LEGO Group lover å oppnå netto-nullutslipp innen 2050

LEGO Group lover å oppnå netto-nullutslipp innen 2050

LEGO Group har kommet med enda en pressemelding i dag. LEGO har allerede begynt å bytte ut plastposene som er i LEGO sett med papir poser, og fra september kommer CMF minifigurene i pappesker istedenfor plastikkposer. 

Billund, Danmark, 30. august 2023: LEGO Group lovet i dag å oppnå netto-null-utslipp av klimagasser (GHG) innen 2050 som en del av den fortsatte innsatsen for å redusere miljøpåvirkningen. Selskapet har sendt sin intensjon til Science Based Target-initiativet (SBTi) og vil samarbeide med SBTi for å utvikle et mål som vil dekke Scope 1, 2 & 3-utslipp*.

 

Løftet er en utvidelse av dets eksisterende klimamål på kort sikt om å redusere klimagassutslipp med 37 % innen 2032 fra en 2019-base, som tidligere ble godkjent av SBTi.

 

Niels B Christiansen, administrerende direktør i LEGO Group sa: «Vår umiddelbare prioritet er å nå våre karbonreduksjonsmål for 2032, og vi gjør fremgang på tvers av en rekke initiativer. Dette nye, langsiktige målet vil sikre at beslutningene vi tar i dag vil redusere vårt karbonavtrykk i løpet av de neste tiårene. Det vil også oppmuntre fremtidige generasjoner av LEGO-ansatte, partnere og leverandører til å fortsette å jobbe med en følelse av at det haster for å redusere miljøpåvirkningen fra virksomheten vår.

 

«Vi vet at barn ser til oss for å gjøre det som er riktig. Å ta vare på miljøet er en av deres største bekymringer, og vi mottar hundrevis av brev i året med gode ideer fra barn om hvordan vi kan gjøre en forskjell. De holder oss til ansvar, og vi må sette ambisiøse mål og ta meningsfulle og varige handlinger for å beskytte deres fremtid.»

 

LEGO Group vil søke å samarbeide med SBTi for å utvikle netto-null-målet i løpet av de neste to årene, samtidig som de utvikler en klimaomstillingsplan som viser et veikart for å nå målet.

 

LEGO Group planlegger å tredoble sin investering i miljømessig bærekraft i løpet av de neste tre årene, spesielt på områder som vil bidra til å redusere klimagassutslipp, og bruke mer enn 1,4 milliarder dollar på bærekraftsrelaterte aktiviteter. Dette inkluderer:

  • Designe bygninger og tomter for å være karbonnøytrale. Fabrikker og bygninger skal designes og bygges etter de høyeste miljøstandarder. For eksempel bygger vi for tiden to fabrikker som er designet for å være karbonnøytrale drevne når de er ferdige, og har som mål å sikre Gold LEED-sertifisering som grunnstandard på alle nye fabrikker og bygninger på vårt globale campus.
  • Øke kapasitet og produksjon av fornybar energi på våre anlegg. Vi vil redusere absolutte utslipp på tvers av vår produksjon, butikker og kontorer gjennom å øke produksjonen av fornybar energi i våre fabrikker og kjøpe fornybar energi til fabrikker, kontorer og butikker.
  • Tar hensyn til CO2-utslipp på tvers av alle forretningsbeslutninger. Dette inkluderer Shadow Carbon Pricing på nøkkelinvesteringer, en Carbon KPI som vil være knyttet til lederlønninger fra 2024 og ansvarlig reisepolitikk for å redusere mengden ansattes reiser, spesielt internasjonale flyreiser.
  • Gå sammen med leverandører for å redusere miljøpåvirkningen kollektivt. 98 % av klimagassutslippene våre kommer fra utenfor vår virksomhet, fra forsyningskjeden vår. Vi fortsetter å jobbe med leverandørene våre, via vårt mangeårige Engage-to-Reduce-program som ble etablert i 2014, for å kollektivt redusere deres miljøpåvirkning.

Utover denne aktiviteten vil selskapet også fortsette å investere i initiativer for å redusere karbon globalt som kanskje ikke teller for å nå det SBTi-godkjente målet på dette stadiet. Dette inkluderer å utforske kompensasjonstiltak, som å støtte karbonfangstprogrammer, og oppskalere en massebalansetilnærming for å redusere avhengigheten av fossilt brensel som råstoff.

Christiansen sa: «Vår første prioritet er å målbart redusere karbonutslippene våre, men utfordringen er enorm, og vi tar skritt på tvers av alle områder av virksomheten vår for å redusere vår miljøpåvirkning.»

 

Kilder: LEGO Group

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder