Pressemelding: Bygg for å gi 2023 #BuildtoGive

Pressemelding: Bygg for å gi 2023 #BuildtoGive

Bygg for å gi 2023 #BuildtoGive har nå pågått i flere år og LEGO fortsetter med dette prosjektet. Godt over 6 millioner kroner har kommet inn på dette prosjektet for at barn over hele verden skal få mulighet til å få leker.

Les også: Pressemelding: LEGO Group oppfordrer alle til å gi superkraften i lek denne høytiden i en ny festlig merkevarefilm og Pressemelding: Leketid er under trussel: LEGO Group nye lek er din superkraft-kampanje oppfordrer familier til å omprioritere leken 

LEGO skriver dette på sin nettside:

Bygg et hjerte, og spre glede med LEGO® #BuildToGive
Hva er det som skjer hvert år, hjelper utrolig mange barn og er den tingen vi liker kanskje aller best i verden? Svaret er selvfølgelig Bygg for å gi! I år har vi som mål å sørge for at barna som trenger det mest, får muligheten til oppleve lekens superkraft. Vil du hjelpe oss? Finn fram klossene dine, så bygger vi hjerter sammen!

 

1) Bygg et hjerte
Du velger selv hvor mange klosser og farger du vil bruke. Alt blir et hjerte når det kommer fra hjertet.

 

2) Del det
Ta et bilde av hjertet ditt, og legg det ut på sosiale medier med emneknaggen #BuildToGive.

 

3) Ferdig!
Så er det vår tur … For hvert hjerte du bygger og deler, vil vi donere et LEGO® sett til et barn som trenger å få leke i julen.

 

Dere har hjulpet oss å donere over 6,5 millioner sett siden 2017 …
Julepynt, stjerner og gaver laget av LEGO® klosser! #BuildToGive-modellene du har laget hvert år, har gitt millioner av sårbare barn muligheten til å leke.

 

… og sammen kan vi gi enda 1,5 millioner til!
Vårt mål er å sørge for at enda flere barn får muligheten til oppleve lekens superkraft i julen. Du virker ganske målbevisst, du også, så la oss samarbeide.

 

 

 

 

Bygge instruksjoner i fra LEGO på 3 forskjellige hjerter 

Et begynnerhjerte

Bygg denne slående minimalistiske modellen ved hjelp av veiledningen vår.

Et dansk hjerte

Det var Hans Christian Andersen som for nesten 150 år siden fant opp «julehjertet» Vi vidrefører trafisjonen!

Et hjerte som får folk til å si: «Wow, har du laget det?»

Lyst til å imponere andre med byggferdighetene dine?

LEGO sin pressemelding:

Gjennom #BuildtoGive kan familier hjelpe LEGO Group med å bringe lekens superkraft til 1,5 millioner barn over hele verden

 

Billund, 2. november 2023: For mange familier over hele verden er høytidene en magisk tid fylt med glede og feiring, men for noen familier kan høytiden være en utfordrende tid. Det er derfor LEGO Group oppfordrer alle til å hjelpe til med å dele superkraften i lek med barn som trenger det mest, ved å bygge et hjerte av LEGO®-klosser som en del av #BuildToGive-initiativet.

 

For hvert hjerte som deles på sosiale medier eller på LEGO Life med hashtaggen #BuildtoGive før 31. desember, vil LEGO Group donere et LEGO-sett til et barn som trenger lek. Målet med initiativet er å gi 1,5 millioner barn over hele verden på sykehus, barnehjem eller sårbare samfunn sjansen til å leke denne høytiden. Settene distribueres gjennom LEGO Groups nettverk av lokale veldedighetspartnere i 24 land rundt om i verden. Mer enn 6,5 millioner LEGO-sett har blitt donert gjennom LEGO Groups #BuildToGive-initiativ siden 2017.

 

Det er lett å engasjere seg og dele litt glede og positivitet; alle trenger bare å bygge et hjerte. Det kan være stort, lite, rart eller fantastisk – det er ingen riktig eller gal måte å bygge et hjerte på, bare bruk fantasien! LEGO Play Well-studien* fant at lek hjelper familier å knytte bånd og gjør dem lykkeligere, men en fersk LEGO-studie** fant også at barn globalt i gjennomsnitt bruker syv timer i uken på å leke, og en tredjedel av disse barna bruker mindre enn 3 timer. – bare 2 % – av uken deres nyter ustrukturert lek. Hvilken bedre grunn til å bringe familien sammen for litt festlig moro enn å gi videre lekens superkraft gjennom #BuildtoGive.

 

«Hjerter er anerkjent over hele verden og på tvers av mange kulturer som et symbol på kjærlighet, glede og positivitet. I år oppfordrer vi familier til igjen å hjelpe oss med å spre den gleden ved å ta del i #BuildtoGive-initiativet, sier Diana Ringe Krogh, visepresident for sosialt ansvar i LEGO Group. «Vi er nå inne i det syvende året med #BuildtoGive. Takket være mennesker over hele verden har vi donert millioner av LEGO®-sett til barn som trenger lek gjennom #BuildtoGive. Vi gleder oss til å se alle de forskjellige tolkningene av hjerter i år og er takknemlige for at vi igjen kan snu den kreativiteten og leken til et øyeblikk for å gi.»

 

#BuildToGive-initiativet er en del av LEGO Groups bredere Play is Your Superpower-kampanje som har som mål å inspirere familier til å omprioritere leketid.

 

I tillegg til denne kampanjen jobber LEGO Group med en rekke veldedighetspartnere og LEGO Foundation for å bringe lek til barn i nød i lokalsamfunn rundt om i verden. Disse programmene gir barn muligheter til å utvikle livslange ferdigheter som problemløsning, samarbeid og kommunikasjon som øker deres velvære og hjelper dem å lykkes i en fartsfylt verden.

 

Du kan finne ut mer informasjon om kampanjen og hvordan du kan bli involvert på LEGO.com/BuildToGive.

 

*LEGO® Play Well Study 2022
**LEGO Fall & Holiday Study, 2023 (Censuswide)

 

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Hver dag kommer det ut et innlegg med Dagens minifigur, du finner full oversikt over de her.

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook og Instagram

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

    

 

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

God jul og husk å ta vare på hverandre ❤️
Nå har vi begynt på desember, mange gruer seg til jul av forskjellige årsaker. Mange sliter med å få endene til å møtes, mange sliter psykisk og/eller fysisk. Hva kan vi gjøre for å hjelpe?

Har du ikke økonomi til å vippse?
Det er mange i den båten, så ikke føl deg presset til å måtte vippse noen. Men det finnes andre ting vi kan gjøre. Du kan hjelpe en nabo med å hente posten, gå ut med søpla? Mange eldre, syke og funksjonshemmede sliter med slike ting, spesielt på vinteren med snø og is. Når tok du sist en kaffe med noen du vet er ensomme? Når tok du en telefon til en venn eller familie medlem å spurte hvordan det går?

Har du noen kroner å avse?
Da kan du donere til et veldedig formål som står deg nær.

Eller du kan gi til Fairy Bricks, de samler inn penger til å kjøpe LEGO sett som de gir til barn på sykehusene. Tidligere år har det blitt delt ut mange hundre LEGO sett på rundt 20 sykehus i Norge.

Hjelpetelefoner/chat:
Kirkens SOS Norge: Telefon 22 40 00 40 (døgnåpen)
Kirkens SOS Norge Chat: https://www.kirkens-sos.no/ (døgnåpen)

Mental Helse Hjelpetelefonen: 116 123 (døgnåpen)
Mental Helse Chat: https://www.sidetmedord.no/ (døgnåpen)

Røde Kors, Kors på halsen Telefon 800 333 21 Mandag til fredag kl 14-22. Her kan alle opp til 18 år ta kontakt.

Alarmtelefon for barn og unge: Telefon Alarmtelefonen på 116 111 (døgnåpen)
Alarmtelefon for barn og unge Chat: https://www.116111.no/ (døgnåpen)

Oversikt over flere hjelpetelefoner/chat her: https://psykiskhelse.no/trenger-du-hjelp/hjelpetelefoner-og-nettsteder/

Ved øyeblikkelig hjelp: 113

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder