Tips og triks

I LEGO bygging finnes det masse tips og triks for å få til smarte og gode bygg. Å samle alle er en umulig jobb. LEGO gir ut nye typer brikker ved ujevne mellomrom, da åpner nye muligheter seg. Så dette er i konstant utvikling. Av det jeg har funnet ut er det over 4000 forskjellige typer brikker i skrivende stund og listen bare øker.

Tips og Triks

Den beste siden jeg vet om som ukentlig legger ut masse tips og triks er Tips & Bricks. Alex Johnson er eier av nettsiden å gjør en kjempe jobb med å lære oss andre, gode bygge løsninger. Lengre ned på denne siden ligger RSS nyheter fra hans side. Den blir automatisk oppdatert når det kommer nye tips og triks på siden hans.

Tenk utenfor boksen

Et nyttig tips er å tenke utenfor boksen, lett for noen vanskelig for andre. Men med litt trening vil det bli lettere med tiden. Hva mener jeg med dette? Jo, selv om en brikke er laget for en spesifikk funksjon kan den brukes til annet også. F.eks kan hår brikke brukes til å å etterligne korallrev på havbunnen. Brikker som brukes som tenner på dyr kan også brukes som seil på små båter. LEGO trapp kan brukes som reisverk under tak. Bakverk og skjell kan brukes som pynt på større hus. Så her er det bare fantasien som setter en stopp.

«Ulovlige» bygge metoder

En LEGO-teknikk er klassifisert som «ulovlig» hvis den legger vekt på elementene som brukes. Disse unngås av LEGO-designere da de over tid vil føre til at brikkene knekker eller deformeres. De kan også gjøre et sett vanskelig å montere eller demontere for et barn, hvis for eksempel forbindelsen var for sterk til at de kunne trekke fra hverandre.

Dette har med toleranse på brikkene å gjøre. Dette forandrer seg over tid og det som gikk som lovlig før kan være «ulovlig» nå og motsatt.

I det daglige er ikke dette noe vi tenker så mye over, vi bygger for å ha det morsomt. Men skulle du ha planer om å legge ut din MOC på LEGO Ideas i håp om at LEGO skal lage et sett av din ide, bør du tenke på dette.

YouTube

Er du fast leser her har du sikkert lagt merke til at jeg er YouTube fan 😉 Så her har jeg funnet flere videoer med tips og triks du kan finne nyttig.

 

Har du noen gode tips og triks? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet under.

RSS nyheter fra Tips & Bricks:

Du finner full oversikt over alle LEGO innlegg på BrikkeFrue i menyen, eller du kan klikke her.

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Flickr, Facebook og Instagram

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder