Nye sett

Hele 12 nye sett ble lansert på LEGO CON 2022, som foregikk på YouTube 18.juni 2022.

Joel McHale og Vick Hope ledet oss igjennom showet, de hadde også med seg programleder for LEGO masters UK Melvin Odoom, Brikkemester for LEGO masters USA Jamie Berard og Brikkemester for LEGO masters UK og designer av 40516 Matthew Ashton.

LEGO fyller 90 år i år og de feirer med å komme med 2 klassiske sett som er modernisert og laget litt større. Det er 10305 Løveridderens borg som er inspirert av Castle sett som kom ut på 80 og 90 tallet.
10497 Galaxy Explorer er en moderne versjon av 928 Space Cruiser and Moonbase og 497 Galaxy Explorer. 928 og 497 er samme settet, men fikk forskjellige nummer og navn da 928 ble gitt ut i Europa og 497 ble gitt ut i USA. Begge versjoner kom ut i 1979. Så litt moro at nummeret på nye Galaxy Explorer er 10497, mens på gamle USA versjonen er 497. Dette er nok ingen tilfeldighet 😉

De 12 nye sett som ble presentert for oss i løpet av LEGO CON showet var:
ICONS: 10305 Løveridderens borg (Lion Knights’ Castle)
ICONS: 10497 Galaxy Explorer
Mindcraft: 21189 Skjelettfengselet (The Skeleton Dungeon)
Mindcraft: 21190 Den forlatte landsbyen (The Abandoned Village)
ART: 31207 Blomsterkunst (Floral Art)
BrickHeadz: 40542 Bygg deg selv – FC Barcelona (FC Barcelona Go Brick Me)
CMF: 71034 Serie 23 (Series 23)
Super Mario: 71410 Figurpakker – 5. serie (Character Packs – Series 5)
Star Wars: 75323 The Justifier™
Star Wars: 75337 AT-TE™ Walker
Disney AVATAR: 75574 Toruk Makto og Sjelenes tre (Toruk Makto & Tree of Souls)
MARVEL: 76218 Sanctum Sanctorum

De fleste av de skal vi se nærmere på i innlegg som kommer i sommer. Alle settene kommer ut de første dagene i august.

[democracy id=»34″]

YouTube

LEGO CON 2022 foregikk på YouTube, dessverre har LEGO skrudd av funksjonen slik at jeg kan legge YouTube videoene direkte her. Men vi linker selvsagt til de 🙂
Hoved showet
https://youtu.be/ZHSnx-smuUA

Amerikansk tegnspråk (ASL)
https://youtu.be/PBVj869YM2w

Britisk tegnspråk (BSL)
https://youtu.be/1wRKuRtu2fU

Undertekster fransk (Sous-titres Français)
https://youtu.be/DtyvV3-cq5A

Med tyske undertekster (Mit Deutschen Untertiteln)
https://youtu.be/G4gh0i-eMpY

Undertekster på italiensk (Sottotitoli in Italiano)
https://youtu.be/xBImgH01DDc

Undertekster på spansk (Subtítulos en Castellano)
https://youtu.be/TNXpK0FR5HY

Nederlandske undertekster (Nederlands ondertiteld)
https://youtu.be/5JKbXHchcS4

Voiceover Fransk (Description audio Français)
https://youtu.be/aPlOmF37avY

Voiceover Tysk (Audio auf Deutsch)
https://youtu.be/ng9fdER9KcU

LEGO sin pressemelding i forbindelse med LEGO CON og de 12 nye sett som de presenterte.

LEGO® CON 2022 ER TILBAKE

STØRRE OG BEDRE ENN NOENSINNE
LEGO Group lanserer sitt 90-årsjubileums sommer feiring med LEGO® CON

Full av produkt- og merkevare avsløringer, magiske økter, aktiviteter og ekstra spesielle gjester som tok fansen med bak kulissene.

 

Billund, Danmark – 18. juni 2022: LEGO Group satte opp showet med alle showene da det nok en gang imponerte fansen med det virtuelle og gratis å delta på LEGO® CON. Designet spesielt for familier som elsker klosser, var det to timer lange liveshowet, arrangert av Vick Hope, Joel McHale og Melvin Odoom, full av underholdning. Det ga LEGO-elskere en sniktitt på de siste LEGO-nyhetene og -produktene mens de koblet dem med andre LEGO-entusiaster fra hele verden.

 

Innpakket i en ekstra spesiell 90-årsfeiring av LEGO merket, utfordret overfloden av økter på årets begivenhet fansen til å tenke stort, siden det inkluderte alt fra det magiske til det fantastiske og til og med det superkraftige.

 

Feirer 90 år med lek
I sin økt om ’90 år med lek’ startet LEGO-konsernet feiringen av sommeren med 90-årsjubileum. Sesjonen ble lansert av to unike arveprodukter til ære for den store anledningen, som hver er designet for å fremkalle nostalgi. I sentrum var LEGO® Lion Knights’ Castle som leveres komplett med en fungerende vindebro og portkule, skjulte passasjer, rømningsveier for fangehull og spinnende vannhjul, samt LEGO® Galaxy Explorer-settet, som ble avslørt gjennom en rørende gjenforening av LEGO familier.

 

I tillegg til sine nye jubileumsprodukter avslørte selskapet «Make the World a Playground», en sommerlang kampanje for sitt 90-årsjubileum, der både barn og AFOL-er inviteres til å slippe løs fantasien og bruke kreativiteten sin til å legge til enda mer lek til vår verden.

 

Fantastiske nye produkter
Blant de nye produktene som ble avslørt, ble fansen behandlet med en eksklusiv titt på den splitter nye LEGO® Avatar-produktserien som feirer den totale franchisen til dags dato i forkant av premieren av Avatar: The Way of Water i desember. Det nylig avslørte settet inneholder LEGO® Avatar Toruk Makto & Tree of Souls som lar fansen gjenskape øyeblikket fra den første filmen da Jake, som Toruk Makto, samler Omatikaya-klanen for å forsvare ikke bare ett av deres helligste steder, Treet av sjeler, men hele Pandora.

 

Selskapet annonserte også flere spennende oppdateringer til sine allerede elskede linjer. En annen stor avsløring så at seerne fikk en eksklusiv første titt på de splitter nye, virkelig ute av denne verden-settene som kommer til fanfavoritten, LEGO Star Wars. Settene, LEGO® Star Wars™ The Justifier™ og LEGO® Star Wars™ AT-TE™ Walker vil gi fansen sjansen til å gjenskape de episke Star Wars: The Bad Batch-historiene med den utrolige modellen av dusørjegeren Cad Banes stjerneskip, The Justifier, eller makt til kamp mot Separatist Droid Army med AT-TE™.

 

Fans av LEGO® Marvel™ fikk i mellomtiden en første titt på et nytt Doctor Strange-sett som viser frem Sanctum Sanctorum som omtalt i en rekke filmer, og ga dem en sjanse til å åpne opp sine helt egne multivers. LEGO Minecraft®-byggere ble bortskjemt med to splitter nye sett å legge til samlingen deres: LEGO Minecraft The Abandoned Village og LEGO Minecraft The Skeleton Dungeon.

 

Elskere av LEGO® Super Mario™ ble heller ikke utelatt! De fikk et glimt av de splitter nye karakterpakkene som vil bli introdusert til LEGO® Super Mario™-universet, med morsomme karakterer inkludert Nabbit, en lilla padde, Hammer Bro, Waddlewing, Toady, Baby Yoshi, Red Yoshi og Blue Shy Fyren blir med på moroa. De ble også vist hvordan både nye og eksisterende karakterer kan samhandle med LEGO® Mario™, LEGO® Luigi™ og LEGO® Peach™ startkurs.

 

Det var også en første titt på en ny sporty serie av LEGO® Brickheadz™ som lar fansen bli en FC Barcelona-spiller i LEGO BrickHeadz-form, og seerne var de første som ble vist den aller nyeste LEGO Minifigures-samlingen som vil bli med i LEGO-serien senere i år.

 

Episke byggeøkter
For å toppe de mange produktavsløringene og øktene, var det proppfulle showet også fullt av muligheter for fans til å fordype seg i levende byggeaktiviteter og samtaler med eksperter fra hele verden.

 

Høydepunkter fra arrangementet inkluderte en kreativ mesterklasse fra Pixar Animation Studios, som ble gitt av ingen ringere enn regissøren av Disney og Pixars «Lightyear», Angus MacLane. LEGO® Harry Potter™-fans fikk i mellomtiden sjansen til å se hvordan vi forvandler filmsett til LEGO-sett gjennom en magisk byggeomvisning i Warner Bros. Studios London – The making of Harry Potter™ med Harry Potter-filmskuespillerinnen Evanna Lynch og LEGO-designer Marcos Bessa – gir publikum tips og magiske triks for å bygge sine helt egne kreasjoner underveis.

 

LEGO-fanatikere kunne ta del i episke utfordringer, hvor de ble vist innovative og varierte måter å bygge med LEGO-klosser på. Utfordringene inkluderte mange spesielle gjester, inkludert Agnes Larsson fra Mojang Studios, samt en spesiell LIVE LEGO Masters byggeutfordring arrangert av LEGO Masters-dommerne Matthew Ashton og Jamie Berard, med deltakere fra hele verden som ble utfordret til å bygge den mest lekne kaken du noen gang har sett.

 

«Vår fantastiske LEGO CON handler om å bringe fans sammen rundt vår felles lidenskap for klossen. Det er vår måte å åpne våre virtuelle dører og bringe fans i alle aldre nærmere designere og utrolige produkter, for å oppleve noe av det vi opplever hver dag i LEGO Group, sier Emma Perkins, leder av LEGO Agency EMEA. «Årets LEGO CON starter feiringen av 90-årsjubileet vårt, og for å feire alle våre fantastiske fans, ønsket vi å sørge for at årets show var enda større, bedre og mer klossete enn i fjor!»

 

Mange andre elskede linjer ble også vist frem og hadde noen spennende nye oppdateringer av sine egne. Under showet ble nye LEGO Art Floral Art-sett og LEGO DOTS Stitch-on og Adhesive Patches avslørt, og fra Games hørte vi om LEGO Brawls, som snart vil lande på din foretrukne spillplattform.

 

Dessuten avslørte LEGO® MINDSTORMS® Machine Learning: en ny utvidelse i Robot Inventor-appen, som bruker kameraet eller mikrofonen på enheten din til å identifisere forskjellige bilder eller lyder, for eksempel talekommandoer.

 

Fansen fikk en eksklusiv titt på finalen av LEGO Friends-showet i 2022, mens LEGO NINJAGO® så en sniktitt på hva som kommer senere i år. LEGO CITY hadde kule aktiviteter som en live stunt-action i studio, og fans fikk også en sjanse til å komme nærmere enn noen gang før inne i et LEGO Technic™-sett.

 

Gikk du glipp av handlingen? Ikke noe problem!
LEGO CON 2022 er nå tilgjengelig for å streame gratis i sin helhet på www.LEGO.com/LEGOCON eller på LEGO YouTube-kanalen www.youtube.com/LEGO.

 

Du kan også sjekke ut de siste nyhetene og produktene som ble avslørt under LEGO CON 2022 ved å besøke LEGO.com.

Full liste over produkter avslørt under LEGO® CON

LEGO® Marvel Sanctum Sanctorum (76218)

 • Alder: 18+; 2708 deler; Lansering 1. august 2022; 249,99 EUR/USD
 • Denne 2708 delers gjenskapingen av Sanctum Sanctorum, den beryktede residensen til Doctor Strange, inneholder klassiske scener fra Marvel Studios’ Avengers: Infinity War og Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Den øverste historien rommer museet for mystiske samlinger, den midterste delen inneholder biblioteket og på bakkenivå er det kjente trekk både inne og ute.

 

LEGO® BrickHeadz™ FC Barcelona Go Brick Me (40542)

 • Alder: 10+; 53 deler; Lansering 1. august 2022; 19,99 EUR/USD
 • Barn og fans av FC Barcelona vil bli begeistret over å bygge en BrickHeadz™-modell av seg selv som spiller for en av verdens største fotballklubber! De kan velge mellom 3 forskjellige hudtoner, brun, lysebrun eller mørkebrun; 4 forskjellige hårfarger, blond, brun, ingefær eller svart; og mange forskjellige hårstiler inkludert pigger, hestehaler, en mohawk eller skallet. Skjorten har klubbens ikoniske emblem foran, mens det også er 2 klistremerkeark for dem å legge til favorittnummeret på baksiden.

 

LEGO® Star Wars™ The Justifier™ (75323)

 • Alder: 9+; 1022 deler; Lansering 1. august 2022; 169,99 EUR/USD
 • Dusørjeger Cad Bane har fengslet Omega om bord på The Justifier. Dette fantastiske romskipet har en superdetaljert cockpit, fjærbelastede skyttere og kule fly- og landingsmoduser. Hjelp Omega å bryte ut av laserfengselscellen, med hjelp fra droiden Todo 360, og slå deg sammen med Hunter for å komme seg unna. Men det er en stor dusørbelønning på hodet hennes, så Bane og Fennec Shand vil ikke gi opp lett!

 

LEGO® Star Wars™ AT-TE™ Walker (75337)

 • Alder: 9+; 1082 deler; 1. august 2022; 139,99 EUR/USD
 • Kraft til kamp mot separatist-droidhæren, med den mektige AT-TE Walker! Med kommandør Cody i cockpiten kan du gå over steinete terreng og avfyre ​​den roterende tunge sprengkanonen. Ta tak i våpen og termiske detonatorer fra hytta og plasser de 212th Clone Troopers for å kjempe mot the Battle Droids på bakken. Hvem vil triumfere i «the Battle of Utapau»? Det er opp til deg!

 

LEGO® Lion Knights’ Castle (10305)

 • Alder: 18+; 4514 deler; Lansering 3. august 2022; $399,99 / £344,99 / €399,99
 • Det er bygget voksne LEGO®-fans har ventet på. En klassiker – gjenskapt. Lion Knights’ Castle feirer 90 år med LEGO-historie, og er en ny tolkning av det ikoniske LEGO Castle-temaet. Det imponerende settet er spekket med detaljer, og med 4514 deler tilbyr det et prosjekt å nyte. Så gjenoppliv barndoms gleden når du avdekker de mange historiene og overraskelsene pakket inn i denne modellen.

 

LEGO® Galaxy Explorer (10497)

 • Alder: 18+; 1254 deler; 1. august 2022; $99,99 / £89,99/€99,99
 • Feir 90 år med LEGO®-kreasjoner med dette nostalgiske byggeprosjektet for voksne. Denne spesielle jubileumsutgaven av Classic 497 LEGO Galaxy Explorer beholder alle funksjonene til 1979-settet, men i større skala. Gå tilbake i tid og nyt en avslappende konstruksjon, lag alle detaljene. Med 4 astronaut figurer og tilbehør er det mye å utforske i denne hyllesten til en LEGO-fanklassiker.

 

3 av 12 minifigurer fra LEGO® Minifigures Series 23 (71034) ble avslørt

 • Alder: 5+; Lansering 1. september 2022; 3,99 EUR/ 4,99 USD
 • Gled et barn eller en minifigurfan med disse LEGO® Minifigures Series 23 (71034) blindposer for 5+ år. Denne unike serien har en flott serie med morsomme karakterer som kan samles og vises eller for å ta uavhengig eller gruppespill i uventede nye retninger.

 

LEGO® Avatar Toruk Makto & Tree of Souls (75574)

 • Alder: 12+; 1212 deler; Lansering 1. oktober 2022; 149,99 EUR/USD
 • Bli med Jake Sully, Neytiri, Mo’at og Tsu’Tey på Tree of Souls! Dette LEGO® Avatar-settet gjenspeiler scenen der Jake slutter seg til den majestetiske Toruk og blir den 6. Toruk Makto. Dykk ned i den intense innsatsen for å forsvare det viktige landemerket til Na’vi-folket, fly på Toruk eller ri på den voldsomme Direhorse. La røttene til treet vikle rundt deg og bli med resten av Na’vi mens de kommuniserer sammen!

 

LEGO® Minecraft® The Skeleton Dungeon (21189)

 • Alder: 8+; 364 deler; Lansering 1. august 2022; 49,99 EUR / 44,99 USD
 • Bruk hakken til å utforske stalagmittene og dryppsteinene i dryppsteinsgrotten. Vær forsiktig – det er 2 skjeletter i fangehullet nedenfor! Skyv en stalagmitt for å få steiner til å rase ned på den fiendtlige mobben. Deretter klatre nedover dråpene i den frodige hulen for å kjempe mot skjelettene med armbrøsten. Men pass på – et spinn av spawner får et annet skjelett til å dukke opp, iført fortryllet rustning!

 

LEGO® Minecraft® The Abandoned Village (21190)

 • Alder: 8+; 422 deler; Lansering 1. august 2022; 29,99 EUR / 34,99 USD
 • Grip sverdet ditt, det er på tide å gjenvinne den forlatte landsbyen fra zombiene! Kjemp mot zombielandsbyboeren ved masovnen, grip zombiefarmen og fang det forlatte huset. Nå kan du gjenoppbygge landsbyen i din egen fantastiske stil! Rydd spindelvevene, kombiner de forskjellige bygningene og legg til møbler og verktøy for arbeidet. Bygg til slutt et bål – og planlegg ditt neste eventyr!

 

LEGO® Super Mario™ Character Pack Series 5 (71410)

 • Alder: 6+; 47 deler; Lansering 1. august 2022; 5,99 EUR/USD
 • Barn kan ta LEGO® Super Mario™-eventyrene sine til et nytt nivå med samlelekekarakterpakker – Series 5 (71410). Hver pakke inneholder en mystisk byggbar karakter med en Action Tag, pluss en liten konstruksjon som kan brukes som skjermstativ eller for å forbedre nivåspillet. Det er 8 LEGO Super Mario-figurer å samle: Nabbit, pluss en lilla padde, Hammer Bro, Waddlewing, Toady, Baby Yoshi, Red Yoshi og Blue Shy Guy. Hver er designet for å brukes med et startkurssett (71360, 71387 eller 71403), som kreves for interaktiv lek.

 

LEGO® Art Blomsterkunstsett (31207)

 • Alder: 18+; 2.870 deler; Lansering 1. august 2022; 69,99 EUR / 79,99 USD
 • Åpen botanisk kreativitet venter i dette LEGO® Art Floral Art (31207) veggsettet. Ta med dristige farger og designmuligheter inn i hjemmet ditt mens du bygger. Du kan også la fantasien blomstre med ditt eget motiv. Nyt en sone med gledelig zen fylt med blomster, fred og stressavlastning mens du klikker hver del på plass.

 

Om LEGO-konsernet
LEGO Groups oppgave er å inspirere og utvikle morgendagens byggere gjennom lekens kraft. LEGO System in Play, med grunnlaget i LEGO® klosser, lar barn og fans bygge og gjenoppbygge alt de kan tenke seg.

 

LEGO Group ble grunnlagt i Billund, Danmark i 1932 av Ole Kirk Kristiansen, navnet er avledet fra de to danske ordene LEg GOdt, som betyr «Leg godt». I dag er LEGO Group fortsatt et familieeid selskap med hovedkontor i Billund. Imidlertid selges produktene nå i mer enn 140 land over hele verden. For mer informasjon: www.LEGO.com

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder