Byggetips: Hvordan bygge fjell?

Byggetips: Hvordan bygge fjell?

Vi har tidligere skrevet generelt om LEGO – Tips og triks og 12 LEGO Masters byggetips. Nå skal vi se litt mer på hvordan bygge små og store fjell. Nå er jeg ikke noe god MOC bygger, så her må vi se nærmere på hva de som er flinke til å bygge fjell MOC gjør det. Og skrive om dette er ikke enkelt å få til forståelig, så jeg har funnet flere YouTube videoer som forklarer dette bra.

Bildet over er mitt første forsøk på å bygge et fjell, dette var før jeg så på disse videoene som er under her. Så jeg har et stort forbedringspotensiale her 😅🙈 Så skal du bygge ditt første fjell anbefaler jeg deg å se i alle fall et par videoer før du begynner.

Etter å ha sett igjennom disse videoene er de beste fjellene de som bruker flere forskjellige typer klosser og bygge tekniker som blir de beste. Men det er nå min mening, men anbefaler dere å se igjennom de og finne din måte å bygge på. Det er garantert flere videoer der ut på hvordan bygge fjell, men jeg har valgt ut de jeg synes var de beste. Har du en måte å bygge fjell på som ikke er i videoene under? Kommenter under da vel og legg gjerne med bilder.

Leser tips

Etter at dette innlegget ble publisert kom dette tipset inn fra LEGO Masters deltaker Lasse Nymoen:

Av erfaring, så går det og MYE kloss med innvendig i fjellet og, Her kan man godt bruke både slitte klosser og rare farger – Det bør ikke være synlig uansett. Man trenger ikke lage det massivt, men støttestruktur inni hjelper til å holde ting stødig, både for transport og for å bygge fjellstrukturen på (spesiellt under bygging før ting låses sammen av f.eks. fjelltoppen). Og ikke minst, bygg det i moduler, f.eks. 32×32 baseplate størrelse – du har ikke lyst til å forsøke å flytte et stort fjell i en operasjon.

Når en skal bygge store fjell og trenger masse klosser til å bygge strukturen inni kan en bruker DUPLO klosser. Da sparer du masse av de vanlige klossene, da de kan brukes sammen med de vanlige LEGO klossene. Har skrevet mer om det på LEGO og DUPLO sammen.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder