Pressemelding: Flere LEGO®-bokser i Europa og Asia inneholder papirbaserte poser

Pressemelding: Flere LEGO®-bokser i Europa og Asia inneholder papirbaserte poser

Siden 2020 har LEGO Group jobbet med å fjerne plastikk emballasje fra LEGO sett og går over til papir. Vi har siden den gang fått flere og flere sett med papir poser og LEGO Group jobber videre med å bli enda bedre.

I pressemeldingen More LEGO® boxes in Europe and Asia to contain paper-based bags ligger det en video fra produksjonen hvor slike papir poser blir brukt.

 

LEGO sin pressemelding:

Flere LEGO®-bokser i Europa og Asia inneholder papirbaserte poser

LEGO®-ingeniører og designere overvinner utfordringer med å rulle ut mer bærekraftige emballasjeløsninger.

  • LEGO Group er forpliktet til å gjøre all emballasje mer bærekraftig innen 2025. For tiden er 93 % av emballasjen etter vekt laget av papir, papp og andre papirbaserte materialer, noe som gjør det store flertallet av LEGO-emballasjen resirkulerbar
  • Arbeidet nå er godt i gang med å erstatte engangsplastposer i LEGO-bokser med papirbaserte.
  • Nye poser laget med papir fra Forest Stewardship Council® (FSC®C117818) sertifiserte skoger og FSC-kontrollert treverk
  • Overgangen skjer nå i fabrikker i Europa og Asia, og Amerika starter neste år

 

BILLUND, 21. november 2023: LEGO Group har som mål å lage all emballasje av mer bærekraftige materialer. Som et ledd i denne ambisjonen, fases ut engangsplast i LEGO-bokser og erstatter ferdigpakkede plastposer med nye poser laget med papir fra Forest Stewardship Council-sertifiserte skoger og FSC-kontrollert trevirke.

 

Utrullingen av de nye papirbaserte posene, som er bekreftet som resirkulerbare i EU, USA og Canada, startet i Europa og Asia i år og vil fortsette inn i 2024 når utrullingen på tvers av Amerika-markedene også vil starte.

 

Tim Brooks, VP of Environmental Responsibility i LEGO Group, sa: «Overgangen til papirbaserte poser er en betydelig milepæl i LEGO Groups reise med bærekraftige materialer. Utfasing av engangsplast fra produktene våre har vært svært viktig for oss siden dette materialet sjelden resirkuleres, i motsetning til papirbaserte poser. Vi forpliktet oss til å gjøre dette for tre år siden og har møtt en rekke tekniske utfordringer for å finne en pose som ikke ville kompromittere de høye standardene LEGO-fans forventer av oss. Det har vært en ekte team innsats å komme til dette spennende øyeblikket, og vi er veldig stolte over å se utrullingen av papirbaserte poser få skikkelig fart.»

 

En utfordring for LEGO-operasjonsteamet

Arbeidet med overgangen fra engangsplast til papirbaserte materialer begynte i 2022 med et team av designere og ingeniører som jobbet sammen for å lage en pose som ville oppfylle LEGO Group kvalitetsstandarder og støtte en flott bygge opplevelse for LEGO-fans. Forpaknings poser er en viktig del av LEGO byggeprosessen da de brukes til å pakke sammen løse klosser og er trykt med tall for å indikere rekkefølge, så posene må ikke rives under frakt.

 

Papiret må også tåle produksjonsprosessen i alle våre fabrikker. Papir er mer følsomt enn plast for endringer i fuktighet og vær, og det har vært viktig å finne en pose som kan lages og brukes i alle våre fabrikker, enten de befinner seg i et varmt, fuktig klima eller et kaldere.

 

Rundt 70 forskjellige papirer og formater ble testet i jakten på å få de nye posene helt riktige, og teamets fantastiske arbeid ruller nå av produksjonslinjene ved fabrikker i Tsjekkia, Ungarn og Kina.

 

Tim Brooks fortsetter: «Mer enn 350 LEGO-kolleger kom sammen for å løse denne viktige utfordringen, og det de har oppnådd er utrolig. Det har ikke vært lett å balansere viktigheten av bygge opplevelsen, kvaliteten på produktet og ingeniør- og produksjons utfordringene med det presserende behovet for å bli mer bærekraftig. Vi ser frem til å høre hva fansen vår tenker når de åpner sin første papirbaserte ferdigpakkepose.»

 

Kom bak kulissene for å se de papirbaserte posene på våre produksjonslinjer nedenfor.

 

Ny emballasje for Pick a Brick og Collectible Minifigures

Pick & Build vegger i LEGO Retail Stores vil også tilby papirbaserte beholdere ettersom flatpakkede, hurtig monterte pappesker erstatter plast kopper. De nye boksene tar opp mindre enn halvparten av plassen til den gamle containeren, noe som betyr at de er enklere og mer effektive å lagre og sende. Det nye formatet fases inn på tvers av europeiske og nordamerikanske markeder i løpet av resten av 2023-butikkene, med Sør Amerikanske og Asiatiske markeder som følger i 2024.

 

 

På samme måte har emballasjen for alle LEGO® Minifigures samleobjekter blitt byttet fra engangsplast til resirkulerbare pappesker. Den globale utrullingen av de nye boksene begynte i august og vil hjelpe LEGO Group med å spare ca. 30 tonn engangsplast årlig (basert på 2022-salgstall).

 

I september kunngjorde LEGO Group planer om å tredoble sin investering i miljømessig bærekraft, og bruke mer enn 1,4 milliarder dollar på bærekraftsrelaterte aktiviteter i løpet av de neste tre årene. Utvidelsen av papirbaserte poser i eske, Pick a Brick og LEGO® Minifigures samleobjekter i pappesker er alle viktige milepæler i LEGO Group ambisjon om å redusere miljøpåvirkningen.

 

Fakta

Posene er laget av 95 % papir, mens resten er et tynt plastbelegg, som har til formål å beskytte LEGO®-elementene fra å punktere posen samt lime posen sammen.

 

Posene er resirkulerbare i land der papirresirkuleringsinfrastruktur finnes og har blitt verifisert av eksterne laboratorier i EU, USA og Canada.

 

Pressemeldingen More LEGO® boxes in Europe and Asia to contain paper-based bags

Pressemeldingen LEGO Group to invest up to US$400 million over three years to accelerate sustainability efforts fra 2020

Bilder fra LEGO Group to invest up to US$400 million over three years to accelerate sustainability efforts fra 2020

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder