I 1974 kom de første minifigurer til LEGO, de kom i serien «Building Set with People». Bilde nedenfor er fra rebrickable.com som viser de første settene disse figurene kom i. I fra 1974 til 1978 som denne serien ble produsert ble det gitt ut 30 sett.

I 1975 kom forløperen til minifigurene vi kjenner idag. Den gangen var de uten ansikt, bevegelige armer og bein. Bilde nedenfor er hentet fra Wikipedia som viser de første figurene.

Overkroppen kom i fargene blå, svart, rød og hvit. Mens underkroppen kom i fargene blå, svart, gul rød og hvit. De ble produsert i fra 1975 til 1983. Disse figurene var med i over 50 sett. Bilde nedenfor er fra rebrickable.com som viser noen av disse settene som disse figurene kom med.

Minifigurer

I 1978 kom første minifigur slik vi kjenner til den idag.

Første amerikanske patentutgivelse av LEGO-figurer fra Interlego AG. Bilder fra wikipedia.

Minifigurer Minifigurer

Her er bilde fra rebrickable.com som viser 3 av de minifigurene som kom ut i 1978.

Fra 1978 til 2009 var det stort sett i LEGO sett disse figurene kom i.

Ansikt

Fra 1978 til 1988 var ansiktet kun 2 prikker til øyne og et smil det eneste printet på ansiktene. Siden 1989 har det kommer MANGE forskjellige ansikt.

Collectible Minifigures (CMF)

Serien «Collectible Minifigures» er et tema som ble introdusert i mai 2010. Hver serie består av polybagger som inneholder mellom 9 til 20 unike og eksklusive minifigurer. Det er ikke mulig å se hvilke figurer som ligger i disse polybaggene, så mange klemmer på posene for å prøve å finne ut av hvilken figur som ligger i posen. I 2018 var det 40 år siden minifiguren først kom og «Classic Police Officer» var med i serie 18 for å feire minifiguren. Denne politi minifigur var det ikke så mange av som de andre figurene i den serien. Så den ble fort veldig populær.

Minifigurene har blitt samleobjekter og noen av de har verdi på flere hundre tusener av kroner. Et par stykk har en verdi på over en million norske kr. Derfor er det også mange fakse minifigurer ute på markedet. Mange av de er laget veldig godt og det er vanskelig å skille falske fra ekte. Så har du en minifigur du lurer på om er ekte kan du spørre i gruppen Lego-entusiast Norge på Facebook om hjelp. Der er det mye kunnskap!

En av de kjente minifigurene som har stor verdi er Mr. Gold som kom ut i serie 10. I skrivende stund ligger den til en gjennomsnitt pris på $4100 på Bricklink. Men denne er ikke av de dyreste, den ligger kun på 17 plass over listen over de dyreste minifigurene på minifigpriceguide.com.

 

 

 

 

Flere LEGO innlegg finner du her.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Hver dag kommer det ut et innlegg med Dagens minifigur, du finner full oversikt over de her.

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook og Instagram

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

    

 

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder