Veiplater du bygger selv

Foto: LEGO

Fra LEGO produserte veiplater til byggbart design: Veiplater du bygger selv.

De fleste av oss er kjente med de gode gamle veiplatene fra LEGO, hvorav de første ble produsert i 1978. Nå har imidlertid det velkjente designet fått seg en ny drakt. En lengre epoke med ferdigproduserte veiplater erstattes av en mer fleksibel løsning. Nytt av i år er veiplater du bygger selv og tilpasses til ens eget behov.
Noen synes det er positivt med de nye veiene, mens andre liker de ikke. Slik vil det nok bestandig være 😉
Men det flere har påpekt så lang er at de nye veiene ikke har svinger og de bygger mer i tykkelsen, slik at om du har modulhusene vil det ble en kant mellom husene og veien.

Veiplater du bygger selv

Når dette skrives ligger settet 60304 på kr 227.- på lekekassen.no. På lego.com ligger det på kr 269,90.- og er i skrivende stund utsolgt hos LEGO.

Det er flere andre City sett som har med deler av dette settet i sine sett. Slik at du kan utvide LEGO byen din. Noen av de settene er 60292 Bysentrum, 60291 Moderne familievilla og 60290 Skatepark.

Jeg har laget flere innlegg med de forskjellige basisplate av veier. Da det finnes flere forskjellige bredder på veiene, fasonger og farger. Pluss et innlegg med alle veiene og en med basisplatene til space sett.

 

[democracy id=»6″]
60304 inneholder 112 deler fordelt på veier, skilter, vegetasjon og litt annet. Det er også med deler så du kan lage fartsdumper. Det er ikke med noen klistremerker, så brikkene for gatelys og fotgjengerovergang er ferdig med print.

Skal du sette sammen flere pakker av 60304 trenger du flere 2×4 og 1×4 tiles for å feste settene til hverandre. Så har du ikke det i LEGO samlingen din fra før bør du gå til innkjøp av de. Du kan få kjøpt slike brikker på Bricks & Pieces LEGO.com og Bricklink.com. På Brinklink kan du finne flere norske selgere slik at frakt blir noe billigere enn fra utlandet. Det finnes også flere Facebook grupper som selger LEGO.

Det som blir spennende framover er å se om LEGO gir ut sving og rundkjøring i samme serien. For nå blir jo LEGO byen veldig firkantet.

Skjerm bilde fra rebrickable.com

Legg gjerne ut bilder av din LEGO by i kommentarfeltet under 🙂 Både med gamle veiplater og/eller de nye som vi kan bygge selv 🙂 

 

60236 og 60237 er fortsatt å få kjøpt i butikker og nettsider som har de til rett over kr 100.- pr pakke. På lego.com står de som utsolgt, men er usikker på om de får de igjen. Så trenger du flere av disse veiplatene bør du handle raskt. Når alle butikker og nettbutikker er utsolgt vil som regel prisen øke på det private markedet. Så du må ikke gå over til veiplater du bygger selv om du ikke vil. 

Video listen under er oppdatert med video på hvordan du bygger svinger med det nye systemet.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder