5580 Highway Rig

Model Team: 5580 Highway Rig “Old vs new”

Det er nå 36 år siden 5580 Highway Rig kom ut, på disse årene er det flere på Rebrickable som har laget den mer moderne, det er disse vi skal se mer på her.

I 1986 ga LEGO ut  5580 Highway Rig også kalt Road King Super Rig og den ble relansert i 1990 i UK. Den var populær da og den er populær nå. For å bli gitt ut på 80 og 90 taller er den utrolig detaljrik. Skal du ha den 100% komplett med eske må du regne med minst kr 1200.- i følge Bricklink i skrivende stund. På eBay ligger det en helt ny uåpnet en til kr 14000.-, om den blir solgt til den prisen er noe helt annet 😉

Som barn av 70 og 80 årene sto 5580 Highway Rig høyt på ønske listen min, men jeg fikk den aldri. Heller ikke i voksen alder har jeg skaffet meg denne, men nå vurderer jeg å heller bygge en av de moderne versjonene som ligger på Rebrickable. Men hvem skal jeg velge? Har ser vi på 2 av de, men på Rebrickable ligger det flere versjoner. Der ligger det også bygge instruksjoner til flere forskjellige hengere til 5580.

Først litt om den originale 5580 Highway Rig.

Navn: Highway Rig eller Road King Super Rig
Sett nr: 5580
Ble gitt ut: 1986
Alder: 16+
Tema: Model Team
Antall deler: 668
Antall minifigurer: 0

Størrelse:
Lengde: 31.8 cm
Bredde: 10.9 cm
Høyde: 15.1 cm

Eske foran:

Eske bak

Eske inni

[wpdm_package id=’779103′]

B modell

5580 Highway Rig kom også ut med en B modell, en Jeep med henger. Den blir det snakket veldig lite om, men hvordan du bygger den ligger i bygge instruksjonen som du kan laste ned over her.

Foto: rayb

Navn: 5580 V3 (2022 Redesign)

Nr: MOC-101499
Designer: rayb
Antall deler: 853
Pris for instruks: €5.00

Du ser alle brikkene som trengs og kan kjøpe instruksjonen på Rebrickable.com

rayb har laget en annen versjon, den finner du her. Han har også laget en C modell, den finner du her. C modellen ligner veldig de vanlige trailerne du finner på norske veier. De samme hengerne kan brukes på den.

Foto: BramD96

Navn: Modern Redesign of Model Team Highway Rig (5580)
Nr: MOC-51596
Designer: BramD96
Antall deler: 1003
Pris for instruks: Gratis

Du ser alle brikkene som trengs og kan kjøpe instruksjonen på Rebrickable.com

Dørene og panelene som er i rødt, hvit og blått er deler som er printet farge på, disse er noe dyrere å skaffe seg. Alternativet er å bruke klistremerker til denne oppgaven, det har brickstickershop.com. De har også en gul/svart variant. Jeg har selv ikke testet kvaliteten på disse klistremerkene, men har sett bare lov ord på Facebook.

Ellers finnes dørene og panelene i forskjellige ensfargede varianter. Slik at det er mulig å lage traileren i den fargen du ønsker, nesten i alle fall 😉

Ønsker du deg større trailer?

I 1996 ga LEGO ut 5571 Giant Truck på hele 1748 deler. Denne er betydelig større enn sin kjente lillebror 5580 Highway Rig. Bygge instruksjon for 5571 finner du her.

Ønsker du deg trailer som er enda større og mer moderne er trailerne til Ingmar Spijkhoven noe du bør se på. Han lagde flere flotte trailere med hengere. Det er fortsatt mulig å kjøpe bygge instruksjonene hans på hans side.

[democracy id=»23″] 

Står ikke din favoritt på listen? Legg den til eller kommenter nedenfor 🙂 

 

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder