Bak kulissene

Hvordan er det bak kulissene i LEGO Masters Norge? Eduard Petrac jobber i Mastiff og har lagt ut informasjon om bak kulissene på BrickNerd. Dette har jeg fått lov til å dele med dere. 

Tekst og foto: Eduard Petrac

Tidligere denne uken introduserte jeg deg for deltakerne til «LEGO Masters Norge» (på Norsk her). Nå som sesongen har premiere, gleder jeg meg til å dele med deg litt av “backstage” -området og studiolandskapet.

Film utfordringer
Innspillingen startet under COVID-19-pandemien, og det var visse regler som måtte på plass, som for alle show i bransjen. Det betydde ganske streng og nødvendig bruk av desinfeksjonsmidler og masker når man befant seg inne i studioet eller tilhørende rom. Alle ble delt inn i kohorter for å minimere smitten. Som en forholdsregel for hele prosjektet ble det alle testet to ganger i uken. For alles sikkerhet selvfølgelig, men også for ikke å sette hele serien i fare. Alle i Norge var vant til den «nye normalen», men det var likevel ikke en grunn til ikke å ha det gøy og nyte LEGO-magien!

 

 

Sortering av all LEGO
Før alt annet trengte showet LEGO-brikker! Og det trengtes mye, det var overveldende å se på alle eskene på pallene som bare ventet på å få komme seg ut og bli noe vakkert og inspirerende.

Alt måtte sjekkes og forhåndssorteres før vi kom til neste trinn i sorteringen, og alt fikk sin egen plass inne i brikkerommet.

Studioet var i oppsetts-modus, noe som betydde at alt måtte skje samtidig: -lyseffekter, kameraer, scenografi og brikkerommet. Det var noen hektiske perioder og øyeblikk under hele oppsettet, som du sikkert kan forestille deg. Spesielt det med å holde avstand til andre når det er noe som haster å få gjort.

Mannskapet i studioet var førsteklasses, noen ganger håndterte de mye mer enn du skulle tro er mulig. Det var ingen teleprompter-skjermer rundt “Knusemester”-verten, han var alltid forberedt og klar for utfordringene. Selv om det noen ganger skjer ulykker som inkluderte LEGO-brikker…

 

 

LEGO rommet
Etter å ha kommet til den eller de mest interessante brikkene i studioet, presenterer jeg brikkerommet for deg! I motsetning til noen internasjonale versjoner av showet, har «LEGO Masters Norway» et eget rom til LEGO. Når du så gjennom studiodøren, så du det vakreste synet av dem alle. Som en drøm som går i oppfyllelse med de flotte fargene, delene, minifigurene, Technic-brikkene, dyrene… Omtrent 2,5 millioner LEGO-brikker. Alle tenkelige brikker var der! (Vel… Det var litt kluss med bestillingen, så det var ikke nok Powered-Up-motorer (M, XL) og lys. Det ble umiddelbart bestilt på nytt, men foreløpig lånte en av deltakerne noen fra sin egen samling, og det reddet dagen!)

Alt var på sin plass, pent og ryddig. Plater, modifiserte plater, brikker, modifiserte brikker; alle fargevariasjonene, venstre/høyre kiler, stenger av mange typer og den dominerende “regnbueveggen” – en samling av forskjellige LEGO-farger fra svart til jordet; og «midtpunkt» med en pyramideformet kryss i forskjellige farger i 2x 2/3/4 teglstørrelser. Vår Nerdly-maskot hadde det kjempegøy med å svømme og stå på ski i det hele. En fest for øynene!

Deltakerne hadde full frihet til å lage hva de ville og slippe fantasien fri, til og med mashups og bygging inne i brikkerommet. Selvfølgelig var hovedbyggeområdet i studioet det primære området, men når klokken tikker og en idé dukker opp, må du være rask og bygge uansett hvor du er! Deltakerne klarte til og med å få produksjonen til å endre regelen om å bruke større bokser i studio for å bære brikkene frem og tilbake. Noen ganger var det virkelig upraktisk å gå fra brikkerommet til studioet med små bokser og brett hele tiden – spesielt hvis deres valg av deler inneholdt noen større elementer.

 

 

Sortering etterpå
Hva skjedde med modellene og brukte brikker etter at filmingen ble gjort? Det var et eget team, som tidligere nevnt, som bare håndterte LEGO-klosser. Ingen andre fikk røre dem. Så hvis det var noe med LEGO-modeller som måtte håndteres i studioet, så var det LEGO-teamets jobb. All sortering, påfylling i brikkerommet, bistå i studio med forskjellige oppgaver angående deltakernes arbeidsplass, kontinuerlig arbeid. Hvis noe ble håndtert av en «utenforstående», gikk det inn i en obligatorisk karantene før det kom tilbake i systemet.

Men innimellom all moroa, stresset og jobben, var det også tid til å nyte litt snacks og mat. Og kake! Det var til og med tid til å ta en pause også, enten du var  deltaker eller ikke!

Dette var et innblikk bak kulissene i «LEGO Masters Norge» . Selv Nerdly trengte å dra hjem etter all spenningen. Men følg med senere når vi tar en prat med noen av personene som er involvert i showet, det kommer snart!

 

 

Foto og kilde: Bricknerd.com

Du finner full oversikt over alle LEGO innlegg på BrikkeFrue i menyen, eller du kan klikke her.

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Flickr, Facebook og Instagram

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder