Mountain Brick 2022
Mountain Brick 2022 i Oppdal 25. til 27. februar 2022.

Foreningen Mountain Brick har siden 2018 arrangert Mountain Brick på Oppdal. Her stiller LEGO entusiaster ut sine egne bygg, enten det er offisielle LEGO sett eller MOCs (My Own Creation). I 2022 er Mounten Brick planlagt 25. til 27. februar. Så får vi håpe at pandemien er under kontroll slik at den kan gå som normalt. I 2021 ble den utsatt til høsten, om dette skjer i 2022 er for tidlig å si.

Påmelding til Mountain Brick finner du her.

Mountain Brick skriver følgende om arrangement helgen:
Hovedpunkter i programmet blir:
Fredag: Pizza spleis med erfarings utveksling
Lørdag: Oppstilling av utstilling – med innlagte møter/workshops og sosialt samvær
Søndag: Åpen LEGO utstilling for publikum, hvis det er mulig.

Litt informasjon om helgen som Mountain Brick har lagt ut på Brikkelauget.

Tog og jernbanergruppe
I forbindelse med Mountain Brick 2022 vil det bli avholdt et møte/workshop for de som har interesse for å bygge tog og jernbane miljøer i LEGO. Hvor spørsmålet bl.a. vil være om vi skal danne en egen uformell jernbane gruppe som samles en til to ganger om året for å kjøre på en større jernbane lay out.
Et annet spørsmålet som kanskje bør opp å vende er å få til en mer permanent jernbane lay out/standartisering slik at vi kan ta hele eller deler av layouten med oss til ulike utstillinger.

 

Selvsagt ønsker vi også deltakere som samler på 9 og 12 volt LEGO tog. Og er åpen for at disse to LEGO tog systemer blir med på vårt event. Gjerne for å skildre den historiske utvikling av LEGO sine tog systemer.

 

Flere LEGO tema på banen
Det er også et ønske at vi kan kopiere inn andre LEGO tema i vår felles jernbane lay out. Et eksempel kan være en Harry Potter stasjon med omkring liggende Harry Potter bygninger, Friends tog, Ghostbuster, et havne anlegg, spøkelses tog og eller juletog med egne jule stasjon.
Tanken er at LEGO jernbanen skal forbinde de ulike LEGO temaer og kjører gjennom dem.

 

Lego tog krever plass
LEGO tog og relaterte jernbanemiljøer har dessverre den størrelse at det er få av oss som virkelig har mulighet for å komme ut å kjøre med våre LEGO kreasjoner på et større anlegg til daglig. Derfor ønsker vi å bygge opp et større miljø hvor vi treffes noen ganger om året, utveksler erfaringer, har workshops, stiller ut våre kreasjoner, lager utstilling og kjøre med våre LEGO tog.

 

Den som følger med på nettet vil se at det er en stor interesse internasjonalt for LEGO tog, Her er det virkelig mange flotte kreasjoner , både stasjoner, bygninger og tog.

Dette er Foreningen Mountain Brick:

Foreningen Mountain Brick er en interesseorganisasjon for LEGO-entusiaster som skal skape aktivitet rundt medlemmenes LEGO-interesser.

 

Foreningen skal videre stå som arrangør av LEGO-arrangementer samt etablere og drive et samlingssted for LEGO-entusiaster.

 

Mountain Brick skal medvirke til dannelsen av et Brick samvirke for Lego-entusiaster hvor deltakere kan oppbevare og arbeide med deres LEGO-samlinger og holde mindre permanente LEGO-utstillinger.

 

Foreningen Mountain Brick er en ideell, demokratisk og partipolitisk uavhengig organisasjon, stiftet mandag 11. desember 2017 og med adresse i Oppdal.

 

Mountain Brick – En kreativ møteplass for store LEGO entusiaster og små LEGO byggere

Program for helgenen, med forbehold om det er mulig at publikum kan komme pga pandemien:

Hovedpunkter i programmet blir:
Fredag: Pizza spleis med erfarings utveksling
Lørdag: Oppstilling av utstilling – med innlagte møter/workshops og sosialt samvær
Søndag: Åpen LEGO utstilling for publikum, hvis det er mulig.

 

PROGRAM PUBLIKUM
Søndag 27. februar kl 11.00-16.00 Allsalen Oppdal kulturhus

 

Åpen LEGO-utstilling for publikum med byggebord for små LEGO-byggere og kreative LEGO- entusiaster i alle aldre. Utstilling av LEGO-modeller, brukt- og byttemarked og salg av LEGO.

 

Inngang publikum: Kr 50,- fra og med 3 år. De første 200 betalende får en liten LEGO gave.

 

Ønsker du å være deltager på utstillingen med dine LEGO-modeller eller selge/bytte ditt brukte LEGO må du melde deg på som deltaker. Deltaker under 12 år må ha følge av en voksen.

 

Deltakerpris for utstillere ved påmelding før 1. februar kr 100,-. Påmelding etter 1, februar kr 200,-. Prisen er inklusiv minnebrikke Mountain Brick 2022. Påmeldingskjema – se menyvalg Påmelding.

 

Søndag 27. februar kl 15.30 Allsalen Oppdal kulturhus

 

Premieutdeling

Premiering

Premiering
På de årlige Mountain Brick arrangementer har det vært en voksende interesse for å delta med tog og jernbanemiljøer bygget i LEGO. Og de to siste år har vi i samarbeid med Bane NOR, eieren av jernbane infrastrukturen i Norge, om utdeling av Bane NOR Brick Train Awards. Igjen i år har vi fått til en avtale ned Bane NOR om utdeling av Brick Train Awards.

Bane NOR vil dele ut premier for beste lokomotiv, tog vogn, togsett, jernbanebygning og jernbanemiljø. Det er premier i hver de fem klasser og til slutt deles det ut en hovedpremie til en av vinnerne fra en av de fem klasser.

Påmelding finner du her.

WORKSHOP

Under Mountain Brick 2022 legges det opp til at det arrangeres en eller flere workshop som en integrert del av programmet lørdag 26. februar i Allsalen i Oppdal kulturhus.

 

Det vil bl.a. bli bygging av en større jernbane lay out med tog, stasjoner og jernbanemiljøer.

 

Til et jernbanemiljø hører også byens bygninger, infrastruktur, skog og land med tilhørende miljøer og temaparker. Så alle LEGO entusiaster er velkommen til å bidra med sine temaer.

 

Foredragsholdere: Har du lyst til å fortelle om hvordan du har bygget din LEGO MOC – My Own Creation. Da ta kontakt med mogens@mountainbrick.no for å booke et tidspunkt på lørdagen.

 

Som en del av workshopen lørdag inviterer Mountain Brick 2022 til prisutdelingen, Bane NOR Brick Train Award søndag under premie utdelingen,hvor det utdeles en pris i hver av de fem grupper lokomotiv, vogn, togsett, jernbanebygning og jernbanemiljø.

Mountain Brick har både Facebook side og Facebook gruppe som du kan se tidligere utstillinger og hva som kommer. Og de har selvsagt egen nettside: mountainbrick.no

Det blir også lagt ut informasjon om Mountain Brick på forumet til Brikkelauget. Det er gratis å registrere seg i forumet til Brikkelauget.

Så får vi håpe at Corona pandemien roer seg og at Mountain Brick 2022 kan arrangeres som planlagt. Følg med på arrangør nettsiden for fortløpende informasjon.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder