LEGO svindel på Sosiale Medier

LEGO svindel på Sosiale Medier

Det har i mange år foregått masse svindel på sosiale medier og de dukker opp ukentlig fortsatt. Det er svindel på alt mulig, men i dette innlegget skal vi se på LEGO svindel. Vi hos BrikkeFrue ser disse på sosiale medier nesten ukentlig, så de har overhode ikke forsvunnet. Ofte blir de samme bildene brukt på forskjellige Facebook Sider. Disse Facebook sidene har ofte ingen eller veldig få følgere (se bilder av de i galleriet under).

Den første varsel lampen er at LEGO settene som er i annonsen selges VELDIG billig. De har ofte mange falske kommentarer på at folk har mottatt disse settene og er overrasket over at dette var «ekte». Dette er akkurat samme svindel som blir gjort på andre ting som for eksempel hagemøbler, Cola kjøleskap, campingvogner og alt mulig.

DinSide har skrevet dette om slik svindel tidligere:

Vi sjekket svindelen
Vi har trykket oss inn på konkurransesiden og gått gjennom stegene for å forsøke å «vinne» Lego-settet. Først videresendes vi til en nettside med URL-en tktsdata.com som forsøker å etterlikne Legos design med logo øverst på siden og gule detaljer rundt.

 

Her må vi svare på følgende tre spørsmål for å gå videre:

-Bor du i Norge
-Har du brukt LEGO merkevareprodukter?
-Liker du Star Wars-serien?
Deretter «verifiseres» svarene og det spretter opp en melding som sier at de har bekreftet at brukeren er en ekte person og at vi i dag har muligheten til å vinne en Millennium Falcon, dersom vi klarer å finne riktige gaveeske i løpet av tre forsøk.

 

Vi har forsøkt tre ganger og fant gaveesken på siste forsøk samtlige ganger. Overraskende, ja .

 

Så videresendes vi til en ny URL der vi får beskjed om å fylle inn et skjema med navn og adresseinfo for hvor premien skal sendes. Samtidig opplyses det om at vi må betale 19 kroner i frakt. Interessant nok har vi fått opp to ulike nettsider her. Den ene på norsk der fraktprisen er 19 kroner og den andre på engelsk med en oppgitt fraktpris til 20 kroner.

 

Men så kommer det viktige. Her avsløres det at dette ikke er snakk om en konkurranse, men heller et veldig dyrt abonnement for en blogg som hører til på Kypros:

«Abonnementet har en prøveperiode på 3 dager. Hvis abonnementet ikke sies opp i løpet av prøveperioden, vil du bli belastet kr 549,00 hver 14. dag til du sier opp abonnementet. Det er enkelt å avbestille abonnementet ditt: du kan klikke på avbestillingslenka som ble sendt til deg i velkomst-e-posten, eller du kan kontakte kundeservice på telefon [ …]», står det.

 

Dermed kan det bli ordentlig dyrt dersom du lures av svindelen og tror at du har vunnet et stort Lego-sett, taster inn navn og adresseinfo og deretter trykker deg videre for å betale.

Les hele artikkelen på DinSide.

Hvor enkelt det er å si opp abonnementet står det ingenting om, men vi mistenker at det er VELDIG vanskelig!

Vi har tidligere skrevet 8 gode tips når du handler online som vi anbefaler å lese om du er i tvil om nettsiden er ekte.

Bilder fra Sosiale Medier

Her er noen bilder fra Sosiale Medier, hovedsakelig Facebook som er svindel. Noen av bildene er funnet i diverse Facebook grupper og sider, mens resten av det har vi tatt selv. ALLE bildene er svindel! Det eksisterer både bilder eller video på sosiale medier som er svindel.

Dette er de falske Facebook sidene som er avbildet under: Acquaeshop01, Asuire UK, Bao Lai, Bebher Shop, Bellos y con estilo, Byggeleker, ChristmasTree, Contabilida, Dagens forslag, Dealstore, Den verdensberømte designeren fra «lego», Department Store-US, Et byggesett som har gått verden rundt, Falcon 75192 Discount, Fiatwik, Flores e Frases, Galactic Toy, Gbedgs CA, Gradepapa toys, HelpLine, Hnatoe, Huus Michelle, Interiør Giveaways, Konstruksjоnsleker, LEGO Community Norge, LEGO «Millennium Falcon» til 20kr, Leker fra lager, Lê Thanh, Li Smith, Likes Toys, Little Happy, Lovvnn center, Martin Brown, Men’s field, Mohamess, NyK, Pawtg CA, Peach toy, Online Mall, Sentinelas Moto Clube, Serendipitylaby, Settenes magiske verden, Shops Fitbit, Spaceship for every one, Star Wars DIY, Största Leksakskedja, Tefgh CD, Thirdlovess, Tobias Septian, Toy, Ubuy Norway, Ukens tilbud, Unbiaseddeliberately, Vdsse CA, Vdsse UK, Verdens største byggherre, Visitors in Egypt, Vzwsqe Shop, Wftue CA, Xvcurt CB, Yahrs, Yosef Edith og Xbbsifshop- 368

Og det er garantert flere! Denne bilde oversikten blir oppdatert fortløpende ettersom jeg finner flere av de, eller om dere lesere sender meg de.

 

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder