokser i siste grep for å gjøre all emballasje bærekraftig innen 2025.

Og i 2021 kom LEGO med denne nyheten:

LEGO-konsernet avduket i dag en prototype LEGO®-kloss laget av resirkulert plast, det siste steget i reisen for å lage LEGO-produkter av bærekraftige materialer.

 

Den nye prototypen, som bruker PET-plast fra kasserte flasker, er den første mursteinen laget av et resirkulert materiale som oppfyller selskapets strenge kvalitets- og sikkerhetskrav.

Er dette nok, eller gjør MDG LEGO ulovlig på grunn av plasten?

Tilbake til MDG sitt Partiprogram 2021 – 2025 er disse grepene fra LEGO nok? Vil MDG fortsatt at vi skal kunne bygge med de gode LEGO klossene vi har bygget med i flere tiår?

[democracy id=»52″]

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder