Kampen fortsetter

LEGO, Pride og masseskyting? Kampen fortsetter!

Hva har dette med LEGO tenker du nå, vel dette er ikke et vanlig innlegg på BrikkeFrue. Dette er et personlig innlegg fra hva vi opplevde i Oslo 25 juni 2022 med masse skyting i forbindelse med Pride feriering. Og litt LEGO blir det også i dette innlegget 😉 Kampen fortsetter!

“Love is a dumb reason to hate people.”
~ 6 åring fra USA

Fredag

Fredags formiddag drar vi hjemmefra med nesa mot Oslo. Pride feiring og konsert var det som sto på timeplanen for helga. Vi ankommer Bristol hotell midt i Oslo ved 15 tiden, vi sjekker inn og gjør oss klare til en tur i Pride park. Etter en kort stund på hotellet rusler vi ned til Spikersuppa der Pride park er. Her er det masse feststemte folk og mye musikk runger utover hele plassen. Etter å ha tråkket rundt en god stund bestemmer vi oss for å gå tilbake til hotellet.

Der tar vi en dusj og gleder oss til Drag show på Elsker samme kveld. Det er Queentastic som holder er kjempefint show, her var det mye latter og glede. Etter showet setter vi nesa mot London Bar, men vi diskuterer om vi skal gå innom London Bar i kveld eller om vi skal gå direkte på hotellet å slappe av. Vi bestemmer oss for det siste. Når vi ankommer hotellet er klokka rundt 23:30. Vi ser litt på tv og legger oss til å sove. Kampen fortsetter!

Noman Mubashir la ut dette flotte diktet etter masse skytinga.

Et hav av kjærlighet i et hav av sorg.
Et hav av sorg i et hav av tårer.
Et hav av tårer i et hav av hat.
Et hav av hat i et hav av håp.
Et hav av håp i et hav av blomster.

Lørdag

Først kl 08:00 lørdag morgen når vi våkner, oppdager vi at det er store overskrifter på nyhetene om masse skyting på blant annet London Bar. Vi sitter nærmest i sjokk i senga og leser nyheter for harde livet. Vi kaster oss over mobilene for å gi beskjed til de nærmeste hjemme at vi er trygge. Smak litt på den «Vi er trygge», det er heldigvis noen ord vi sjeldent må skrive. Telefonene ringte fort, for de hjemme ville høre våres stemmer for å forsikre seg om at vi faktisk var trygge.

Få minutter etterpå tagget vi oss som trygge på Facebook. De neste timene får vi stadig SMS, private meldinger på sosiale medier om spørsmål om vi er trygge. Noe vi heldigvis kan bekrefte. I samme tidsrom sender vi privat meldinger og SMSer til de vi vet er i Oslo og kanskje var i nærheten. Alle svarer kjapt at de er trygge ❤️

Når vi ser på kartet i ettertid var vi ikke mer enn 30-40 meter i luftlinje unna denne terroren. At vi ikke hørt skuddene er for oss et under, men vi hadde rom i 4 etasje og bygget mellom oss og London Pub er 6 etasjer. Så vi regner med at det er grunnen.

Pride Parade

Det går ikke lang tid før vi får vite at Pride paraden blir avlyst og Pride park blir steng, politiet kan ikke garantere for våres sikkerhet…  Ut på ettermiddagen sier Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen at «Pride paraden er utsatt – ikke avlyst. – Oslo Pride skal komme tilbake større og sterkere enn noen gang». Når dette skrives en måned etter masses skytingen vet vi fortsatt ikke om det blir noe Pride parade i 2022 i Oslo.

Lørdagen fortsetter

Etter frokost bestemmer vi oss får å rusle en tur ut. Vi går først ned til Pride park, den ser nærmest ut som en spøkelsesby. Totalt tomt og stille. Vi setter oss på en benk like bortenfor. Det går en del folk forbi, men like vel er det stille. Vi hører fuglene plystre, så sykler det en mann forbi og ønsker oss Happy Pride <3

Nå går det rykter om at det blir en uoffisiell Pride parade. Her er stiller det opp flere hundre mennesker som går den samme løypa som skulle den offisielle paraden skulle gått. Det ble ropt «We here we queer we won’t disappear» og «Kampen fortsetter» gjennom hele sentrum. Mange turte ikke gå i denne paraden eller bære Pride flagget eller annet som viser at en er skeiv eller støtter skeive. I frykt for at det skulle bli mer vold. Denne uoffisiell Pride parade stopper foran London Pub.

Resten av lørdagen går vi hvile løse rundt. Går en tur til Slottsparken for å nyte stilheten og fordøye det som har skjedd. Kampen fortsetter!

 

Bilder fra blomster havet utenfor London Pub, etter masse skytinga 25. juni 2022.
Våre tanker går til de drepte, de skadde og pårørende.
Kampen fortsetter!

Hege Hansen har delt denne teksten på sin Facebook profil:

Jeg har «venner» på Facebook som skriver om en seksualisert bevegelse . Jeg har «venner» på Facebook som bruker å kommentere alt i media- men som nå tier.

Jeg har en «venn» på Facebook som kommenterer mye jeg legger ut , så sant det ikke dreier seg om skeive.

Jeg har en «venn» på Facebook som i går og i dag har lagt ut dårlige vitser om det som skjedde på fredag.

Jeg har en «venn» på Facebook som sier vi kan takke oss sjøl for det som skjedde .

Jeg har en «venn» på Facebook som skrev: heldigvis ble ingen heterofile drept.

 

Eller rettere sagt ; jeg HADDE «venner» på Facebook som har vanskelig for å akseptere andre mennesker. Som ser kjærlighet mellom to mennesker som kun seksualisert. Som setter seg selv på en pidestall og ikke evner å forstå at vi er ulike. Som ikke forstår at vi er mennesker alle sammen.

Som ikke forstår at den vitsen de la ut nå , rammer hardt . Som ikke forstår at alle burde være berørt. På et angrep på mennesker !

Jeg har gått fra sorg, til apati, til motløshet og nå kommer sinnet. Og jeg starter med å rydde vennelista mi.

 

For min profil er en safe zone.

Og her er det ikke plass til fordommer, hat og intoleranse. Det er ikke plass til fordommer som presser mennesker inn i skapet igjen. Det er ikke plass til fordommer og ord som tar liv.

Og jeg velger å ikke utsette meg for det.

Føler du deg truffet, så trykk meg gjerne bort som venn – og ta et oppgjør med holdningene dine . For dine barn og barnebarns skyld.

For de ordene du skriver – de kan ta liv !

Søndag

Vi går nærmest i sjokk hele helgen. Vi går stadig bortom blomsterhavet som blir utenfor London Bar, den vokser time for time. Her står det folk som kjente de som ble drept og skadet. Men også andre skeive som føler seg utrygge rundt i byen, men her føler vi oss trygge og får trøst. 

De hjemme lurte på om vi kom hjem på lørdagen like etter vi snakket med de. Men vi ble fort enige om at vi ikke skulle la oss skremme vekk fra dette. Vi ble heller værende å så oss rundt. Lørdag gikk vi som nevnt i Slottsparken, søndagen gikk vi på Kulturhistorisk museum. På søndags kveld dro vi som planlagt på Dua Lipa konsert i Spektrum. 

Heming Welde Thorbjørnsen har lagt ut følgende tekst på Facebook:

Det var ikke du som skjøt. Du sa bare at Pride ikke har noe i barnehagen å gjøre, for barn skal ikke tenke på sex.

Det var ikke du som skjøt. Du sa bare at ekteskapet skal være for mann og kvinne, for det står i bibelen og da gjelder det for alle.

Det var ikke du som skjøt. Du sa bare at disse homsene ikke trenger å være så aggressivt synlige hele tiden.

Det var ikke du som skjøt. Du sa bare at ungdommer ikke skal lære om «trans» på skolen fordi mennesker er født som enten gutt eller jente og dermed basta.

Det var ikke du som skjøt. Du sa bare at hvis de skal ha demonstrasjonstog så kan de i alle fall kle seg sømmelig.

Det var ikke du som skjøt. Du sa bare at de som velger å leve sånn kan gjøre det hjemme og ikke på gata.

Det var ikke du som skjøt. Du bidro bare til å radikalisere ham som gjorde det.

 

I kommentarfeltet har Ragni Zlotos tilføyd:

Det var ikke du søm skjøt. Det er bare du og redaksjonen din som publiserer vår eksistens’ delegitimasjon som «mening» og lar kommentarfeltet bli satt på fyr. For klikks og abonnenttall og penger.

LEGO og Pride

Nå sitter du sikkert å lurer på: Hvor kommer LEGO inn i dette?. Vi hadde tatt med oss flere minifigurer som vi hadde tenkt å ta ymse bilder med i Oslo. Dette glemte vi totalt oppi det hele. Så dessverre ingen bilder.

Det er nå rundt 5 år siden vi begynte med LEGO i voksen alder. Siden den gang har vi skrevet mange artikler på BrikkeFrue, delt bilder, stilt spørsmål osv i Norske LEGO Facebook grupper. Vi har deltatt på LEGO arrangementer i Norge og rr aktive i Brikkelaugets forum. Vi har hele tiden vært åpen om at vi er skeive, men det har aldri kommet noe negativ mot oss på at vi er skeive. I utenlandske LEGO grupper er det ikke bestandig trygt dessverre. Men det finnes flere LEGO grupper for skeive.

En gang kom det en kommentar i ei Norsk LEGO gruppe angående Pride. Men i løpet av kort tid hadde administrator fjernet kommentaren og fjernet vedkommende fra gruppa. Dette uten at vi hadde rapportert kommentaren eller snakket med administratoren for gruppa om dette. Har også vært i kontakt med andre skeive, og vi har kommet til at LEGO miljøet i Norge er et trygt sted å være for oss <3

LEGO laget i 2021 et Pride sett 40516 Alle er helt fantastiske på engelsk Everyone Is Awesome. Det er fortsatt i salg hos lego.com og i flere andre butikker.

Denne laget jeg av 2 sett. Denne var også utstilt på Kloss21 ❤️

Masse skyting i Norge

Det er heldigvis lenge mellom hver gang vi har masseskyting i Norge. Sist var 22. juli 2011, 3991dager siden, den gang var en bombe i regjeringskvartalet og masseskyting på Utøya.

Takk

Har du nå lest igjennom hele dette uvanlige innlegget vil vi takke deg for din tid ❤️
Det betyr mye for oss at nettopp du leste igjennom og støtter oss ❤️

 

Ingen er fri før alle er fri, kampen fortsetter!

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder