MOC: LEGO klokker, Time Twister
Alle disse klokkene i dette innlegget er laget av Svenske Hans Andersson. Informasjon ved hver klokke er hentet fra hans nettside.
Disse klokkene drives av 9841 NXT Intelligent Brick og 9842 NXT Servo Motor i tillegg til masse Technic og vanlige LEGO klosser.
På Education sidene til LEGO kan du lære mer om bruk av Mindstorm. Mindstorm serien er dessverre ikke lenger i produksjon hos LEGO. Men det er fortsatt mulig å få tak i noen av disse settene hos andre nettbutikker og fysiske butikker.
Time Twister
Time Twister består av to LEGO Mindstorms motorer som kommuniserer via Bluetooth. Den ene NXT Intelligent Brick holder styr på tiden og håndterer minuttsifrene. Mens den andre håndterer timesifrene og den andre indikatoren.
Hvert siffer består av fem lag med svarte og hvite Technic klosser lagt ut i forskjellige mønstre. Hvert lag kan rotere 360 grader før det hekter seg på neste lag. Ved å vri det øverste laget frem og tilbake i et bestemt mønster, kan du ordne lagene slik at ønsket siffer vises.
Mer informasjon og byggeinstruksjoner på https://tiltedtwister.com/timetwister.html
Time Twister 2
Hvert siffer består av syv segmenter som er koblet sammen i en kjede. Koblingene er laget på en slik måte at et segment kan roteres 180 grader før neste segment påvirkes.
Ved å rotere det første segmentet et spesifikt antall omdreininger kan du sette det siste segmentet i ønsket posisjon. Ved å rotere det første segmentet i motsatt retning et spesifikt antall omdreininger kan du stille inn det nest siste segmentet. Ved å rotere vekselvis i én retning og motsatt retning, kan du stille inn alle syv segmentene i et siffer ved å bruke bare en enkelt motor.
Mer informasjon og bilder på https://tiltedtwister.com/timetwister2.html
Time Twister 3
Hvert siffer består av tre vertikale seksjoner med svarte og hvite klosser arrangert i bestemte mønstre. Hver seksjon kan rotere 360 grader før den hektes på neste seksjon. Ved å vri den ytterste seksjonen frem og tilbake i en bestemt rekkefølge, kan du ordne seksjonene slik at ønsket siffer vises.
Hver seksjon klikker på plass ved hjelp av en spak trukket av et gummibånd.
Klokken bruker to motorer. En for timesifrene og en for minuttsifrene.
Mer informasjon og bilder på https://tiltedtwister.com/timetwister3.html
Time Twister 4
Time Twister 4 er en digital klokke bygget utelukkende av LEGO-klosser.
Klokkedisplayet består av en matrise av kuber som kan skyves ut for å vise tiden.
Hvert siffer drives med en motor som driver et transportbånd med små knotter arrangert i mønstre som påvirker en mekanisme som skyver eller trekker kubene tilbake.
Mer informasjon og bilder på https://tiltedtwister.com/timetwister4.html
LEGO skriver dette om sine tidligere serier MINDSTORMS® og BOOST:
LEGO® MINDSTORMS® – Finn opp en robot
Barn lærer best når undervisningen er interaktiv – og det er enda bedre når den er kreativ og morsom. Du kan ta leken til neste nivå med programmerbare leker med spennende og ulike funksjoner. Barn fra seks til ni år og unge voksne kommer til å digge å lære grunnleggende kodingsspråk mens de setter sammen og deretter programmerer roboter til å danse, kjempe og drive med idrett.Med en Scratch-basert LEGO® MINDSTORMS®-app som støtter lekene, kan byggere samhandle med lekene fra telefonen, bygge sine egne modeller og dele dem på nettet via LEGO® Life. Disse settene fra LEGO® BOOST-serien kan hjelpe både jenter og gutter med å videreutvikle ferdighetene sine og forståelsen sin av hvordan teknologi og koding fungerer sammen.
Robotleker og -gaver for koding
Med LEGO® BOOST kan barna bygge LEGO® modeller på en ny måte. Med disse robotlekene som kan ombygges og programmeres, kan barnet ditt gi liv til skapningene sine med enkle kodekommandoer og lære koding og andre ferdigheter innen teknologi og realfag. Jenter og gutter kan velge mellom en rekke robotleker, med dyre-, musikk-, kjøretøytema og mer – mulighetene er endeløse. Den kostnadsfrie LEGO® BOOST-nettbrettappen inneholder enkle og trinnvise byggeinstruksjoner for å lage og kode multifunksjonelle modeller.
Education
LEGO har også et tema som heter Education.
LEGO® Education-leker
Med LEGO® Education settene kan barn fra fire år og oppover lære og utvikle ferdigheter innen områder som kunst og teknologi- og realfag (STEM). Disse fantastiske undervisningssettene kommer med undervisningsplaner for å hjelpe barn lære om alfabetet, telling og andre pedagogiske emner. Barn kan også lære de første trinnene for koding med våre elektroniske læreleker.
Nyttige nettsider:
Kidsa koder, FIRST Scandinavia Partner, FIRST® LEGO® League, LEGO Education, Hjernekraft, LEGO Mindstorms, EV3 lessons, YouTube
Kilder: Tilted twister, Tilted Twister på YouTube
Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.
Hver dag kommer det ut et innlegg med Dagens minifigur, du finner full oversikt over de her.
Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂
Du finner BrikkeFrue på Facebook og Instagram
Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊
Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.
Bricklink: Norske butikker, Svenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.
De siste innleggene med Dagens minifigur
"Dagens minifigur" innlegg har pause fram til nyttår.
- Dagens minifigur er spp003 Space Port – Astronaut C1
- Dagens minifigur er hp202 Fleur Delacour
- Dagens minifigur er cas432 Fantasy Era – Dwarf
- Dagens minifigur er atl007 Atlantis Squid Warrior
- Dagens minifigur er nex098 Lord Krakenskull
- Dagens minifigur er njo564 Richie
- Dagens minifigur er tnt051 Splinter
- Dagens minifigur er hp161 Salazar Slytherin
- Dagens minifigur er sp010a Exploriens Droid
- Dagens minifigur er sw0422 Kit Fisto with Cape
BrickLink - Rebrickable - Brickset - Brickowl
God jul og husk å ta vare på hverandre ❤️
Nå har vi begynt på desember, mange gruer seg til jul av forskjellige årsaker. Mange sliter med å få endene til å møtes, mange sliter psykisk og/eller fysisk. Hva kan vi gjøre for å hjelpe?
Har du ikke økonomi til å vippse?
Det er mange i den båten, så ikke føl deg presset til å måtte vippse noen. Men det finnes andre ting vi kan gjøre. Du kan hjelpe en nabo med å hente posten, gå ut med søpla? Mange eldre, syke og funksjonshemmede sliter med slike ting, spesielt på vinteren med snø og is. Når tok du sist en kaffe med noen du vet er ensomme? Når tok du en telefon til en venn eller familie medlem å spurte hvordan det går?
Har du noen kroner å avse?
Da kan du donere til et veldedig formål som står deg nær.
Eller du kan gi til Fairy Bricks, de samler inn penger til å kjøpe LEGO sett som de gir til barn på sykehusene. Tidligere år har det blitt delt ut mange hundre LEGO sett på rundt 20 sykehus i Norge.
Hjelpetelefoner/chat:
Kirkens SOS Norge: Telefon 22 40 00 40 (døgnåpen)
Kirkens SOS Norge Chat: https://www.kirkens-sos.no/ (døgnåpen)
Mental Helse Hjelpetelefonen: 116 123 (døgnåpen)
Mental Helse Chat: https://www.sidetmedord.no/ (døgnåpen)
Røde Kors, Kors på halsen Telefon 800 333 21 Mandag til fredag kl 14-22. Her kan alle opp til 18 år ta kontakt.
Alarmtelefon for barn og unge: Telefon Alarmtelefonen på 116 111 (døgnåpen)
Alarmtelefon for barn og unge Chat: https://www.116111.no/ (døgnåpen)
Oversikt over flere hjelpetelefoner/chat her: https://psykiskhelse.no/trenger-du-hjelp/hjelpetelefoner-og-nettsteder/
Ved øyeblikkelig hjelp: 113