LEGO masters deltaker Grzegorz Gregor Gorczynski har laget båten «Edda Freya» i LEGO

LEGO masters deltaker Grzegorz Gregor Gorczynski har laget båten «Edda Freya» i LEGO

Det er Østensjø Rederi AS som har båten Edda Freya i sin flåte, som nå LEGO masters deltaker Grzegorz Gregor Gorczynski har laget i LEGO.

Gregor har brukt ca 45 timer og rundt 4500 deler på båten og tilhørende hus/kontor. Edda Freya er på hele 114 cm lang, 19 cm bred og 36 cm høy. For sammenligning er Titanic LEGO versjon på 135 cm lang. Så Edda Freya er en stor båt. Båten er en tro kopi av originalen, med alle sine detaljer.

Gregor stor koste seg under planlegging og bygging av Edda Freya. Det største problemet for Gregor var å skalere et skip som han aldri hadde sett i virkeligheten. Han baserte det kun på bildene. Da Edda Freya var ferdig spurte Østensjø Rederi AS om han kunne bygge enda et kontorbygg. Da begynte problemene med å matche bygningens skala til skipet, som da allerede var ferdig.

Et av de vanskeligste elementene var å bygge skipets baug og styrehus på grunn av problemer med å finne LEGO-klosser i riktig farge. Her kom en av de beste butikkene som selger LEGO klosser, Brikkebutikken på Kongsvinger til unnsetning og leverte de manglende elementene veldig raskt. Til syvende og sist ble prosjektet fenomenalt og alle var veldig fornøyde med resultatet, forteller Gregor.

 

Bildene er det Grzegorz Gregor Gorczynski og Østensjø Rederi AS som har tatt.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder