BrikkeFruene på tur til Kloss21

Fra venstre: Nancy (BrikkeFrue), Merete Nilssen (deltaker LEGO Masters Norge) og Gro-Lisbeth (BrikkeFrue)

Siste helgen i november var BrikkeFruene på tur til Kloss21 LEGO messen på Hellerudsletta.

Selve messen var lørdag og søndag, men utstillere var selvsagt på plass tidligere for å sette opp alle sine fantastiske LEGO bygg. BrikkeFruene var på plass fredags kveld for å se litt på hvordan arrangøren og utstillerne jobber for å få alt på plass. Her ble vi godt tatt i mot av Joakim Wang, primus motor for Kloss21 og deltaker av LEGO Masters Norge.

De fleste utstillerne var godt i gang med å sette opp sine LEGO bygg når vi ankom messehallen ved 17:30 tiden. Noen var nesten ferdig, mens andre nettopp hadde begynt. Messehallen er stor og det er god avstand mellom utstillings bordene, så her var det god mulighet til å holde avstand i disse Corona tider.

Madam Sam

Før vi kom oss til Hellerudsletta måtte vi innom Katteriet Kattepensjonat med vår katt Madam Sam. Vi hentet Madam Sam hos Dyrebeskyttelsen sommeren 2019. Dette er nå første gange ho skulle på kattepensjonat så vi var veldig spente på hvordan dette skulle gå.

Dette bildet sier vel det meste om hva ho synes om å bli satt igjen på kattepensjonat?

Nå har vi brukt samme kattepensjonat i veldig mange år, så vi vet at madam Sam blir tatt godt vare på her.

LEGO miljø

Dette er første gang BrikkeFruene er på ei LEGO messe, eller annet LEGO arrangement for den saken skyld. Så forventingene var store til denne helga. Hvordan ville vi bli tatt i mot? Hvor mange utstillere er det? Blir det mye folk som kommer i løpet av helga? Hvor mange er det som selger LEGO på messa?

Hvordan ble vi bli tatt i mot?

LEGO miljøet som møtte oss er varmt og inkluderende <3 Vi har begge erfaring med andre miljøer innenfor idrett og frivillighet, å det er ikke alle steder det er et så inkluderende og varmt miljø. Vi hadde med oss en modifisert 40516 Everyone Is Awesome sett. Dette er overhode ikke noe stort sett, men det var ingen som så ned på dette lille settet, selv om de hadde med seg store fantastiske sett. Heller tvert i mot! Vi fikk mye skryt av dette. Så om du ikke bygger store MOC (My Own Creation) er du fortsatt velkommen.

Hvor mange utstillere var det?

Det så kanskje litt stusselig ut i denne store hallen med de utstillings bordene som var. Altså at det så ut som om det var få utstillere, men det var hele 27 utstillings bord med mellom 200-300 bygg. Noen sto enkeltvis mens andre var satt sammen til større landsbyer. Det var alt ifra små bilder til Millennium Falcon på rundt 70000 deler. Det var vel rundt 50-60 utstiller som da hadde laget alle disse fantastiske bygg.

Publikum

Spenningen var stor til hvor mange som faktisk tok turen til Kloss21 denne helga. Når BrikkeFruene ankom messehallen lørdags morgen ved 10:30 tiden var det allerede masse publikum tilstede. Det kom en jevn strøm til hallen gjennom hele helgen. Totalt var det ca 4000 publikummere innom. Dette var arrangøren fornøyd med, men håper selvsagt på at enda flere kommer neste år.

Det var god plass mellom utstillings bordene, så det gikk fint å holde avstand til hverandre i forhold til pandemien som fortsatt herjer. Det var også satt ut antibac dispensere rundt omkring slik at det var mulig å få spritet hendene. Selv om det ikke var påbud med munnbind når Kloss21 ble arrangert var det mange som brukte det. Alle var flinke med til å holde avstand til hverandre også.

Hvor mange var det som solgte LEGO på messa?

Både BrikkeButikken og CF Bricks var på plass med store stands med masse LEGO. Her så vi at det var masse folk innom gjennom hele helgen. I tillegg var det en stand med løs LEGO som det var et par i fra Tsjekkia som sto for. Alle hadde med seg både nye og gamle LEGO sett som fikk ben å gå på. Møtte på en i fra publikum som var kjempe fornøyd med å ha fått tak i 10254 Winter Holiday Train, dette har ikke vært i salg hos lego.com siden 2019. Det var også andre eldre sett som var mulig å få kjøpt.

 

 

 
Takk

Det var flere av dere lesere som kom bort til oss og ga oss skryt for hva vi legger ut og dere gleder dere til å lese det som kommer i fremtiden. Det setter vi veldig stor pris på <3 Var også publikum som kom bort å fortalte oss at de hadde oppdaget Kloss21 messa på BrikkFrue.no

Hva skjedde på Kloss21

I tillegg til alle utstillingene og butikkene var det flere aktiviteter som foregikk gjennom hele helgen. Tøyen Legoklubb hadde et stort område med masse LEGO som store og små kunne bygge det de ønsket. Det var med stor glede vi så foreldrene bygge sammen med sine barn. Veldig mye av det som ble bygget av barna ble satt ut til utstilling. BrikkeFruene er imponert over kreativiteten.

Det var også en side sal, her var det ved jevne mellomrom konkurranser for barna. Her skulle barna bygge høyst tårn på 10 minutter. Altså en miniversjon av den som er på LEGO Masters. Barna var skikkelig ivrige og de bygget tårn høyere enn de selv er. Det vanket selvsagt LEGO premier til de.

Det var satt opp en speed bil bane, lik den som er på LEGO Masters. Her kunne barn og voksne bygge biler hos Tøyen Legoklubb og teste ut etterpå hvor fort bilene gikk. Hvem som var mest ivrig av barna eller foreldre skal være usagt 😉

Konkurranser

Det var på forhånd lagt ut på Kloss21.no om de forskjellige klassene i konkurransen.

 1. MODERNE
  Her stilles ut byggverk fra den moderne verden. Du kan stille ut dine egne kreasjoner, eller sette sammen LEGO-modeller i kule kombinasjoner. Byer, biler, figurer, mosaikker – alt er lov, så lenge det er moderne.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 2. FREMTIDEN
  Her konkurrerer alle som har laget modeller som viser fremtiden/rommet. Du kan stille ut dine egne kreasjoner, eller sette sammen LEGO-modeller i kule kombinasjoner. Romskip, monstre, STAR WARS, Fantasy – alt er lov så lenge det er fra fremtiden.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 3. GAMLE DAGER
  Lager du kule Piratskip, eller westernbyer? Hva med et kult slott eller en borg? Da kan du konkurrere i «gamle dager». Du kan stille ut egne kreasjoner eller sette sammen LEGO-sett i imponerende kombinasjoner. Her konkurrerer de som stiller ut noe fra fortiden – enten det er steinalderen eller 1800-tallet.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 4. TEKNISK
  Kategorien for de som liker ting som beveger seg. Her er alt lov enten du stiller ut hele Technics-samlingen din, eller bygger en fantastisk maskin selv. Du kan delta i GBC eller lage et frittstående byggverk.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 5. ÅPEN KLASSE
  Ønsker du å stille ut noe, men synes ikke det passer i noen av de andre klassene? Da har vi en åpen klasse! Her kan du bygge hva du vil, men det må være egne byggverk – ikke ferdige sett fra LEGO.
  Premie: 10.000 kr i LEGO
 6. BEST IN SHOW
  Dette er den største heder man kan vinne på KLOSS. Her plukker en jury ut det beste byggverket blant alle bidragene uansett kategori.
  Premie: 10.000 kr i LEGO og 10.000 kr i cash.
 7. KLOSS RC-KONKURRANSE
  Bygger du fjernstyrt bil i LEGO? Da kan du melde kjøretøyet ditt på i RC-konkurransen. Vi setter av et område til en bane der det konkurreres i åpen klasse.
  Premie: 3. plass 1.000 kr i LEGO, 2 .plass 2.000 kr i LEGO og 1. plass 3.000 kr i LEGO.
 8. «Need for Speed» BILKONKURRANSE
  Vil du delta i bilkonkurransen vist på Lego Masters? Nå har du muligheten! Bygg en bil med angitte dimensjoner og delta i dette mesterskapet. Vi setter opp heat og kjører konkurransen gjennom lørdag og søndag. Finaler søndag kveld.
  Regler: Bilen kan kun bygges av originale LEGO deler.Bilen kan ikke være bredere en 20 cm fra ytterkant av hjulene.
  Premie: 3. plass 1.000 kr i LEGO, 2. plass 2.000 kr i LEGO og 1. plass 3.000 kr i LEGO.

DOMMERKRITERIER

En jury bestående av LEGO-entusiaster (noen har du kanskje sett på TV!) vil bedømme alle bidrag i konkurransene. I tillegg kan publikum stemme frem sine favoritter. Juryens vurdering teller 30% og publikumsstemmene teller 70%.

«Best in show» vil bedømmes utelukkende av juryen.

Dommerne vil ofte sette egne kreasjoner foran ferdige sett, så skal du stille ut ferdige sett må du virkelig imponere for å slå en egenkreasjon – men det er mulig!

Juryen vurderer  etter følgende kriterier:

 • Teknisk utførelse
  – Hvor teknisk krevende er bygget
 • Kreativitet
  – Fargebruk, bruk av klosser og hva du bygger.
 • Historiefortelling
  – Hvilke historier forteller du? Kommer de godt frem?

Det var noen klasser det ikke var veldig mange deltakere, mens i andre klasser var det mange. I løpet av helgen kunne publikum stemme på sine favoritter i de fleste klasser. Dette ble gjort elektronisk.

Premieutdeling

Premieutdelingen foregikk på søndags ettermiddag. Da var det stort sett arrangør, utstillerne og de i butikkene som var igjen. Men stemningen sto i taket da alle som vant ble ropt opp 🙂 Gratulerer til alle sammen. 

 

Og hvordan gikk det med Madam Sam på kattepensjonatet? 

Vel, helt fornøyd var ho ikke, men var veldig klar for å bli med hjem 😀

Bilder

Vi tok masse bilder igjennom hele helgen, så det vil komme flere innlegg framover med masse bilder. Så bare å glede seg.

 

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder