CMF går fra poser til esker

CMF går fra poser til esker

Nylig kom CMF: 71039 LEGO® Minifigures Marvel-serie 2 ut. Som mange av dere sikkert har fått med dere går LEGO fra poser til esker på CMF (Collectible Minifigures). Tidligere har de vært i poser slik at det er mulig å klemme på posene for å kjenne etter hvilken minifigur som ligge i. LEGO jobber hele tiden for å bli mer miljøvennlig og i nyere sett er plastikkposene med LEGO klosser i byttet ut med papirposer. Det forsetter de med til alle sett har papirposer.

I sosiale medier verden over ser vi at folk er sinte over å ikke kunne kjenne etter hvilken minifigur som er med i de nye eskene. Folk veier eskene for å se om det er noen vekt forskjell, noen mener det er løsningen. Men jeg har sett andre igjen som hevder at eskene er ikke 100% like i vekt. Det er forskjellige mengder lim og kutt av eske kan være forskjellig. Derfor vil det ikke fungere 100%. Noen prøver seg med lommelykten fra mobilen og lyser inn i hjørnene på eskene for å se om de kan se hvilken figur som ligger i.

I sosiale medier har jeg sett mange bilder av esker som er blitt åpnet i butikkene. Dette er det igjen butikkene som taper på 😢  Vær så snill og ikke gjør det!

Ikke noe nytt

Det er overhode ikke noe nytt at vi ikke kan få se hva vi kjøper, hva med de gamle Pokemon kortene fra 90 tallet, slike kort finnes jo også innen for basketball, ishockey og fotball for å nevne noen. Pokemon kortene er igjen blitt populært og noen av de eldre er verdt veldig mye. Funko Pop, Disney, Marvel og mange mange flere har «mysterie» esker til sine produkter.

Hva gjør du med dine minifigurer fra CMF som du har flere enn du ønsker av?
  • Add your answer

Kan vi få noe positivt ut av dette?

Hva kan vi som kjøper disse CMF eskene som plutselig sitter med dobbel eller trippelt opp av ymse minifigurer gjøre?
Enkleste er jo å legge de ut i kjøpe/salg grupper på Facebook og selge de.
Men hva med å arrangere bytte kvelder? Det er jo ikke umulig at det er noen i din by som sitter med minifigurer de ønsker å bytte, vet du ikke om noen, etterlys på LEGO grupper på Facebook eller andre sosiale medier du er på. Kanskje arrangørene av LEGO messer kan ha et bord hvor folk kan komme å sette seg ned å bytte minifigur mot en annen minifigur?

Hva med å arrangere LEGO bygge kveld hvor dere bytter minifigurer i samme slengen? Pr nå har vi 3 LEGO foreninger i Norge som er undergrupper av Brikkelauget, de er Bodø BrikkebyggelagMandal Brikkeklubb – AFOLTøyen Legoklubb og Vestland Byggelaug. Kanskje de kan arrangere bytte kvelder? Det er helt sikkert andre muligheter enn det jeg har kommet på her. Her er det bare fantasien som stopper oss.

Pandemien er over, vi kan være sosiale igjen 😉

Når andre som samler på mysterie esker av ymse slag, så kan vel vi i LEGO miljøet klare det også? Tenk positivt, ikke skap begrensinger for deg selv.

Eksempler på andre «mysterie» esker.

 

Å nei vi er ikke betalt av LEGO for å skrive dette  😉 Å ja vi har puttet hånda i et vepsebol nå 🤣

Du finner full oversikt over alle LEGO innlegg på BrikkeFrue i menyen, eller du kan klikke her.

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Flickr, Facebook og Instagram

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder