Baseplater

Disse er i salg nå

Baseplater er blant annet laget i størrelsene 8×16, 8×24, 8×32, 16×16, 16×18, 16×22, 16×24, 16×32, 24×24, 24×32, 24×40, 32×32, 48×48, 50×50. Men det er langt fra alle disse du kan få kjøpt idag. Stort sett er det 32×32 og 48×48 som du kan få kjøpt løse i butikken nå.

Hvorfor vil du kutte opp baseplater?

Hvis du lager en LEGO by og har kun en bestemt plass til det, er det ikke sikkert at baseplatene vil dekke hele området. Men du ønsker likevel å kunne bruke hele området til LEGO by. Kanskje du har noen få cm igjen av bordet og du vil ha et fotgjengerovergang på enden av veien? Da kan du også kutte en veiplate.

Eller du har vært uheldig å fått ødelagt et hjørne av baseplaten og ønsker å bruke den litt mindre. Hvis du har baseplater som har ødelagte hjørner som du har lyst til å kutte mindre, vent til du har et behov for de, slik at du ikke kutter de for små. Evt kutt de i de mer standard størrelsene som er nevnt først i dette innlegget. Smale baseplater på f.eks 8×32 studs kan brukes på smale hyller for å sette minifigurer på.

Hva er målene på x antall studs?

Baseplater på 32×32 studs måler 25,6 cm x 25,6 cm (10.079 Inches x 10.079 Inches), mens baseplater på 48×48 studs måler 38,4 cm x 38,4 cm (15.118 Inches x 15.118 Inches).

Det finnes en egen nettside hvor du kan regne om studs til cm eller cm til studs. Det er også andre måleenheter der også. Siden heter sariel.pl

Hva trenger du av utstyr får å kutte baseplater?

Det er ikke mye utstyr du trenger, men en skarp kniv og en skjærefjøl eller treplate eller lignende som underlag.

Av kniv er slike brytebladkniver bra, disse kan du bryte av slik at du har en ny og skarp tupp. Disse får du kjøpt for en billig penge på blant annet Clas Ohlson og Biltema. Men også i hobbybutikker og håndverker butikker.

Nå har jeg ikke prøvd selv, men av det jeg har lest er saks og sag ikke å anbefale. Det blir langt fra pent.

I tillegg trenger du noen vanlige plater i f.eks størrelse 2×10. Disse er for å ha på baseplatene der du ønsker å kutte baseplaten. Gjør du det pent og riktig blir ikke disse platene ødelagt.

I videoene ser du hvordan du gjør dette.

HUSK SIKKERHET!

Har du kuttet baseplater? Fortell gjerne i kommentarfeltet under hvordan du gjøre det og hva du brukte de kuttede baseplatene til 🙂 Del gjerne bilder også.

Baseplater på vei ut av sortimentet til LEGO?

Det er rykter som går på at LEGO skal slutte å produsere baseplatene. Også de hvite som ganske nylig kom ut. Mer om det i disse to artiklene:

The LEGO Group confirms baseplates aren’t going anywhere.

LEGO Grundplatten: Verschwinden sie bald ganz aus dem Sortiment? Denne er på tysk, link til norsk oversetting her. 

I 2021 kom det nye Veiplater du bygger selv, i dette innlegget kan du lese alt om de 🙂

 

[democracy id="11"]

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder